Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

„3x3 ulična košarka“ postala olimpijski sport, njezina krema dolazi u Lipik

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. u Lipiku

Lipik već drugu godinu zaredom postaje prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci koja je ovog tjedna uvrštena u olimpijske sportove te će se naći na programu Olimpijskih igara 2020. u Tokiju.

Odluka je pala – 3x3 ulična košarka postala je olimpijski sport. Odluka je to Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lausanneu nakon sastanka na kojemu je ocijenjeno devet predloženih novih olimpijskih disciplina i sportova. Među njima bila je i 3x3 ulična košarka koja će biti uvrštena u programu već na sljedećim Olimpijskim igrama koje će 2020. biti održane u Tokiju.

Posebno je to važna odluka za hrvatske ljubitelje 3x3 košarke jer njezini najjači sportski aduti iz cijelog svijeta već za nekoliko dana od ovog iznimno značajnog datuma i odluke Međunarodnog olimpijskog odbora stižu u Hrvatsku. Točnije, Lipik već drugu godinu zaredom postaje košarkaška prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci te će ove godine drugi put ugostiti globalno najjači Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. koji će se održati 30. lipnja i 1. srpnja 2017.

Ova laskava globalna titula plod je prošlogodišnjeg iznimno uspješno organiziranog turnira koji je zapadnu Slavoniju s pravom stavio na tron kraja s najuspješnijom organizacijom događaja ove vrste u svijetu. Uz ove epitete Lipik će biti i prvi turnir u regiji na kojemu će se 3x3 košarka igrati kao olimpijski sport.

Za ljubitelje 3x3 ulične košarke važna je i informacija da će, osim u petak i subotu, imati prilike uživati u ovom atraktivnom sportu još dodatna dva dana. Naime, posljednja će dva sudionika glavnog turnira dati dva zasebna kvalifikacijska turnira Laško tour to Cedevita Lipik 3x3 Challenger koji će u Lipiku biti odigrani 28. i 29. lipnja. Pobjednik svakog od turnira izborit će mjesto među 16 najboljih, a za sudjelovanje postoji veliki interes ne samo ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije nego i iz Italije, Češke, Turske, Rusije, Španjolske, Švedske.

Dodatne informacije potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Stolni tenis ilustracija

Natjecanja Sveučilišta u Splitu

Zadnji dan prijava za natjecanja u vaterpolu i stolnom tenisu

Splitski sveučilišni športski savez i Sveučilišna športska udruga organiziraju oba natjecanja, a održat će se krajem ožujka.

Polufinale sveučilišnog prvenstva 2011

Zagrebačko sveučilišno natjecanje u rukometu došlo je do polufinala

Poznati su studentski rukometni polufinalisti

Polufinalisti su: Fakultet prometnih znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva i Ekonomski fakultet.

Armada

Benko doveo Rijeku u vodstvo, Mabwati izjednačio

Rijeka remizirala protiv velikog Betisa

Prepuna Kantrida i glasna podrška navijača. Taktička zrelost i borbeno srce, to je recept za dobru igru. Rijeka je imala sve to protiv Betisa i na kraju igrači Matjaža Keka mogu biti i više nego zadovoljni.

Sport

Tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje

Tigrovi krenuli u borbu za peti naslov na Tehnologijadi

Od 2. do 8. svibnja u Rovinju se održava jubilarna Tehnologijada. Ovog je puta organizira sisački Metalurški fakultet.

SU

Predstavljanje projekta „Summer Universities 2015”

Dođite na predavanje i saznajte kako nezaboravno provesti ljeto

Projekt uključuje razne aktivnosti, od onih akademskih i intenzivnog učenja stranih jezika do sporta i upoznavanja novih kultura te mjesta.