E145ee71172bdbd385765268f4e33a7e05dce00c

Visiš ovdje svaki dan?

Ne moraš klikati po studentskom da bi došao do informacija. Ako želite Pratiti novosti ili se na Studentski.hr

O projektu

Mi smo Europa, mi smo budućnost! je trening koji će uključiti mlade voditelje i trenere sa i bez invaliditeta iz 6 država: Austrija, Hrvatska, Slovačka, Rumunjska, Slovenija i Turska. Trening će se držati u Zadru, od 12.- 18.11.2013.
Svrha ovog treninga je podržati profesionalni razvoj youth workera, lidera i trenera te podići kvalitetu njihova rada i projekata vezanim uz teme Europske Unije.
S pojmovima Europa, Vijeće Europe, Europska unija susrećemo se svakodnevno, no znamo li što se krije iza njih i kako je sve počelo? Također svakodnevno imamo priliku čuti i pojmove građanin, državljanin itd. no znamo li što oni stvarno znače i koji je njihov sadržaj? Većina ljudi, ne samo mladih, ima problema kada se radi o njihovom razumijevanju. Pojam europskog građanstva je relativno nov pojam koji još uvijek nije do kraja definiran ni razjašnjen te je ovaj projekt prilika mladima, koji su i sami europski građani, da se bolje upoznaju s njim i pokušaju ga razumijete. Podizanje svijesti mladih o ovoj tematici pomoći će im da shvate važnost svoje uloge unutar europskog kolektiva.
Pojam „građanstva“ je pravni pojam što znači da osoba koja je građanin, na temelju tog svog statusa, ima određena prava i dužnosti. Koja su to prava i dužnosti koje kao građani imamo i gdje možemo doznati svoja prava i dužnosti? Koje su temeljne vrijednosti koje EU kao institucija promiče?
Na ova i brojna druga pitanja pokušat ćemo odgovoriti kroz ovaj projekt. 2013. godina definirana je kao europska godina građana te je ovo idealno vrijeme da produbimo svoje znanje o tome. Europsko građanstvo je i jedan od prioriteta programa Mladi na djelu.

Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz program Mladi na djelu.

Pohvale, kritike, savjeti...

Pogledaj sve projekte