Završnica SIK-ovog projekta

Može li se u Hrvatskoj ostati nakon fakulteta i uspjeti, na Maratonu karijera raspravljaju stručnjaci hrvatske poslovne scene

Posjetitelji Maratona karijera na PMF-u

Posljednji ovogodišnji „Maraton karijera" otvara aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u novi će se susret održati u srijedu, 13. lipnja, s početkom u 16:00 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Maraton karijera, sada već prepoznat u studentskim i poslovnim krugovima, projekt je udruge Studentski informativni kutak, prepoznatljive kao udruge pod čijim okriljem djeluje središnji studentski portal Studentski.hr. Dovodeći hrvatske uspješnike natrag na fakultete na kojima je njihov maraton karijera započeo, održava svoju veliku završnicu ove srijede na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje će peti susret obilježiti čak četvero gostiju, bivših studenata ekonomije. Program čini jedno predavanje – priča o uspjehu bivšeg EFZG-ovca Nikole Stolnika, a nastavlja se panel-raspravom na temu Kako uspjeti u Hrvatskoj?, na kojoj uz Stolnika sudjeluju i Kristina Ercegović, Krešimir Dvorski te Stela Stare.

– Maraton karijera je hvalevrijedan projekt jer samo na ovakav način studenti mogu dobiti pravu sliku što ih čeka u profesijama koje odaberu u budućnosti. – istaknula je Danijela Jozić, glavna urednica Tportal.hr-a i bivša gošća Maratona.

Nikola Stolnik po obrazovanju jest ekonomist, no današnji uspjeh fokusiran je na nešto sasvim specifično. Naime, nakon iskustva rada u struci te potom rada u svjetski poznatom Google-u i Nanobitu, pokrenuo je startup Good Game Global i svojim uspjehom zaintrigirao hrvatsku poslovnu scenu. Njegovo predavanje započinje u 16 sati, nakon čega će se pridružiti panel-raspravi s ostalim gostima.

Kristina Ercegović poznata je serijska poduzetnica, spisateljica, blogerica i osnivačica Business Caféa te autorica četiri knjige. Iz iskustava pokretanja tri tvrtke i prodaje dvije, projekata Business Café, Bildanje biznisa, Ljubav, kilogrami i novac te svakodnevne pomoći poduzetnicima u izgradnji, održavanju ili zatvaranju biznisa na panel-raspravi podijelit će svoja mišljenja o poslovnom uspjehu u Hrvatskoj.

Krešimir Dvorski također je diplomirani ekonomist, a danas suosnivač, suvlasnik i direktor tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o., mnogima poznatije kao nositelja licence Nextbike. 20-godišnje iskustvo na operativnim i voditeljskim pozicijama u domaćoj i vanjskoj trgovini, prodaji, marketingu i PR-u dovelo ga je također na gostovanje u panel-raspravi.

Posljednja gošća panel-rasprave bit će Stela Stare, direktorica nagrađivanja i ljudskih resursa u INA-i, kompaniji koja se brojnim projektima za mlade i prema mladima smatra odgovornom zadržati visokoobrazovane ljude u zemlji.

Na susret su dobrodošli studenti i mladi, ali i ostali zainteresirani za raspravu o poslovnom uspjehu u Hrvatskoj. Organizatori savjetuju da svatko zainteresiran za dolazak rezervira svoje besplatno mjesto klikom na poveznicu jer je broj mjesta u dvorani ograničen. Raspored započinje u 16:00 sati u dvorani 7 Ekonomskog fakulteta predavanjem Nikole Stolnika, nakon čega slijedi panel-rasprava s ostalim gostima na temu Kako uspjeti u Hrvatskoj? i nova podjela jednog besplatnog online tečaja partnera projekta HalPet.

Sve informacije o projektu dostupne su na Facebook stranici projekta Maraton karijera, službenom Facebook događaju te vijestima glavnog medijskog pokrovitelja – Studentski.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

naslovna

Književni događaj

Dan knjiga sutra od 16 sati okuplja sve zaljubljenike u književnost na FFZG-u

U 16 sati počinje panel-rasprava, a potom su na redu kviz Tragom hrvatske književnosti i bookcrossing. Ulaz je besplatan.

Photoshop

Creative Live

Besplatno naučite baš sve o Photoshopu

Creative Live je Internet učionica putem koje možete naučiti sve što želite znati o najpoznatijem programu za obradu fotografija.

Kenan Crnkić

Predstavljanje knjige

Motivacijski stručnjak Kenan Crnkić otkriva 7 tajni uspjeha

Znate li da vaš uspjeh i sreća ovise samo o vama? Besplatno posjetite svojevrsno predavanje koje vam može promijeniti život.

DAY

Regrutacija volontera

Zašto odraditi praksu baš u SIK-u?

Zahvaljujući postignućima koje SIK s portalom Studentski.hr i drugim projektima niže već godinama, ova je udruga postala značajna referenca u životopisu u očima poslodavaca diljem Hrvatske. Priključiti se gomili mladih entuzijasta koji unapređuju okruženje mladih moguće je do 21. listopada.

Uvođenje eura, panelisti

Panel rasprava

Ekonomski fakultet u Rijeci suočio se s izazovima uvođenja eura u RH

– Sam čin uvođenja eura uvijek je bio, a bit će i u našem slučaju, obilježen značajnim skokom u inflaciji i smanjenjem kupovne moći građana, s time da najviše skaču cijene usluga. – naglasio je prof. dr. sc. Saša Žiković s Ekonomskog fakulteta.