Invalidnost u kontekstu znanosti i umjetnosti

Akademija za umjetnost i kulturu domaćin je međunarodnoj konferenciji posvećenoj osobama s invaliditetom

Isto

Na konferenciji pod nazivom „Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju” govorit će se o ravnopravnom uključivanju osoba s invaliditetom u kulturne, znanstvene, umjetničke i obrazovne programe. Ista će se održati 5. i 6. prosinca u Osijeku, a rok je za slanje sažetka izlagača 15. rujna.

Akademija za umjetnost i kulturu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku apelira na sudjelovanje na prvoj Međunarodnoj umjetničkoj i znanstvenoj konferenciji pod nazivom Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju. Upriličit će se povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 5. i 6. prosinca u Osijeku, i to pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Svrha je konferencije uspostavljanje dijaloga stručnjaka koji se zalažu za uključivanje, dostupnost, sudjelovanje i stjecanje prava osoba s invaliditetom vezanih uz kulturne, umjetničke, znanstvene i obrazovne programe. Ciljevi joj se u konačnici baziraju na ravnopravnom uključivanju osoba s invaliditetom u kulturna, umjetnička, društvena i odgojno-obrazovna životna područja te njihovu razvoju i profiliranju u navedenim djelatnostima, kao i na stjecanju više prava.

Između ostalih, na konferenciji imaju pravo sudjelovati umjetnici, znanstvenici i odgojno-obrazovni djelatnici, kao i same osobe s invaliditetom, bilo da je riječ o sudionicima odgojno-obrazovnog sistema koji žele prezentirati svoj rad ili o osobama koje se bave umjetničkim ili znanstvenim djelovanjem. Sudjelovanje će se provoditi različitim usmenim izlaganjima, koncertima, izložbama, panel- diskusijama, prikazima dobre prakse rada osoba s invaliditetom, pokaznim radionicama i poster-prikazima, a teme će se bazirati na inkluziji osoba s invaliditetom u umjetnosti, znanosti te odgoju i obrazovanju, kao i na rušenju stereotipa i predrasuda prema osobama s invaliditetom u kontekstu njihova djelovanja u umjetnosti i znanosti.

Rok je za slanje sažetka na hrvatskom i engleskom jeziku 15. rujna. Kotizacija koja pak uključuje sudjelovanje na konferenciji, prisustvovanje na svim događanjima, promotivne materijale i okrjepu iznosi 500 kuna za sudionike s izlaganjem te 300 kuna za sudionike bez izlaganja. Osobe s invaliditetom besplatno će sudjelovati na konferenciji. Više informacija o samim predavačima i prijavi moguće je dobiti na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Mozak i pamćenje

University of Southern California

Znanstvenici moždanim implantatima uspjeli poboljšati memoriju do 30%

Tim znanstvenika sa Sveučilišta Južne Kalifornije napravio je značajan pomak u razvoju neuroznanosti otkrićem implantata mozga ili memorijske proteze koja bi mogla poboljšati ljudsku memoriju.

Domagoj i Ivan_COMBIS

Studentsko doba

Posao uz faks dobitna je kombinacija za mlade u IT sektoru

Mladi FER-ovci Ivan Nikolić i Domagoj Ursa posljednje fakultetske mjesece proveli su radeći u COMBISu, a svoja iskustva dijele s čitateljima portala Studentski.hr.

Dovršen Sulejmanov most

Na današnji dan

Dolazak mudrog vođe i ljubitelja učenja na prijestolje Carstva

Jedan od najdugotrajnijih vladara u povijesti Osmanskog Carstva na prijestolje je došao na današnji dan, 30. rujna 1520. godine. Njegova je vladavina obilježena ekspanzijom Carstva, reformama, ali i umjetnošću, čime je Carstvu osigurao uspon i epitet zlatnoga doba koji je teško bilo nadmašiti godinama kasnije.

Aplikacija za osobe s invaliditetom

FESBovci pomažu

Studentica FESB-a mobilnom aplikacijom pomaže osobama s invaliditetom

Pino_aplikacija trebala bi pomoći u zaštiti obilježenih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom.

Pogon Jedinstvo

Društvena problematika

Izložba multimedijalnog rada pod nazivom "Potrošeni oblik"

Izložba hrvatskog multimedijalnog umjetnika srednje generacije - Sandra Đukića.