Završnica SIK-ovog projekta

Može li se u Hrvatskoj ostati nakon fakulteta i uspjeti, na Maratonu karijera raspravljaju stručnjaci hrvatske poslovne scene

Posjetitelji Maratona karijera na PMF-u

Posljednji ovogodišnji „Maraton karijera" otvara aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u novi će se susret održati u srijedu, 13. lipnja, s početkom u 16:00 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Maraton karijera, sada već prepoznat u studentskim i poslovnim krugovima, projekt je udruge Studentski informativni kutak, prepoznatljive kao udruge pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr. Dovodeći hrvatske uspješnike natrag na fakultete na kojima je njihov maraton karijera započeo, održava svoju veliku završnicu ove srijede na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje će peti susret obilježiti čak četvero gostiju, bivših studenata ekonomije. Program čini jedno predavanje – priča o uspjehu bivšeg EFZG-ovca Nikole Stolnika, a nastavlja se panel-raspravom na temu Kako uspjeti u Hrvatskoj?, na kojoj uz Stolnika sudjeluju i Kristina Ercegović, Krešimir Dvorski te Stela Stare.

– Maraton karijera je hvalevrijedan projekt jer samo na ovakav način studenti mogu dobiti pravu sliku što ih čeka u profesijama koje odaberu u budućnosti. – istaknula je Danijela Jozić, glavna urednica Tportal.hr-a i bivša gošća Maratona.

Nikola Stolnik po obrazovanju jest ekonomist, no današnji uspjeh fokusiran je na nešto sasvim specifično. Naime, nakon iskustva rada u struci te potom rada u svjetski poznatom Google-u i Nanobitu, pokrenuo je startup Good Game Global i svojim uspjehom zaintrigirao hrvatsku poslovnu scenu. Njegovo predavanje započinje u 16 sati, nakon čega će se pridružiti panel-raspravi s ostalim gostima.

Kristina Ercegović poznata je serijska poduzetnica, spisateljica, blogerica i osnivačica Business Caféa te autorica četiri knjige. Iz iskustava pokretanja tri tvrtke i prodaje dvije, projekata Business Café, Bildanje biznisa, Ljubav, kilogrami i novac te svakodnevne pomoći poduzetnicima u izgradnji, održavanju ili zatvaranju biznisa na panel-raspravi podijelit će svoja mišljenja o poslovnom uspjehu u Hrvatskoj.

Krešimir Dvorski također je diplomirani ekonomist, a danas suosnivač, suvlasnik i direktor tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o., mnogima poznatije kao nositelja licence Nextbike. 20-godišnje iskustvo na operativnim i voditeljskim pozicijama u domaćoj i vanjskoj trgovini, prodaji, marketingu i PR-u dovelo ga je također na gostovanje u panel-raspravi.

Posljednja gošća panel-rasprave bit će Stela Stare, direktorica nagrađivanja i ljudskih resursa u INA-i, kompaniji koja se brojnim projektima za mlade i prema mladima smatra odgovornom zadržati visokoobrazovane ljude u zemlji.

Na susret su dobrodošli studenti i mladi, ali i ostali zainteresirani za raspravu o poslovnom uspjehu u Hrvatskoj. Organizatori savjetuju da svatko zainteresiran za dolazak rezervira svoje besplatno mjesto klikom na poveznicu jer je broj mjesta u dvorani ograničen. Raspored započinje u 16:00 sati u dvorani 7 Ekonomskog fakulteta predavanjem Nikole Stolnika, nakon čega slijedi panel-rasprava s ostalim gostima na temu Kako uspjeti u Hrvatskoj? i nova podjela jednog besplatnog online tečaja partnera projekta HalPet.

Sve informacije o projektu dostupne su na Facebook stranici projekta Maraton karijera, službenom Facebook događaju te vijestima glavnog medijskog pokrovitelja – Studentski.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Skitnica

Na današnji dan

VIDEO: Svijet neiskvarenošću i šarmom počeo osvajati najpoznatiji skitnica

Crni polucilindar, štap, crni brčići, istrošeno odijelo i simpatični čovječuljak koji ih nosi. Pogađate – riječ je o Charlieju Chaplinu.

Prvo motivacijsko predavanje u sklopu projekta „Mozgalo“

eSTUDENT

Prvo motivacijsko predavanje u sklopu projekta „Mozgalo“

„Mozgalo“ – prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja ponovno kreće!

SF Week Zadar

Sveučilište u Zadru

I ove godine kreće SF Week u Zadru!

SF Week vam je pripremio niz kvalitetnih izlaganja koja će održati profesori i studenti Sveučilišta u Zadru te gostujući predavači.

Riva

Klub mladih Split

Predavanje "Kako svoj hobi pretvoriti u karijeru?"

Klub mladih Split organizira još jedno zanimljivo predavanje koje će održati poduzetnik Andrey Shtylenk

https://nara.getarchive.net/media/the-honorable-donald-h-rumsfeld-left-us-secretary-of-defense-shares-a-laugh-69ae37

Maraton karijera na FPZG-u

Teška svakodnevica satire: smijeh se pokušava suzbiti tužbama

U tmurnim danima koji su posvuda okruženi stresnim pričama postoje ljudi koji pokušavaju zamornu sadašnjicu pretvoriti u smijeh ma koliko loša situacija bila. Domagoj Zovak i Borna Sor stižu na FPZG!