2. kolo ZSFL

ZŠEM pokazao da misli ozbiljno na Zagrebačkoj studentskoj futsal ligi

ZSFL igra

U nedjelju su odigrani susreti 2. kola ZSFL-a. Najraspoloženija je bila ekipa ZŠEM-a koja je timu IB Opreme „utrpala” čak 9 komada.

Nakon uspješno odrađenog partyja koji je označio početak natjecanja, ono je nastavljeno drugim kolom ovu nedjelju. Vidjeli smo vrlo uzbudljive susrete u obje skupine. U dvije utakmice mogli smo vidjeti čak 9 golova, a uzbudljivo je bilo i u utakmici Kluba zadarskih studenata i Futsal politologije koji su odigrali neriješeno, 4:4.

U prvoj utakmici 2. kola između Sonate i ZG Medije vidjeli smo dosta prilika s obje strane, ali je nedostajalo koncentracije u završnici kod obiju ekipa da dođu do sva tri boda.

Najzanimljivija utakmica odigrala se između Kluba zadarskih studenata i Futsal politologije koja je također završila podjelom bodova. U toj je utakmici ekipa Futsal politologije imala vodstvo od 3:0 i 4:1, ali su se uporni „Zadrani” s igračem golmanom uspjeli vratiti i na kraju ostvariti jako pozitivan rezultat. Moramo napomenuti odličnu igru dečkiju s politologije, ali smo isto tako mogli vidjeti kvalitetu koju posjeduju Zadrani predvođeni Tinom Čirjakom, igračem zagrebačkom futsal kluba Uspinjače.

Osim neriješenog rezultata u prvoj utakmici protiv ZG Medije, ekipa CB Sonate u drugoj utakmici bilježi sva tri boda. Dečki iz Sonate utakmicu otvaraju loše te gube 1:0 od ekipe RIT Croatia (Američka visoka škola za financije i menadžment) pogotkom Marija Šimića koji je svojim prodorima izluđivao obranu Sonate. Do kraja utakmice, CB Sonata ipak uspijeva doći do potpunog preokreta, i to golovima Genga.

Udruga studenata grada Splita bilježi pobjedu od 2:0 protiv ekipe MNK Kozakiva, ali nije sve izgledalo tako idilično na terenu. Možemo reći da su u ovoj utakmici dečki iz „Splita” bili koncentriraniji u završnici te iskoristili sve slabosti Kozakiva koji je u ovoj utakmici pokazao da se tek zagrijava te od njih očekujemo puno bolja izdanja.

U sljedećoj utakmici Slavonska udruga studenata (SUS) pobijedila je oslabljenu ekipu Selecao, koja ovaj put nije bila u punom sastavu zbog klupskih obaveza dečkiju. SUS odlično započinje natjecanje, ali i ekipa Selecaoa zasigurno ima motiv više da se u sljedećoj utakmici iskupi za ovaj poraz.

Još jednu utakmicu prepunu golova gledali smo između ekipe Udruge studenta grada Splita i Ratnika, koja je na kraju završila 5:4. Splićani ponovno idealno otvaraju utakmicu te vode 3:1. Priliku za povratak u utakmicu ima Perković kojem Lukić brani penal. Nakon propuštenog penala, Splićani odlaze na 5:2, ali drama još uvijek nije gotova. Ratnici zadnih 5 minuta utakmice igraju golamana igrača te raspoloženi Mikulić zabija dva gola, što je bilo dovoljno da vidimo dosta nervoze u redovima Splićana. Ipak su do kraja utakmice uspjeli održati netaknutu mrežu te su ubilježili drugu vrijednu pobjedu i istaknuli se kao jedni od favorita ovogodišnje Zagrebačke studentske futsal lige Ožujsko. Svakako su dva glavna pokratača igre kod Splićana bili Labrović i Markić koji su u dvije utakmice zajedno zabili 6 golova. Ratnici se još uvijek traže te usprkos odličnom rosteru igrača poput Perkovića, Peškira i Piplice, još uvijek ne uspijevaju spojiti cijelu utakmicu na razini njihovih imena u svijetu studentskog futsala. Posljednji romantičari ostali su 100% učinkoviti te su ovaj put zabilježili pobjedu protiv ekipe Wemblyja.

Zavičajni klub hercegovačkih studenata (ZKHS) svoju je utakmicu kontrolirao do samog finiša, kada su dečki iz CB De-Ma Utrina nakon presinga zabili za 3:2. U tim trenucima osjetila se mala nervoza u redovima ZKHS-a, no sva pitanja o pobjedniku otklanja Anić koji zabija za konačnih 4:2. Podsjećamo da je ekipa ZKHS-a branitelj naslova te će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći u novoj, možemo reći jačoj konkurenciji.

