Dodjela nagrade „Olga Radzyner“

Asistent s dubrovačkog sveučilišta jedan je od najboljih mladih ekonomista

Srhoj

Nagrada „Olga Radzyner“, odnosno povelja i novčani iznos od tri tisuće eura, dodijelit će se asistentu Stjepanu Srhoju za izvrsnost u istraživanju Europske ekonomske integracije.

Stjepan Srhoj (27), asistent na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku te doktorand na Leopold-Franzens-Universität Innsbruck (Austrija), dobitnik je prestižne nagrade Olga Radzyner 2017., koju dodjeljuje Austrijska narodna banka (Oesterreichische Nationalbank). Nagrada se dodjeljuje najboljim mladim ekonomistima (do 35 godina) iz zemalja središnje, istočne i jugoistočne Europe za izvrsnost u istraživanju o temi Europske ekonomske integracije. Naslov nagrađenog članka je Priprema za jedinstveno tržište Europske unije – utjecaj poticaja za razvoj na konkurentnost poduzeća.

Srhoju će povelju i novčani iznos od 3000 eura uručiti guverner banke Ewald Nowotny 20. i 21. studenoga 2017. u Beču, u sklopu Konferencije Austrijske narodne banke – Conference on European Economic Integration (CEEI) – 2017. A modern take on structural reforms – past and future challenges for CESEE and Europe at large. Ovo je peti put da je Hrvatu dodijeljena nagrada Olga Radzyner; prethodni dobitnici su: Iva Tomić, Marina Tkalec (Ekonomski institut Zagreb), Edvard Orlić (Bournemouth University) i Tomislav Globan (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Stjepan Srhoj stekao je akademsku titulu magistra ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za vrijeme studija dobio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu za znanstveno istraživanje, nagradu za istraživanje Centra za ženske studije Zagreb i nagradu na studentskom natjecanju u rješavanju poslovnih slučajeva Case Study Competition. Također, usavršavao se u Velikoj Britaniji na The London School of Economics and Political Science (LSE) i u Njemačkoj na Institutu Max Planck, a u okviru Erasmus programa razmjene proveo je i pet mjeseci u Münchenu. Tijekom studija biva zaposlen u Regionalnom centru za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), gdje provodi četiri godine i šest mjeseci. U SEECEL-u je bio dio uspješnog tima koji je privukao 40 milijuna eura iz europskih fondova u Republiku Hrvatsku, gdje je bio zadužen za analizu javnih politika osam zemalja jugoistočne Europe i Turske zajedno s Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD), Europskom Komisijom, Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu (ETF). Uz prethodno, bio je vanjski suradnik za razvoj poslovnih modela u Poduzetničkom centru Grada Zagreba (Plavi ured).

Danas je asistent na kolegijima Osnove ekonomije, Mikroekonomija, Makroekonomija i Povijest ekonomske teorije i metode, koje vodi prof. dr. sc. Đuro Benić. Nagrađeni članak jedan je iz serije članaka o analizi utjecaja poticaja na konkurentnost poduzeća.

Komentari na članak

Vezani članci

FOI dobitnik "Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2015"

Fakultet organizacije i informatike

FOI dobitnik "Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2015"

Na godišnjoj konferenciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, Fakultet organizacije i informatike, zajedno sa Vijećem za prevenciju kriminaliteta te Policijskom upravom Varaždinskom primio je Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti 2015.

coins

Bitcoin kao lukovica tulipana 21. stoljeća?

Novi „bubble" ili valuta budućnosti?

Otkrijte što je bitcoin i koju povijesnu pouku možemo izvući glede financijske hirovitosti.

Nina Kraljić, pobjednica showa "The Voice" niže uspjehe

Nagrada za najbolje pjevače u 2015.

Nina Kraljić, pobjednica showa "The Voice" niže uspjehe

Nina Kraljić dobila je nagradu "Moj prvi Music pub" za najbolju mladu pjevačicu 2015. godine.

Filozofski teatar - Piketty

Slavni francuski ekonomist

Thomas Piketty gost Filozofskog teatra

Piketty dolazi kako bi predstavio hrvatsko izdanje svoje knjige Kapital u 21. stoljeću koju je ekspresno preveo i objavio Profil krajem prošle godine.

IPF praksa

Praksa na „Institutu za pravo i financije“

Praksa za sve studente pravnih i ekonomskih fakulteta

Natječaj je otvoren za sve studente pravnih i ekonomskih fakulteta, a otvoren je za studente cijele regije (pojedine prakse moraju se izvršavati u Beogradu).