Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017.

„3x3 ulična košarka“ postala olimpijski sport, njezina krema dolazi u Lipik

Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. u Lipiku

Lipik već drugu godinu zaredom postaje prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci koja je ovog tjedna uvrštena u olimpijske sportove te će se naći na programu Olimpijskih igara 2020. u Tokiju.

Odluka je pala – 3x3 ulična košarka postala je olimpijski sport. Odluka je to Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta u Lausanneu nakon sastanka na kojemu je ocijenjeno devet predloženih novih olimpijskih disciplina i sportova. Među njima bila je i 3x3 ulična košarka koja će biti uvrštena u programu već na sljedećim Olimpijskim igrama koje će 2020. biti održane u Tokiju.

Posebno je to važna odluka za hrvatske ljubitelje 3x3 košarke jer njezini najjači sportski aduti iz cijelog svijeta već za nekoliko dana od ovog iznimno značajnog datuma i odluke Međunarodnog olimpijskog odbora stižu u Hrvatsku. Točnije, Lipik već drugu godinu zaredom postaje košarkaška prijestolnica međunarodnog spektakla u uličnoj košarci te će ove godine drugi put ugostiti globalno najjači Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. koji će se održati 30. lipnja i 1. srpnja 2017.

Ova laskava globalna titula plod je prošlogodišnjeg iznimno uspješno organiziranog turnira koji je zapadnu Slavoniju s pravom stavio na tron kraja s najuspješnijom organizacijom događaja ove vrste u svijetu. Uz ove epitete Lipik će biti i prvi turnir u regiji na kojemu će se 3x3 košarka igrati kao olimpijski sport.

Za ljubitelje 3x3 ulične košarke važna je i informacija da će, osim u petak i subotu, imati prilike uživati u ovom atraktivnom sportu još dodatna dva dana. Naime, posljednja će dva sudionika glavnog turnira dati dva zasebna kvalifikacijska turnira Laško tour to Cedevita Lipik 3x3 Challenger koji će u Lipiku biti odigrani 28. i 29. lipnja. Pobjednik svakog od turnira izborit će mjesto među 16 najboljih, a za sudjelovanje postoji veliki interes ne samo ekipa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije nego i iz Italije, Češke, Turske, Rusije, Španjolske, Švedske.

Dodatne informacije potražite na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

logotip1

Europske sveučilišne igre

Riječki i zagrebački vaterpolisti osigurali polufinale

U Rijeci su pobjede nastavili nizati vaterpolisti, dok su svoje prve utakmice vrlo dobro odigrali rukometaši.

Rukometna lopta

Sveučilišni sport

Prijavite se na UniSport rukometno natjecanje

UniSport natjecanje u rukometu u sklopu Sveučilišta u Splitu održat će se 19. i 20. travnja, a rok je prijave 16. travnja do 12 sati.

Plakat malonogometog turnira HAZ

Fakultet prometnih znanosti

18. malonogometni turnir HAZ

Udruga studenata Fakulteta prometnih znanosti organizira osamnaesti malonogometni turnir HAZ. Na turniru se mogu natjecati ekipe svih fakulteta zagrebačkog sveučilišta.

Košarka 3x3

Shaquille O'Neal

Nepoznato lice košarkaške legende

 Košarkaška legenda Shaquille O'Neal mnogo je više od sportaša.

Rijeka Open

Rijeka Open

Rijeka Open, debatni turnir, traži volontere

U Rijeci će se u kolovozu održati debatni turnir koji će svim sudionicima osigurati dobru zabavu.