Studiranje u inozemstvu

Nude se stipendije za doktorski i postdoktorski studij u Švicarskoj

novac

Sveučilište u Fribourgu iz Švicarske nudi stipendije stranim znanstvenicima za studij na doktorskoj i postdoktorskoj razini. Prijave se vrše do 28. veljače ili do 31. srpnja, ovisno o željenom početku programa.

Ako vam pomisao na obrazovanje, rad i život u Švicarskoj zvuči privlačno, ne propustite ovu izvrsnu priliku; Sveučilište u Fribourgu nudi stipendije znanstvenicima s prebivalištem izvan Švicarske koji su zainteresirani za nastavak svog obrazovanja i istraživačkog rada na doktorskoj ili postdoktorskoj razini. Stipendije za doktorsku razinu nude se za programe u trajanju od 5 mjeseci, dok se kandidati za postdoktorske programe mogu prijaviti za stipendije u trajanju od jednog do tri mjeseca.

Bitno je napomenuti kako kandidati moraju imati pismo preporuke profesora sa Sveučilišta u Fribourgu koji je voljan biti njihov mentor i supervizor njihova projekta tijekom boravka na Sveučilištu. Sve ostale informacije o uvjetima koje kandidati moraju ispunjavati, potrebnoj dokumentaciji i programima koji se nude možete pronaći na službenim web-stranicama ili se sa svojim pitanjima obratite na e-mail international-scholarship@unifr.ch.

Svi zainteresirani kandidati mogu se prijaviti do 28. veljače 2019. ako žele započeti svoj program 1. rujna 2019. ili do 31. srpnja ukoliko svoj program žele započeti 1. veljače 2020. godine Prijave se predaju unošenjem u sustav Sveučilišta u Fribourgu, kojem možete pristupiti ovdje.

Komentari na članak

Vezani članci

Požar

Natječaj

TVZ dodjeljuje stipendije vatrogascima

– Ove godine odlučili smo dodijeliti šest stipendija našim vatrogascima te im se tako zahvaliti i iskazati svoje poštovanje. – istaknula je dekanica TVZ-a.

Učionica na Sveučilištu Sjever

Sveučilište Sjever

Otvoren natječaj za upis poslijediplomskog studija Mediji i komunikacija

Doktorski studij na Sveučilištu Sjever, utemeljen na suvremenim tijekovima u promišljanju informacijsko-komunikacijskih znanosti, usmjeren je prema obrazovanju istraživača tako da ispunjavaju zahtjeve tržišta rada te pridonose stvaranju novih i relevantnih znanja koje će moći primjenjivati u profesionalnom okruženju.

Sveučilište u Zagrebu

Četiri kategorije stipendija

Sveučilište u Zagrebu odabralo 589 stipendista

Riječ je o stipendijama koje se dodjeljuju iz dva izvora financiranja.

Student laptop

Financijska podrška

Fulbright: dodjeljuju se stipendije za preddoktorska i postdoktorska istraživanja

Objavljen je natječaj za stipendije za preddoktorska i postdoktorska istraživanja. Kandidati se moraju prijaviti do 10. svibnja i priložiti svu potrebnu dokumentaciju.

Laptop

Iskustvo međunarodnog studiranja

Stipendijski program „Best of South East” u Austriji namijenjen studentima različitih fakulteta

Kako bi se studentima omogućilo učenje i razvijanje u međukulturalnom okruženju jednog od najvećih studentskih središta u Austriji, pruža im se stipendija u iznosu od 750 eura mjesečno za jednogodišnji boravak.