Povodom 60. obljetnice rada

FOTO: Predstavljamo šest najboljih studenata KIF-a – prema ocjenama i zalaganju

Najbolji studenti 2019
Pogledaj fotogaleriju
Andrija Mikša
Anja Topolovec
Antonio Knežević
Davor Andrić
Ivan Jakop

+2

Na KIF-u, koji ove godine obilježava 60. obljetnicu postojanja, danas studira više od 2000 studenata. Upoznajemo 6 najboljih prema ocjenama i zalaganju.

Kineziološki fakultet iz Zagreba jedan je od najpopularnijih hrvatskih fakulteta prema odabiru maturanata i studenata, a ove godine slavi 60 godina svojega postojanja i rada. Više od 5000 njegovih bivših studenata radi u brojnim profesijama kojima je cilj zdraviji i aktivniji život svih nas. Neki su od njih olimpijski pobjednici, vrhunski treneri ili pak profesori kojih se rado sjećamo sa satova tjelesne i zdravstvene kulture.

Danas ondje studira više od 2000 studenata, od kojih upoznajemo 6 najboljih prema ocjenama i zalaganju.

Puležanka Leonarda Janko odustala je od studija u Americi kako bi upisala stručni studij Fitness, kojim je oduševljena. Stečena znanja već predano prenosi polaznicima svoje fitness-grupe.

Antonio Knežević iz Novske student je četvrte godine  

– Tijekom studiranja shvatio sam da je moja ljubav rehabilitacija i prevencija te pomoć svim ljudima. Danas se većina ljudi bavi sedentarnim poslovima i vodi neaktivan način života. To je presudilo da se na četvrtoj godini usmjerim na Kineziterapiju. Prednost Kineziološkog fakulteta kvaliteta je samih profesora koji imaju zaista puno praktičnih iskustava i koji nam to znaju na najbolji način prenijeti, naravno uz teorijsko znanje! – otkrio je Antonio.

Pravi je sportaš i Davor Andrić

– Smatram da je na ovom fakultetu bitno živjeti takav sportski način života, ne samo tijekom nastave i predavanja nego i izvan toga. Bavim se tenisom i badmintonom. Prošle sam godine osvojio drugo mjesto na Sveučilišnom prvenstvu Hrvatske u tenisu te prvo mjesto u badmintonu na prvenstvu Kineziološkog fakulteta pojedinačno, isto tako i u paru. Smatram da je od krucijalne važnosti na ovom fakultetu ostati zdrav i neozlijeđen te poznavati svoje tijelo i znati prepoznati trenutak i situaciju kada treba prekinuti s vježbanjem ili dozirati opterećenje. Ključ je uspjeha ostati ustrajan i ne odustajati od svojih ciljeva! – zaključio je Davor.

Student pete godine Andrija Mikša usmjerio se na Kondicijsku pripremu sportaša te se u budućnosti vidi u radu sa sportašima.

Anja Topolovec studentica je treće godine, smjer Kineziologija. Posljednje dvije proglašena je najboljom studenticom na godini.

Ivan Jakop pak ima vrijedan savjet za sve buduće studente koji žele upisati KIF:

– Moj je savjet budućim studentima da iskoriste sve mogućnosti koje ovaj fakultet pruža. Primjerice, ja sam proveo osam mjeseci u Dijagnostičkom centru, gdje sam zaista puno naučio o testiranjima i određenim analizama. Zajedno sa svojim kolegama objavio sam četiri znanstvena rada. Također, napomenuo bih da budući studenti uzimaju sami sebi što više prakse. Ja sam priliku za praksu tražio i onda kada sam obavio zadane okvire, bilo mi je u cilju imati što više praktičnog rada koji mi je bio od velike pomoći, pa bih ukazao mladim studentima na važnost prakse!

Kineziološki fakultet 60. obljetnicu proslavit će na svečanoj akademiji 20. studenog u 18 sati, na kojoj se očekuju brojni uglednici, sportske zvijezde te sadašnji i bivši profesori i studenti.

Komentari na članak

Vezani članci

Jasna Ožanić

Obljetnica fakulteta

Zagrebački Stomatološki fakultet obilježava svoj dan

Stomatološki fakultet danas će s početkom u 10 sati proslaviti svoj dan

Trijumfalni koncert Nene Belana u rasprodanom Domu sportova

Tri desetljeća karijere

Trijumfalni koncert Nene Belana u rasprodanom Domu sportova

Neno Belan ove je subote obilježio tri desetljeća svoje karijere. Održao je koncert za pamćenje u rasprodanom Domu sportova.

1

Na današnji dan

Zanimljivosti o prestižnoj nagradi koju je utemeljio „trgovac smrću“

Na današnji se dan obilježava 115. obljetnica dodjele prve Nobelove nagrade. Tim vam povodom donosimo brojne zanimljivosti o utemeljitelju, dobitnicima i samoj proceduri.

Savez australskog nogometa Hrvatske

Pridružite se mladim studentima

Australski nogomet dolazi na KIF

Saznajte što je to australski nogomet, koja su pravila i zašto se taj dinamični sport iz Australije igra i voli kod nas u Europi.

Nezavisna Država Hrvatska

Na današnji dan

Osnovana Nezavisna Država Hrvatska

10. travnja 1941. godine osnovana je Nezavisna Država Hrvatska.