Festival „Dizajn distrikt Zagreb”

Poziv dizajnerima, arhitektima i umjetnicima na prijavu kreativnih radova za „Lokalne puteve”

FOTO

Projektom se želi potaknuti kreativnost stanovnika Zagreba istraživanjem teme „Lokalnih puteva”. Poziv za prijavu projekata otvoren je do 4. svibnja, a potiču se studenti dizajna, arhitekture i umjetnosti da iznesu svoje vizije.

Lokalni putevi / Local Pathways središnji je izložbeni, predavački i performativni program u okviru ovogodišnjeg, trećeg izdanja festivala Dizajn distrikt Zagreb koji želi dati važnosti inicijativama u kojima se prepoznaje ideja i potencijal osnaživanja zajednice alatima i metodama dizajna. 

Program Lokalni putevi želi afirmirati kvalitetne projekte novijeg datuma koji se na specifičan način bave autentičnim lokalnim temama i fenomenima bilo da je riječ o već realiziranim projektima, onima koji su u razvoju ili pozitivnim scenarijima za budućnost. Organizatori projekta jesu kolektiv Superstudio i udruga Dizajn centar Zagreb.

Cijeli program održavat će se u prostorima napuštene vojne bolnice u Vlaškoj u periodu od 14. do 17. lipnja. Izlagačima i publici bit će dostupni otvoreni, natkriveni i zatvoreni prostori te prostor za piće i hranu. Performativni, izložbeni i prezentacijski program iznimno je bogat i cijeli će dan biti dovoljno sadržaja za sve zainteresirane.

Poziv za sudjelovanje namijenjen je svim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima i svima koji se tako osjećaju! Organizatori ističu da godine i iskustvo nisu preduvjet pa vjerujemo kako bi studentima spomenutih studija ovo bilo odlično i vrijedno iskustvo! Projekti na ovu temu mogu biti predstavljeni u obliku prezentacija, plakata, slika – način nije uvjetovan. 

Rok za prijavu projekata je 4. svibnja, a prijava se vrši online na mrežnim stranicama Dizajn distrikta

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Otvorene prijave za Rektorovu nagradu

Prijave za Rektorovu nagradu mogu se obaviti putem online obrasca do petka, 28. travnja, u 16 sati. Svečana dodjela Rektorove nagrade održat će se na Sveučilištu u Zagrebu u utorak, 20. lipnja 2017.

Zakon

Zakon i prijave

Broj slučajeva s manijacima koji prate studentice velik; što se poduzelo u vezi s tim i što se može poduzeti

Tijekom cijele akademske godine neprestano su stizala upozorenja studenticama o manijacima koji ih vrebaju. Je li slučaj ikad prijavljen? Što policija iznosi u vezi s tim? Ima li temelja za prijavu?

Pravni fakultet u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Studentska pravobraniteljica želi stati na kraj naplati dokumenata

Studentska pravobraniteljica Sveučilišta u Zagrebu želi stati na kraj praksi naplate dokumenata na fakultetima.

Organ vida - naslovna - 2015

Završni dani Kickstarter kampanje

Podržite međunarodni festival fotografije „Organ vida“ na Kickstarteru

Ovo je sedmi festival Organa Vida, a putem kampanje žele prikupiti 9500 dolara. Zasada su studenti uspjeli prikupiti već 6186 dolara, te imaju još nešto više od 24 sata za prikupiti potreban ostatak.

Ultra Europe 2017.

Festival na Poljudu

Uz rođendanske ulaznice, impresivni line-up obradovao posjetitelje festivala ULTRA Europe

Steve Angello, Dubfire, Nicky Romero, Showtek, Nicole Moudaber, ANNA, Wehbba, Ambush, Apster, D-wayne, D.O.D, KIIDA, Mightyfools, MOKSI, Retrohandz i Rui dio su impresivnog line-upa ovogodišnjeg izdanja festivala ULTRA Europe.