Projekt „Informiranje – pravo mladih"

Brucoši dobili brojne informacije vezane uz život i studij u Zagrebu

Informiranje – pravo mladih - izdužena

„Informativni ponedjeljci" održavaju se u u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih" koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jučerašnji je okupio zagrebačke brucoše.

U ponedjeljak, 29. siječnja 2018, u sklopu Informativnih ponedjeljaka održano je interaktivno predavanje Brucoši prvi put u Zagrebu. Na predavanju su se svi zainteresirani mogli upoznati s osnovnim informacijama o Sveučilištu u Zagrebu, fakultetima, studentskim domovima, radom SC-a. Objašnjeni su im i osnovni pojmovi vezani uz studij i studiranje s kojima se svakodnevno susreću te su imali prilike postaviti pitanja i na njih dobiti odgovor.

Posjetitelji su saznali i ključne informacije vezane uz kulturu, studentske popuste u kazalištima, muzejima te su im predstavljene mnogobrojne zanimljivosti vezane uz grad Zagreb, njegove ulice, trgove, skulpture, povijest. Mladi su se upoznali i s najčešćim zagrebačkim izrazima koje koriste stari Zagrepčani.

Sljedeći Informativni ponedjeljak u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održat će se krajem veljače. Obavijesti o terminu održavanja, temi te ostale informacije možete saznati na internetskoj straniciFacebooku udruge.

Podsjećamo da je svakim radnim danom otvoren i infocentar u kojem mladi mogu dobiti sve potrebne informacije vezane uz studij, studiranje i traženje posla. Radno je vrijeme infocentra od 8 do 16 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

 Plakat Zdravstveno osiguranje za sve redovne studente

Obavezno zdravstveno osiguranje studenata starijih od 26 godina

Zakon kao još jedan pokušaj jačanja određenog posjedovanja moći

Nikome nije palo na pamet da dio studenata nije bio u mogućnosti upisati fakultet odmah nakon srednje škole, da studentice nisu u menopauzi za vrijeme studiranja pa mogu i zatrudnjeti, da su neki studenti iz raznih teških zdravstvenih ili socijalnih razloga bili prisiljeni na pauziranje studija te da jako uspješni studenti upisuju i drugi fakultet u nizu.

Božićni ukrasi

Volonterska akcija

Pokrenut dalmatinski val aktivizma, studenti izrađuju božićne ukrase

Volonterska akcija izrade božićnih ukrasa i druženje s veselim društvom trajat će od 20. do 29. studenog. Prodajna izložba ukrasa održat će se u prosincu.

Karte

KSET

Prodane su dvije trećine ulaznica za Brucošijadu FER-a

Već je poznato da se za ovaj studentski događaj uvijek traži karta više, a kako i ne bi kad će na ovogodišnjemu izdanju nastupiti 16 izvođača na trima stageovima - Pips, Chips & Videoclips, Kandžija & Gole Žene, Let3, High5, From Another Mother, JeboTon Ansambl i drugi.

University Challenge

Studentski kviz

Najbolje scene iz kviza University Challenge

University Challenge britanski je kviz BBC televizije za studente različitih sveučilišta, prvi put emitiran davne 1962. godine.

Cambridge

Nezadovoljstvo britanskih studenata

Velika Britanija: 20 fakulteta na koje je teško upasti, a nisu nužno dobri

Anketa koja je provedena i objavljena na The Complete University Guide's 2016 league table pokazala je lošu statistiku među najboljim fakultetima u Velikoj Britaniji.