Do kraja dana još smo vidjeli uvjerljivu pobjedu ZŠEM-a nad IB Opremom od 9:0 te se nadamo da ovaj visoki poraz neće uzdrmati dečke iz IB Opreme jer je još dosta utakmica i bodova u igri.

U zadnjoj utakmici dana vidjeli smo pobjedu 3:1 ekipe MNK Merza predvođene igračima Futsal cluba Nacionala Ugarkovićem i Hučićem. Ipak, nije sve bilo tako lagano, ekipa Nacional juniora protiv koje su igrali, pružila je odličan otpor te su većinu utakmice parirali ekipi MNK Merza koja je složena od nekadašnjih trofejnih juniora Nacionala.

SKUPINA A

RIT CROATIA – CB SONATA   1 - 2
IB OPREMA – ZŠEM   0 - 9
POSLJEDNJI ROMANTIČARI – WEMBLEY   2 - 1
SLAVONSKA UDRUGA STUDENATA – SELECAO   3 - 0
MNK MEGATON – KLUB ŠIBENČANA   0 - 1
CB SONATA – ZG MEDIA   2 - 2

ZŠEM2006
POSLJEDNJI ROMANTIČARI2006
CB SONATA1104
KLUB ŠIBENČANA1104
SLAVONSKA UDRUGA STUDENATA1003
SELECAO1013
ZG MEDIA0202
WEMBLEY0010
RIT CROATIA0010
MNK MEGATON0020
EKONOMETRIJA0010
IB OPREMA0020

SKUPINA B


UDRUGA STUDENATA GRADA SPLITA – RATNICI 5 - 4
MNK MERZ – MNK NACIONAL JUNIORI 3 - 1
ZKHS – CB DE-MA UTRINA 4 - 2
UDRUGA STUDENATA GRADA SPLITA – MNK KOZAKIV 2 - 0
KLUB ZADRANA – FUTSAL POLITOLOGIJA 4 - 4

UDRUGA STUDENATA GRADA SPLITA2006
WANNA BE FUTSAL EKIPA1003
ZKHS1003
MNK MERZ1003
KLUB ZADRANA0101
FUTSAL POLITOLOGIJA0101
RATNICI0111
CB DE-MA UTRINA0111
TRPAKSI0000
MNK NACIONAL JUNIORI0010
MNK KOZAKIV0010
TREŠNJEVKA0010

Komentari na članak

Vezani članci

Digital m

Digitalni marketing

Visoko učilište Algebra pokreće preddiplomski i diplomski studij digitalnog marketinga

Prepoznajući sve veću ulogu digitalnih tehnologija u marketinškim aktivnostima organizacija Visoko učilište Algebra, prvo u ovom dijelu Europe, pokreće novi preddiplomski i diplomski studij koji se usredotočava upravo na vještine koje su na tržištu rada sve traženije.

HSZ u Izraelu

Hrvatski studentski zbor u Izraelu

HSZ sudjelovao na međunarodnoj studentskoj konferenciji u Izraelu

Tema konferencije pod nazivom „Our roll as young leaders in global world” okupila je studentske predstavnike gotovo svih krovnih studentskih unija država iz Europe.

Internet

Olakšavanje studentske svakodnevice

Besplatne aplikacije za studente

Studentski život jako je dinamičan te se uz brojne društvene obaveze često zaboravlja na samo studiranje. Upravo je zato britanski Guardian iz mora mobilnih aplikacija i internetskih servisa izvukao nekolicinu onih koje će prosječnom studentu pomoći u organizaciji života, uštedi novca i održavanju tjelesne forme, kako bi se mogao lakše koncentrirati na učenje.

Studenti uživaju

Reci prehladi NE

10 načina kako se ne razboljeti ove zime

Osim predivnog božićnog ugođaja, snijega, kolača i kuhanog vina, sa zimom dolazi i jedan nepoželjan gost, svima dobro znana gripa i prehlada. Naporna i iscrpljujuća, jednostavno nas ne pušta na miru i onemogućava nam uživanje u pravom zimskom ugođaju.

Come to the dark side

Studentski.hr otvara svoja vrata

Urednici, novinari, lektori i fotografi, prijavite se za rad na Studentskom.hr!

Ako si zainteresiran za radno mjesto glavnog urednika/ce, njegovog/e zamjenika/ce, urednika/ce kolumni, lekture ili fotografije, novinara, lektora ili fotografa, pošalji molbu i životopis na ivana.herceg@studentski.hr do 1.10.2014.