LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izrazita važnost za lokalnu zajednicu

Na Građevinskom fakultetu u Rijeci predstavljeni su rezultati projekta PRI-MJER

Projekt će biti od koristi za lokalnu zajednicu u pogledu prostornih planiranja, sektora civilne zaštite te ekonomske koristi.

Projekt će biti od koristi za lokalnu zajednicu u pogledu prostornih planiranja, sektora civilne zaštite te ekonomske koristi.

Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Rudarsko-geološko-naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu održali su predstavljanje primjene rezultata projekta Primijenjena istraživanja klizišta za razvoj mjera ublažavanja i prevencije rizika (PRI-MJER) u Primorsko-goranskoj županiji. Događaj se održao na Građevinskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci u srijedu, 5. srpnja 2023., stoji na stranici UNIRI-a.

Prorektor za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci Saša Zelenika objasnio je važnost projekta za lokalnu zajednicu. Odnosno, moći će se koristiti u praksi za buduća prostorna planiranja i sektor civilne zaštite. Nadalje, lokalna će zajednica imati i ekonomske koristi od rezultata ovih istraživanja. Također, na projektu je sudjelovalo više od 20 institucija.

Prof. dr. sc. Željko Arbanas, član međunarodnog konzorcija za klizišta, istaknuo je da su klizišta druga po redu najveća nepogoda na svijetu, na ljestvici se nalaze ispod potresa, ali iznad požara i poplava, zbog broja žrtava i materijalne štete.
FOTO: UNSPLASH