Studentski centar Zagreb

Izabrano novo Sanacijsko vijeće

SCZG izvana

Pejo Pavlović je još uvijek na poziciji sanacijskog upravitelja, ali očekuje se da će i on ubrzo biti razriješen svoje dužnosti.

Dosadašnji predsjednik i članovi Sanacijskog vijeća Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Vjekoslav Bratić, Ivo Grgić i Berto Šalaj razriješeni su dužnosti na današnjoj sjednici Vlade. Novim predsjednikom imenovan je Dragan Krasić, a članovima Pero Semren i Goran Kolarić.

Ova razrješenja dužnosti nisu veliko iznenađenje. Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu je, nakon što su se studenti uspjeli izboriti za niže cijene studentskog smještaja, izričito tražio ostavke sanacijskog upravitelja Peje Pavlovića te svih članova Sanacijskog vijeća. Zbor tvrdi da su oni zaslužili biti razriješeni svojih funkcija jer su odgovorni za loše poslovanje Studentskog centra u Zagrebu, koje je izašlo na vidjelo kad je Sanacijsko vijeće predalo dokumentaciju s financijskim izvještajima Studentskom zboru.

Pejo Pavlović je još uvijek na poziciji sanacijskog upravitelja, ali očekuje se da će i on ubrzo biti razriješen svoje dužnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG dvorište

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Ispunite anketu i podržite prosvjed protiv poskupljenja studentskog smještaja

- Mnogi danas govore kako su studenti pasivna i nezainteresirana masa za društvene probleme. Pokažimo im da nije tako, pokažimo da su upravo današnji studenti jamstvo na temelju kojeg možemo reći da Hrvatsku čeka svijetla budućnost! - poručuje Zbor.

Ugovor

Studentski rad

Šire se lažne vijesti: Još nije usvojen novi Zakon o obavljanju studentskih poslova!

Premda je u sklopu pojedinih studentskih medija izašla obavijest da je konačno usvojen novi zakon, isti još treba proći 2. čitanje i glasanje u Saboru.  

Osijek kampus

Osječki studentski dom

Nastavljeni radovi na osječkom studentskom paviljonu, useljiv bi trebao biti dogodine

Nakon godinu dana pauze nedavno su ponovno započeli radovi na izgradnji paviljona u osječkom studentskom domu.

https://pixabay.com/en/university-education-school-2119707/

Studentski centar u Rijeci

Objavljeni privremeni rezultati natječaja za smještaj u riječke domove

Studentski centar u Rijeci objavio je privremene rang-liste za smještaj u riječke domove za akademsku godinu 2018/2019. Pravo na smještaj ostvarilo je 1303 studenata, a žalbeni rok traje osam dana.

Preuređenje SD Cvjetno naselje

Obnova studentskih domova

FOTO: Preuređenje SD Cvjetno naselje u završnoj fazi

Radovi na uređenju SD Cvjetno naselje bliže se kraju. Paviljoni su iznutra uređeni, preostali su radovi samo u dvorištu između paviljona i ispred studentske menze. Studentski restoran u sklopu SD Cvjetno naselje obroke bi studentima trebao početi posluživati u ponedjeljak u 11 sati.