Studiranje u inozemstvu

Nude se stipendije za doktorski i postdoktorski studij u Švicarskoj

novac

Sveučilište u Fribourgu iz Švicarske nudi stipendije stranim znanstvenicima za studij na doktorskoj i postdoktorskoj razini. Prijave se vrše do 28. veljače ili do 31. srpnja, ovisno o željenom početku programa.

Ako vam pomisao na obrazovanje, rad i život u Švicarskoj zvuči privlačno, ne propustite ovu izvrsnu priliku; Sveučilište u Fribourgu nudi stipendije znanstvenicima s prebivalištem izvan Švicarske koji su zainteresirani za nastavak svog obrazovanja i istraživačkog rada na doktorskoj ili postdoktorskoj razini. Stipendije za doktorsku razinu nude se za programe u trajanju od 5 mjeseci, dok se kandidati za postdoktorske programe mogu prijaviti za stipendije u trajanju od jednog do tri mjeseca.

Bitno je napomenuti kako kandidati moraju imati pismo preporuke profesora sa Sveučilišta u Fribourgu koji je voljan biti njihov mentor i supervizor njihova projekta tijekom boravka na Sveučilištu. Sve ostale informacije o uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati, potrebnoj dokumentaciji i programima koji se nude možete pronaći na službenim web-stranicama ili se sa svojim pitanjima obratite na e-mail international-scholarship@unifr.ch.

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti do 28. veljače 2019. ako žele započeti svoj program 1. rujna 2019. ili do 31. srpnja ukoliko svoj program žele započeti 1. veljače 2020. godine Prijave se predaju unošenjem u sustav Sveučilišta u Fribourgu, kojem možete pristupiti ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Uvode se nove vrste državne stipendije – za posebne skupine studenata i studente pripadnike romske nacionalne manjine

Do 20. srpnja ove godine otvorena su savjetovanja o Nacrtima prijedloga Pravilnika o dodjeljivanju državnih stipendija. Riječ je o stipendijama za posebne skupine studenata i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

Virtualni dani karijere i znanja

Virtualni dani karijere i znanja

Ponuda poslova i edukacije na jednom mjestu

Online projekt "Virtualni dani karijere i znanja" počeo je 21. listopada i traje osam dana. Na njemu izlažu tvrtke iz nekoliko država i predstavljaju svoje ponude za posao i edukaciju.

Isto

Financijska potpora

Sveučilište u Tartu dodjeljuje 10 stipendija studentima društvenih znanosti

Estonsko Sveučilište u Tartu dodjeljuje 10 stipendija studentima diplomskih studija društvenih znanosti. Rok za prijavu je 15. ožujka.

Stipendije u Chicagu

Prilika za mlade iz Hrvatske, BiH i Slovenije

Stipendiranje mladih ljudi u Chicagu

Mladi mogu u SAD-u steći radno iskustvo u području IT tehnologija.

ISTO

Financijska podrška

Dodjeljuju se Erasmus Mundus stipendije najboljim studentima europske književne kulture

Stipendije u godišnjem iznosu od 16 i 22 tisuće eura dodjeljuju se najboljim studentima diplomskoga studija. Rok je za prijavu 20. siječnja.