Završnica SIK-ovog projekta

Može li se u Hrvatskoj ostati nakon fakulteta i uspjeti, na Maratonu karijera raspravljaju stručnjaci hrvatske poslovne scene

Posjetitelji Maratona karijera na PMF-u

Posljednji ovogodišnji „Maraton karijera" otvara aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u novi će se susret održati u srijedu, 13. lipnja, s početkom u 16:00 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Maraton karijera, sada već prepoznat u studentskim i poslovnim krugovima, projekt je udruge Studentski informativni kutak, prepoznatljive kao udruge pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr. Dovodeći hrvatske uspješnike natrag na fakultete na kojima je njihov maraton karijera započeo, održava svoju veliku završnicu ove srijede na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje će peti susret obilježiti čak četvero gostiju, bivših studenata ekonomije. Program čini jedno predavanje – priča o uspjehu bivšeg EFZG-ovca Nikole Stolnika, a nastavlja se panel-raspravom na temu Kako uspjeti u Hrvatskoj?, na kojoj uz Stolnika sudjeluju i Kristina Ercegović, Krešimir Dvorski te Stela Stare.

– Maraton karijera je hvalevrijedan projekt jer samo na ovakav način studenti mogu dobiti pravu sliku što ih čeka u profesijama koje odaberu u budućnosti. – istaknula je Danijela Jozić, glavna urednica Tportal.hr-a i bivša gošća Maratona.

Nikola Stolnik po obrazovanju jest ekonomist, no današnji uspjeh fokusiran je na nešto sasvim specifično. Naime, nakon iskustva rada u struci te potom rada u svjetski poznatom Google-u i Nanobitu, pokrenuo je startup Good Game Global i svojim uspjehom zaintrigirao hrvatsku poslovnu scenu. Njegovo predavanje započinje u 16 sati, nakon čega će se pridružiti panel-raspravi s ostalim gostima.

Kristina Ercegović poznata je serijska poduzetnica, spisateljica, blogerica i osnivačica Business Caféa te autorica četiri knjige. Iz iskustava pokretanja tri tvrtke i prodaje dvije, projekata Business Café, Bildanje biznisa, Ljubav, kilogrami i novac te svakodnevne pomoći poduzetnicima u izgradnji, održavanju ili zatvaranju biznisa na panel-raspravi podijelit će svoja mišljenja o poslovnom uspjehu u Hrvatskoj.

Krešimir Dvorski također je diplomirani ekonomist, a danas suosnivač, suvlasnik i direktor tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o., mnogima poznatije kao nositelja licence Nextbike. 20-godišnje iskustvo na operativnim i voditeljskim pozicijama u domaćoj i vanjskoj trgovini, prodaji, marketingu i PR-u dovelo ga je također na gostovanje u panel-raspravi.

Posljednja gošća panel-rasprave bit će Stela Stare, direktorica nagrađivanja i ljudskih resursa u INA-i, kompaniji koja se brojnim projektima za mlade i prema mladima smatra odgovornom zadržati visokoobrazovane ljude u zemlji.

Na susret su dobrodošli studenti i mladi, ali i ostali zainteresirani za raspravu o poslovnom uspjehu u Hrvatskoj. Organizatori savjetuju da svatko zainteresiran za dolazak rezervira svoje besplatno mjesto klikom na poveznicu jer je broj mjesta u dvorani ograničen. Raspored započinje u 16:00 sati u dvorani 7 Ekonomskog fakulteta predavanjem Nikole Stolnika, nakon čega slijedi panel-rasprava s ostalim gostima na temu Kako uspjeti u Hrvatskoj? i nova podjela jednog besplatnog online tečaja partnera projekta HalPet.

Sve informacije o projektu dostupne su na Facebook stranici projekta Maraton karijera, službenom Facebook događaju te vijestima glavnog medijskog pokrovitelja – Studentski.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Steven Spielberg

Na današnji dan

Rođendan „kralja blockbustera“ zaslužnoga za poznate filmske ekranizacije

Na današnji je dan rođen jedan od najpoznatijih i najuspješnijih filmskih redatelja svih vremena koji je osvojio brojne nagrade za svoje prepoznatljive ekranizacije.

Dubioza kolektiv u Domu sportova

Balkanskoj atrakciji smiješi se globalni uspjeh

Dubioza Kolektiv najtraženiji bend Eurosonic festivala

Nakon što je popularni bosansko-hercegovački bend zapalio publiku Eurosonic festivala, nestrpljivo se iščekuje izlazak novog albuma „Happy Machine“. Čini se da Dubiozi raste popularnost izvan granica Balkana.

12 vikend navika izrazito uspješnih ljudi

Samo za uporne

12 aktivnosti kojima se izrazito uspješni ljudi bave vikendom

Otkrijte tajnu uspjeha Warrena Buffetta, Anne Wintour, Billa Gatesa i mnogih drugih!

Tour de Tourism

Studentska konferencija

„Tour de Tourism“ otkriva tajne slapova Plitvičkih jezera

Udruga studenata turizma Ekonomskog fakulteta organizira konferenciju „Tour de Tourism“. Održat će se od 6. do 9. prosinca u Zagrebu.

Matematička olimpijada

U Kopru održana 9. Srednjeuropska matematička olimpijada

Hrvatski matematičari se s Olimpijade vratili zlatni

Hrvatski srednjoškolci iz Zagreba, Varaždina i Dubrovnika su na 9. Srednjoeuropskoj matematičkoj olimpijadi u Kopru osvojili zlatnu medalju.