Fakultet organizacije i informatike

„Digitrans“ poslovanje poduzeća temelji na digitalnim tehnologijama

FOI - zgrada fakulteta

Glavni je cilj projekta „Digitrans“ pomoći malim, srednjim i „startup“ poduzećima pri primjeni modernih modela poslovanja i organizacije poslovnih aktivnosti i procesa. U aktivnostima, uz FOI, sudjeluje 14 partnerskih institucija.

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu 1. siječnja 2017. godine započelo je izvođenje projektnih aktivnosti na projektu Digital Transformation in the Danube Region – Digitrans. Provodi se unutar Interreg Transnacionalnog programa Dunav.

Projekt će trajati do 30. lipnja 2019. godine  Ukupne je vrijednosti 2 106 825,97 eura, a uključuje čak 14 partnerskih institucija iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Iz Hrvatske na projektu još sudjeluje Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d. o. o., s kojim Fakultet otprije ima vrlo uspješnu suradnju.

Voditelj je Digitransa na Fakultetu organizacije i informatike prof. dr. sc. Vjeran Strahonja, koji je do sada uspješno vodio i sudjelovao na nekoliko velikih europskih i domaćih projekata. Na projektu će s Fakulteta sudjelovati više nastavnika, znanstvenika i stručnih suradnika iz različitih područja kako bi se uspješno provele sve dogovorene aktivnosti.

Glavni je cilj projekta pomoći malim i srednjim poduzećima te startup poduzećima primijeniti moderne modele poslovanja i organizacije poslovnih aktivnosti i procesa. Ta će se aktivnost postići kroz razvoj metodologije koja će omogućiti ciljnim skupinama primjenu digitalnog poslovnog modela, testiranje metodologije kroz uspostavu dvaju pilot laboratorija u inkubatorima projektnih partnera, pripremu sadržaja i niza alata za online edukacijsku platformu i podučavanje članova ciljnih skupina o upravljanju procesom same transformacije.

Transformacija poslovanja temeljena na digitalnim tehnologijama pruža mnoge mogućnosti i prilike startupovima te zrelim malim i srednjim poduzećima (MSP). Kroz projekt će se pokrenuti platforma namijenjena edukaciji poduzeća o efikasnim načinima digitalne transformacije.

Komentari na članak

Vezani članci

METRO Cash&Carry

Postani predstavnik METRO-a u Hrvatskoj!

Otvorene prijave za METRO Potentials Ready2lead

Tvrtka METRO Cash&Carry otvorila je prijave za međunarodni projekt Ready2lead koji traži mlade, visokoobrazovane ljude za rad na rukovodećim pozicijama u tvrtki. Prijave su otvorene do 7. lipnja.

brod

PUTOPISNE PUSTOLOVINE

Ovo jutro probudila sam se u... Turskoj, dio 3.

Pri prvom odlasku u Tursku trebala sam dati intervju za novine. Trebala sam navesti što mi se najviše svidjelo u Turskoj. Rekla sam: – Zalasci sunca, bolnica i starački dom. Eh, da sam znala što ću reći 3 godine kasnije...

Mozak voli zdravo

Projekt eSTUDENT-a

Mozak voli zdravo i stavlja naglasak na edukaciju, rekreaciju i motivaciju

Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić tri su prijatelja, studenta i uspješna paraolimpijca koji su obilježili ovogodišnje izdanje projekta "Mozak voli zdravo."

Devz Meetup

Tehnološki park Varaždin

Prijavi se na Devz Meetup

Riječ je o lokalnom meetupu za developere, dizajnere i sve druge koji žele nešto naučiti nešto novo.

Linija u menzi

Restoran u Varaždinu

Novi slučaj starog problema hrvatskih studentskih menza

Pretrpani rasporedi predavanja studentima često ne ostavljaju puno vremena za iskušavanje kulinarskih sposobnosti te stoga svakodnevno odlaze u studentske menze, a ono što je dočekalo varaždinske studente nikako ne biste voljeli vidjeti na svom tanjuru.