University Trading Tournament

Prijavite se na natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima

Natjecanje u trgovanju vrijednosnim papirima

Započele su prijave za studentsko natjecanje University Trading Tournament. Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti brojne nagrade za koje je osiguran fond od preko 25.000 kn.

University Trading Tournament natjecanje je u trgovanju vrijednosnim papirima. Projekt je 2015. godine pokrenula studentska udruga Financijski klub koja djeluje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Cilj je pružiti mogućnost studentima koje zanimaju financije da prošire znanja o financijskim tržištima te steknu osjećaj primjene tog znanja u praksi. Trenutno je University Trading Tournament (UTT) jedino takvo studentsko natjecanje, a traje od 3. travnja do 13. svibnja. Osim znanja i novih vještina, natjecatelji imaju priliku osvojiti brojne nagrade za koje je osiguran fond od preko 25.000 kn. Na UTT mogu se prijaviti sve zainteresirane osobe.

Natjecanje se odvija na virtualnoj burzi kojoj se pristupa računalom ili mobilnom aplikacijom iz udobnosti vlastitog doma. Prijavom na natjecanje sudionici dobivaju sve upute za otvaranje računa na virtualnoj burzi te sami odlučuju tijekom radnih dana burze kada i odakle žele trgovati.

Dva tjedna prije početka natjecanja bit će održano pet edukativnih predavanja kako bi natjecatelje upoznali s funkcioniranjem financijskih tržišta, pravilima natjecanja i načinu trgovanja vrijednosnim papirima. Uz to, svi će zainteresirani imati priliku naučiti osnove tehničke, fundamentalne i investicijske analize.

Natjecanje traje šest tjedana, tj. dva tjedna po tri runde. Do nagrada se dolazi ulaganjem u strane valute i dionice. U svakoj rundi natjecatelji imaju na raspolaganju određeni broj virtualnih dolara te apsolutnu slobodu što se tiče ulaganja u različite instrumente. Pobjednik je onaj tko ima najveći zbroj bodova prve, druge i treće runde, odnosno najveći završni rezultat.

Uz generalnog partnera Admiral Marketsa, važnost ovog projekta prepoznale su investicijska kuća Positive Equity i Zagrebačka burza. Dodatne informacije i prijave proučite na internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Projekt "POP"

Projekt „POP”

Promoviranje poduzetništva među studentima

Zagrebački studenti pozvani su da se prijave na natjecanje u sklopu projekta „POP”, koje promovira poduzetničku kulturu i promiče inovativno poduzetništvo. Mentorski će tim odabrati najbolje sudionike, koji će osvojiti vrijedne nagrade.

Pokretač, vizual

Studentsko natjecanje

Za prijavu na „Pokretač” preostala su još samo 2 dana

Ako još niste prijavili svoj inovativni poslovni model na studentsko natjecanje „Pokretač”, bez brige, preostala su vam još 2 dana, stignete!

Novci izbliza

Finale natjecanja

Elektroboj: Pozamašne novčane nagrade očekuju najbolje studentske ekipe

Veliko finale studentskog natjecanja Elektroboj održat će se ovog četvrtka, 14. lipnja u 17 sati u Bikers Beer Factoryju. Tri najbolja tima osvojit će novčane nagrade u iznosima od 8000, 5000 i 3000 kuna.

Fakultet organizacije i informatike(FOI)

Fakultet organizacije i informatike

Veliki uspjeh studenata FOI-ja na natjecanju Event Management Contest

Tim s FOI-ja osvojio je treće mjesto na studentskom natjecanju u osmišljavanju promotivnih aktivnosti za proizvod "The Famous Grouse".

Tabla 1

Financijski klub

Izvještaj: Studenti ocijenili konferenciju „Financijski ekspert budućnosti“ prijeko potrebnom

Nedugo nakon što je održana konferencija “Consulting day”, Financijski klub održao je na Ekonomskom fakultetu konferenciju „Financijski ekspert budućnosti“ s ciljem upoznavanja studenata s načinima najbolje pripreme za pronalaženje, a potom i ostvarivanje vrhunske karijere na području financija.