LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekonomski fakultet Osijek

Otvaranje Žito case studyja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku kroz tri će mjeseca imati mogućnost surađivati sa Žitom d.o.o. kroz rad na četiri problemska zadatka u tematski različitim područjima interesa.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku kroz tri će mjeseca imati mogućnost surađivati sa Žitom d.o.o. kroz rad na četiri problemska zadatka u tematski različitim područjima interesa.

Ekonomski fakultet u Osijeku nastavlja tradiciju surađivanja s uspješnim poduzećima u Republici Hrvatskoj. Ovaj put radi se o suradnji Ekonomskog fakulteta u Osijeku s poznatom osječkom tvrtkom Žito d.o.o.

Studenti Ekonomskog fakulteta u Osijeku kroz tri će mjeseca imati mogućnost surađivati sa Žitom d.o.o. radom na četiri problemska zadatka u tematski različitim područjima interesa.

Ovom suradnjom Žito d.o.o., budući da ulazi u novu djelatnost, želi izgraditi brand i pozicionirati se na hrvatskom i inozemnim tržištima te omogućiti studentima da kroz rješavanje slučajeva pokažu svoje znanje, vještine i kreativnost i na taj se način predstave pred Žitom kao svojim budućim poslodavcem.

Nakon predaje konačnih rješenja u ožujku 2016. godine proglasit će se najbolji timovi u četiri problemska zadatka koji će biti nagrađeni bogatim novčanim fondom uz mogućnost zapošljavanja u Žitu d.o.o.

Povodom predstavljanja Žito case study natjecanja, 15. prosinca 2015. godine, predsjednik Uprave tvrtke Žito d.o.o. gospodin Marko Pipunić održao je predavanje u Auli Glagoljice Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Pred punom Aulom karizmatični i entuzijastični gospodin Pipunić održao je predavanje o razvoju tvrtkei budućim planovima vezanim za poslovanje tvrtke. Izuzetno inspirativno dvosatno predavanje gospodina Pipunića, prepuno priča iz njegovog života, savjeta vezanih za poslovno iskustvo te savjeta koje je ovaj uspješni poduzetnik nesebično podijelio sa svima okupljenima potaknulo je studente na razmišljanje o njihovoj vlastitoj budućnosti.

– Najveće zadovoljstvo koje čovjek može doživjeti je zadovoljstvo stvaranja. – izjavio je gospodin Marko Pipunić. 

Kroz predavanje, gospodin Pipunić, dotaknuo se pitanja vezanih uz edukaciju mladih i mogućnosti koje se nude u našem okruženju. Također, ukazao je na to da uvijek treba vjerovati u sebe, ulagati u svoje znanje i vještine kao i na to da uvijek treba maštati i nikada ne odustajati bez obzira na ono što okolina kaže; riječima gospodina Pipunića:

– Dobro je željeti iznad svojih mogućnosti jer nas želja motivira da idemo naprijed! Što želite? Biti bogati ili biti uspješni? –

FOTO: IVAN RIPIĆ/STUDENTSKA UDRUGA BOOKMARK