Izašao natječaj za stipendiranje branitelja i djece branitelja

Braniteljske stipendije za studente umanjene za 1000 kuna

Stipendije

Stipendija je namijenjena srednjoškolcima, redovnim studentima sveučilišta i veleučilišta te studentima na poslijediplomskim studijima.

Predavanja su u prvom semestru već završila na mnogim hrvatskim fakultetima te su studenti već dobrano ušli u ispitne rokove, a natječaj za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihove djece za ovu akademsku godinu tek je izašao.

Prema tekstu natječaja, studenti koji uspiju ostvariti prava na primanje ove stipendije, od države će dobiti 1000 kuna manje nego prošle godine Naime, stipendija se dodjeljuje za razdoblje od deset mjeseci, po 400 kuna mjesečno, dok je prošle godine mjesečna isplata bila 500 kuna.

Stipendija je namijenjena srednjoškolcima, redovnim studentima sveučilišta i veleučilišta te studentima na poslijediplomskim studijima. Da bi mogli primati stipendiju, stariji redovni studenti moraju imati prosjek ocjena najmanje 3,25 u dosadašnjem tijeku studiranja, dok brucoši moraju imati najmanji prosjek 3,75 u posljednjem razredu srednje škole.

Uz ostalu dokumentaciju, prijavljeni obavezno moraju dostaviti potvrdu o statusu hrvatskog branitelja. Prijave se mogu poslati do 8. ožujka, a sve obrasce, kao i tekst natječaja u kojem su opisani svi detalji prijave, možete naći na službenoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Komentari na članak

Vezani članci

laptop

Centar za ženske studije

Otvorene prijave za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Odlična prilika za sve studente koji su kreativni, britki i imaju dovoljno znanja o ženskoj i rodnoj problematici.

Kune

Ministarstvo hrvatskih branitelja

Odobreno 3817 braniteljskih stipendija za ovu akademsku godinu

Objavljena su imena učenika i studenata koji su ostvarili pravo na stipendije iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2017/2018. godinu.

EXIT proglašen najboljim

Šansa za nastup na Petrovaradinskoj tvrđavi

„Exit“ i Studentski kulturni centar Novi Sad u potrazi za novim mladim glazbenicima

Ove godine „EXIT“ otvara svoja vrata za najbolje sastave i umjetnike iz cijelog svijeta, koji će nastupiti na pozornicama širom Tvrđave. Bendovi, DJ-evi i kantautori mogu se prijaviti do petka, 4. svibnja.

Dani hrvatskog filma

Za starije od 18

Otvoren natječaj za volontiranje na Danima hrvatskog filma

Savjesni i dinamični kandidati stariji od 18 godina, skloni filmskoj umjetnosti i uzbudljivoj festivalskoj svakodnevici, pozivaju se da odvoje malo slobodnog vremena i pridruže se timu 28. DHF-a.

Pisanje

Književna nagrada Sedmica & Kritična Masa

Kritična masa i Sedmica nagrađuju mlade autore

Svi mladi autori imaju priliku pokazati svoje umijeće pisanja proznih tekstova prijavom na natječaj Kritične mase i Sedmice.