Humanitarne akcije

Ovog prosinca Udruga studenata grada Splita triput je pokazala veliko srce

Darivanje krvi, Udruga studenata grada Splita

Za akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, Veliko studentsko darivanje krvi i Splitsku humanitarnu noć zaslužni su članovi splitske zavičajne studentske udruge.

Nedvojbeno je da je prosinac vrijeme kada mnogi počnu razmišljati o onima kojima je potreban bilo kakav oblik pomoći. I u tom se blagdanskom duhu organiziraju brojne humanitarne akcije na koje je potrebno biti ponosan. No Udruga studenata grada Splita u ovo predbožićno vrijeme organizirala je čak tri hvalevrijedna pothvata.

U ponedjeljak, 4. prosinca 2017, u prostorima studentskog naselja Stjepan Radić održana je akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina uz prigodno predavanje prof. dr. sc. Labar s Medicinskog fakulteta. Akcija je prošla u božićnom duhu s rezultatom od 36 novih članova Registra.

Foto: Facebook

Jedanaestog dana u mjesecu u Studentskom centru održano je 6. po redu Veliko studentsko darivanje krvi u organizaciji ove udruge i ekipe iz Petrove. Čak 112 studenata dalo je krv, a još 40-ak je njih pristupilo, ali su im ostvarivanje namjere spriječili zdravstveni razlozi. U akciji su sudjelovale i brojne druge zavičajne udruge.

Dva dana kasnije održana je Splitska humanitarna noć u prostorima udruge i clubu Roko. Članovi udruge i njihovi prijatelji uživali su u posljednjem ovogodišnjem druženju u Zagrebu i pritom prikupljali donacije za Centar za obrazovanje i odgoj Slava Raškaj. Prikupljeno je 4000 kuna te su tako završeni ovogodišnji humanitarni đirevi splitskih studenta u metropoli.

Komentari na članak

Vezani članci

Mladi Riječani nastavljaju s akcijom „Darujmo život“

Leo klub Rijeka

Mladi Riječani nastavljaju s akcijom „Darujmo život“

Sva sakupljena sredstva bit će utrošena na kupovinu didaktičkih igračaka i potrepština za psihomotorni razvoj najugroženijih mališana doma Ivana Brlić Mažuranić.

Poplave u regiji

Odazovite se i pomozite koliko možete!

Humanitarne akcije za pomoć ugroženim dijelovima Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije

Zbog velike količine kiša i nevremena koji su poharali Hrvatsku i ostale dijelove regije, stvorila se bujica nezapamćenih razmjera.

Startasice s kišobranima

Humanitarna suradnja

Startasice s porcijunkulovskim kišobranima ponovno u prodaji

Prepoznatljivi kišobrani šetat će ulicama diljem Hrvatske i regije kao motiv na Startas tenisicama. Prihod od njihove prodaje namijenjen je čakovečkom Centru za odgoj i obrazovanje.

CPSA: Darivanje krvi

Projekt studenata farmacije

Darujte krv prije nego vam je popiju nadolazeći ispiti!

Pokažite svoju dobru stranu i odazovite se na dobrovoljno darivanje krvi koje ovog četvrtka, 18. siječnja, organizira Međunarodna federacija studenata farmacije u Petrovoj 3.

areyousyrious

Humanitarna akcija

„Are you Syrious?” organizacija uljepšat će blagdane potrebitima

Uplatom novca, darivanjem higijenskih potrepština ili dijeljenjem objave na Facebooku možete se priključiti humanitarnoj akciji „Božić Bajramu” i uljepšati blagdane socijalno ugroženim građanima.