Ususret Paraolimpijskim igrama

Hrvatski paraolimpijci zaposjeli domaće tribine

paraolimpijci 2016

Koliko je vrhunskim sportašima važna podrška navijača, hrvatski paraolimpijci ukazali su vlastitim primjerom, navijajući na utakmicama domaćih klubova.

Ako ste ovih dana pratili europske utakmice KK Cedevita i RK PPD Zagreb, na navijačkim tribinama mogli ste zapaziti glasnu skupinu navijača s transparentom „Naprijed naši! Jedni uz druge i u Riju 2016.” Riječ je o hrvatskim paraolimpijcima koji su odlučili svojim primjerom pokazati ono što i sami neizmjerno priželjkuju, a čega im manjka podrške navijača.

Dio je to veće kampanje koju je ovih dana pokrenuo Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO), a čiji je slogan „Između pravih sportaša nema razlike razliku čine navijači.” Kako bi podigli svijest o početku Paraolimpijskih igara, hrvatski paraolimpijci odlučili su ispuniti domaće tribine, a od kolega sportaša, ali i cijele javnosti i medija, zauzvrat traže jednaku podršku u rujnu kada će nastupati na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Utakmice hrvatskih sportskih klubova uglavnom su slabo posjećene. To se isto može reći i za gledanost Paraolimpijskih igara u Hrvatskoj, iako je riječ o vrhunskom sportu. To je bit problematike paraolimpijskoga sporta na globalnoj razini.  kazao je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog obora.

Kao sportaš, kada imaš podršku s tribine, to ti daje veću snagu za natjecanje i ostvarivanje što boljeg uspjeha. Zbog toga sam ponosan što sam mogao podržati naše dečke iz KK Cedevite i RK PPD Zagreba na njihovim europskim utakmicama. Bio bih istinski sretan da istovrsna podrška svih hrvatskih navijača bude upućena nama paraolimpijcima na Paraolimpijskim igrama u Riju u 9. mjesecu.  poručio je Branimir Budetić, dvostruki osvajač paraolimpijske medalje i svjetski rekorder u bacanju koplja.

Velika hvala paraolimpijcima što su nas bodrili i mi ćemo sigurno stajati uz njih. obećao je Luka Žorić, igrač Cedevite. I Zlatko Horvat iz RK Zagreb zahvalio se paraolimpijcima te obećao podršku na Igrama u Riju.

Kampanju se može vidjeti na televiziji, u tiskanim medijima, vanjskim oglasima, internetskim portalima i društvenim medijima. Organizirali su ju i osmislili dugogodišnji partneri hrvatskih paraolimpijaca, VETTURELLI savjetovanje i agencija Bruketa&Žinić OM.

 
Navijači čine razliku

Put do uspjeha… #NaPutuZaRio2016

Posted by Zaklada Paraolimpijac on 24. ožujka 2016

 

Komentari na članak

Vezani članci

Susret mladih grada Splita u travnju

Hrvatsko Nadzemlje Split

Dame imaju prednost na susretu mladih u Splitu

Hrvatsko Nadzemlje na idućem susretu otkriva da je žena zapravo bila glavna u obitelji i uzvišenija od muškarca prema izvještaju iz Knjige Postanka i svom daru.

Avion

Inovativna ideja ruskog izumitelja

VIDEO: Inovacija koja bi mogla spasiti živote ljudi u slučaju avionske nesreće

Ruski inovator došao je na ideju koja bi u budućnosti mogla spasiti mnogobrojne živote. Izumio je odvojivu zrakoplovnu kabinu.

Proslava gola

Ratko Martinović

Vaučeri, profit i ego: Navijači ostali sami protiv nogometne močvare

„Nećeš razbojniče!“ svojevremeno je Zdravko Mamić uzvikivao svom velikom prijatelju Igoru Štimcu, a ovaj put su navijači djelima uputili isti energetski izboj. Torcida i BBB su tako usred Zagreba odlučili surađivati - sami protiv svih.

Uhićenje, lisice

Cijena školovanja

VIDEO: Policija privodi sve koji nisu otplatili studentski kredit

U SAD-u danas 71% prvostupnika završava studij s dugovanjem za školovanje od prosječnih 35 tisuća dolara. Iznosi dugovanja samo rastu te je generacija diplomanata iz 2015. godine najzaduženija do sada.

Grace Kelly 1

Na današnji dan

Rođena Grace Kelly, filmska diva i moderna princeza

Na današnji je dan 1929. godine rođena Grace Patricia Kelly, jedna od najcjenjenijih i najplaćenijih glumica starog Hollywooda, koja je modernu bajku pronašla i u stvarnom životu.