Festival „Dizajn distrikt Zagreb”

Poziv dizajnerima, arhitektima i umjetnicima na prijavu kreativnih radova za „Lokalne puteve”

FOTO

Projektom se želi potaknuti kreativnost stanovnika Zagreba istraživanjem teme „Lokalnih puteva”. Poziv za prijavu projekata otvoren je do 4. svibnja, a potiču se studenti dizajna, arhitekture i umjetnosti da iznesu svoje vizije.

Lokalni putevi / Local Pathways središnji je izložbeni, predavački i performativni program u okviru ovogodišnjeg, trećeg izdanja festivala Dizajn distrikt Zagreb koji želi dati važnosti inicijativama u kojima se prepoznaje ideja i potencijal osnaživanja zajednice alatima i metodama dizajna. 

Program Lokalni putevi želi afirmirati kvalitetne projekte novijeg datuma koji se na specifičan način bave autentičnim lokalnim temama i fenomenima bilo da je riječ o već realiziranim projektima, onima koji su u razvoju ili pozitivnim scenarijima za budućnost. Organizatori projekta jesu kolektiv Superstudio i udruga Dizajn centar Zagreb.

Cijeli program održavat će se u prostorima napuštene vojne bolnice u Vlaškoj u periodu od 14. do 17. lipnja. Izlagačima i publici bit će dostupni otvoreni, natkriveni i zatvoreni prostori te prostor za piće i hranu. Performativni, izložbeni i prezentacijski program iznimno je bogat i cijeli će dan biti dovoljno sadržaja za sve zainteresirane.

Poziv za sudjelovanje namijenjen je svim arhitektima, dizajnerima, umjetnicima i svima koji se tako osjećaju! Organizatori ističu da godine i iskustvo nisu preduvjet pa vjerujemo kako bi studentima spomenutih studija ovo bilo odlično i vrijedno iskustvo! Projekti na ovu temu mogu biti predstavljeni u obliku prezentacija, plakata, slika – način nije uvjetovan. 

Rok za prijavu projekata je 4. svibnja, a prijava se vrši online na mrežnim stranicama Dizajn distrikta

Komentari na članak

Vezani članci

Muzički biennale

Najava programa

Spremite se za 28. Muzički biennale u Zagrebu

Ovogodišnji MBZ obilovat će zanimljivim i inovativnim sadržajima različitih izraza i formi: od komorne glazbe, simfonijskih koncerata i kazališnih projekata, opera i suvremenog plesa do jazza, elektroničke glazbe i multimedijskih eksperimenata.

Gričevanje/Kandžija i Gole žene

5. izdanje Gričevanja

Osječki „freestyler“ Kandžija i Gole žene te najpoznatija žena MC u regiji Sassja zatvaraju Gričevanje

Gričevanje će ove godine trajati ukupno 11 dana, od 24. rujna do 4. listopada, a uz ovo dvoje mladih i talentiranih izvođača koji drmaju cijelom regijom, najava novih imena u narednim će danima biti još. Svi koncerti i popratni sadržaji koji će se održavati u sklopu Gričevanja besplatni su!

SAD

Prijave traju još kratko

Prilika za znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u

Dokumentaciju za prijavu potrebno je dostaviti do 17. svibnja 2019. godine.

Interpol

Sziget 2015

IZVJEŠTAJ: Razočaravajuće dosadna Ellie Goulding, odlične MØ i Ella Eyre začinile četvrti dan Szigeta

The Ting Tingse smo odlučili propustiti jer ih nismo smatrali dovoljno interesantnima, ali i istini za volju jedino što od njih znamo jest da imaju pjesme That's Not My Name, kao i pjesmu Shut up and Let Me Go sa Fantine reklame.

Sziget festival 2014

Sziget festival

Warm-up playlista: -1 i 0. dan Szigeta

Što je Sziget festival, što sve nudi i što ćete moći poslušati na -1 i nultom danu, provjerite u članku!