Fakultet organizacije i informatike

„Digitrans“ poslovanje poduzeća temelji na digitalnim tehnologijama

FOI - zgrada fakulteta

Glavni je cilj projekta „Digitrans“ pomoći malim, srednjim i „startup“ poduzećima pri primjeni modernih modela poslovanja i organizacije poslovnih aktivnosti i procesa. U aktivnostima, uz FOI, sudjeluje 14 partnerskih institucija.

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu 1. siječnja 2017. godine započelo je izvođenje projektnih aktivnosti na projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans. Provodi se unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav.

Projekt će trajati do 30. lipnja 2019. godine  Ukupne je vrijednosti 2 106 825,97 eura, a uključuje čak 14 partnerskih institucija iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Iz Hrvatske na projektu još sudjeluje Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d. o. o., s kojim Fakultet otprije ima vrlo uspješnu suradnju.

Voditelj je Digitransa na Fakultetu organizacije i informatike prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, koji je do sada uspješno vodio i sudjelovao na nekoliko velikih europskih i domaćih projekata. Na projektu će s Fakulteta sudjelovati više nastavnika, znanstvenika i stručnih suradnika iz različitih područja kako bi se uspješno provele sve dogovorene aktivnosti.

Glavni je cilj projekta pomoći malim i srednjim poduzećima te startup poduzećima primijeniti moderne modele poslovanja i organizacije poslovnih aktivnosti i procesa. Ta će se aktivnost postići kroz razvoj metodologije koja će omogućiti ciljnim skupinama primjenu digitalnog poslovnog modela, testiranje metodologije kroz uspostavu dvaju pilot laboratorija u inkubatorima projektnih partnera, pripremu sadržaja i niza alata za online edukacijsku platformu i podučavanje članova ciljnih skupina o upravljanju procesom same transformacije.

Transformacija poslovanja temeljena na digitalnim tehnologijama pruža mnoge mogućnosti i prilike startupovima te zrelim malim i srednjim poduzećima (MSP). Kroz projekt će se pokrenuti platforma namijenjena edukaciji poduzeća o efikasnim načinima digitalne transformacije.

Komentari na članak

Vezani članci

PoC
https://unist.hr/novosti/znanost-i-tehnologija/artmid/2419/articleid/12418/informativna-radionica-kako-dokazati-i-financirati-inovativni-koncept-%E2%80%93-do-500000-kuna-bespovratnih-sredstava

SUFINANCIRANJE INOVATIVNOG KONCEPTA

PoC daje i do pola milijuna kn za projekte; za prijavljene organizirana informativna radionica

Na Sveučilištu u Splitu organizira se informativna radionica gdje će se zainteresirane upoznati s uvjetima natječaja „Programa provjere inovativnog koncepta“ te kako napisati projekt vrijedan do 500 000 kuna sufinanciranja tijekom godine dana.

Učionica na Sveučilištu Sjever

Diplomski studij ekonomije

Miroslav Škoro novi je suradnik na Sveučilištu Sjever

Na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru – od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

Andrey Shtylenko

Edukacijski program CareerStarters

Mladi sve spremniji na cjeloživotno obrazovanje

Čak četvrtina mladih Zagrepčana spremna je na cjeloživotno obrazovanje. Važnosti kontinuiranog ulaganja u obrazovanje sve su svjesniji i mladi u Rijeci te Splitu. Otkrilo je to istraživanje poduzetnika i predavača Andreya Shtylenka.

Proglašeni pobjednički timovi koji će sudjelovati u organizaciji Europskih sveučilišnih igara

Organizacija Europskih sveučilišnih igara

Proglašeni pobjednički timovi projekta UNIverzI-JA-DA

– Ovaj projekt je pokazatelj da studentima uvijek treba dati priliku da se istaknu jer njihove ideje u svakom pogledu mogu parirati idejama iz poslovnog svijeta. Kao organizatori ovako velikog sportskog događaja, posebno smo sretni što će u fazama pripreme Igara svoj doprinos dati upravo studenti. – izjavio je glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. – Marko Žunić, osvrnuvši se na pobjednička rješenja natječaja.

Radionica SUP

Udruga Amazons

Edukativne video radionice "Sloboda umjetničkog pokreta"

Ciklus se sastoji od pet radionica na kojima će sudionici na jednostavan, zabavan i besplatan način naučiti kako snimiti i editirati video isječak.