LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završen Cedevita Lipik 3x3 Challenger

Novi Sad Al Wahda obranio naslov pobjednika u „najmanjoj svjetskoj 3x3 metropoli“

Cedevita Lipik 3x3 Challenger, prestižni turnir u 3x3 uličnoj košarci, održan je prošlog vikenda u Lipiku. Pobjednik je ekipa Novi Sad Al Wahda, koja je osvojila novčanu nagradu od 6000 dolara te Trofej Dražena Petrovića.

Cedevita Lipik 3x3 Challenger, prestižni turnir u 3x3 uličnoj košarci, održan je prošlog vikenda u Lipiku. Pobjednik je ekipa Novi Sad Al Wahda, koja je osvojila novčanu nagradu od 6000 dolara te Trofej Dražena Petrovića.

Ekipa Novi Sad Al Wahda pobjednik je Cedevita Lipik 3x3 Challengera, prestižnog turnira u 3x3 uličnoj košarci koji je u Lipiku održan 30. lipnja i 1. srpnja. Oni su u finalnoj utakmici, koja je zbog lošeg vremena održana u sportskoj dvorani u Lipiku, rezultatom 21:17 pobijedili ekipu Liman iz Novog Sada (Srbija). Usprkos porazu i Liman ima razloga za zadovoljstvo jer su se oba finalista plasirala na Masters 3x3 World tour serije koji će biti odigran u kanadskom Saskatoonu 15. i 16. srpnja.

Novi Sad Al Wahda, za koji su na ovom turniru igrali Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Nikola Pavlović i Danilo Mijatović, uz slot za Kanadu i novčanu nagradu od 6.000 dolara, osvojili su i Trofej Dražena Petrovića koji već desetu godinu organizator turnira Udruga Libox uz izričito odobrenje obitelji Petrović uručuje pobjedniku. Organizator je najkorisnijim igračem turnira proglasio Dejana Majstorovića iz pobjedničkog tima.

FOTO: PR

Na turniru je igralo 16 ekipa iz 9 zemalja (Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Španjolska, Češka, Nizozemska, Rusija i Poljska), a treba dodati da su uz već spomenute finaliste do polufinala stigli i Olimp Beograd (Srbija) te Humpolec (Češka). O snazi Cedevita Lipik 3x3 Challengera govori podatak da je na njemu nastupilo 13 od 15 trenutno najboljih 3x3 ekipa u svijetu. Zahvaljujući live streamingu spektakularni Cedevita challenger u Lipiku mogli su pratiti ljubitelji 3x3 ulične košarke diljem svijeta, a polufinale i finale emitirano je uživo na Arena Sport televiziji, pa je slika iz Lipika otišla u Hrvatsku, Srbiju, Bosni u Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.

Iako su organizatori, Udruga Libox Lipik, zbog lošeg vremena i kiše imali problema s pripremom Challengera, održavanje finala u sportskoj dvorani nimalo nije umanjilo draž i ljepotu 3x3 košarke, tako da su gledatelji tijekom 2 dana imali prilike na djelu uživo gledati najbolje svjetske majstore ovog novog olimpijskog sporta.

Sve aktualne informacije pratite na poveznici.

FOTO: PR