Studentska prehrana

FOTO: Otvorena menza na Sjeveru u koju je Sveučilište uložilo 3,5 milijuna kn – zavirite

Otvorenje menze u Koprivnici, naslovna
Pogledaj fotogaleriju
Otvorenje menze u Koprivnici
Otvorenje menze u Koprivnici
Otvorenje menze u Koprivnici
Otvorenje menze u Koprivnici
Otvorenje menze u Koprivnici

+7

Rektor prof. dr. sc. Marin Milković svečano je otvorio studentski restoran u sklopu Kampusa u Koprivnici, za čiju je obnovu i opremanje Sveučilište izdvojilo tri i pol milijuna kuna iz vlastitih sredstava.

Nakon što je od prvotno zakazanog termina u lipnju otvaranje menze na Sveučilištu Sjever, u sklopu kampusa Sveučilišnog centra Koprivnica, odgođeno za rujan, ona je konačno krenula s radom u ponedjeljak, 14. listopada 2019.

Restoran Baza nalazi se u objektu koji je Grad Koprivnica ustupio za korištenje. Obnovu i opremanje objekta financiralo je Sveučilište iz vlastitih sredstava, a zakup i vođenje prostora studentskog restorana i kafića obavljat će tvrtka KTC. Kako ističu, jelovnici i ponuda u studentskom restoranu bit će raznoliki, a hrana kvalitetna. 

Studentski restoran svečano je otvorio rektor prof. dr. sc. Marin Milković.

– Moramo prije svega zahvaliti Gradu Koprivnici i gradonačelniku Mišelu Jakšiću. Sve ovo što vidite što ovdje imamo, što razvijamo – prvu zgradu, dvije zgrade koje smo dobili za razvoj projekta znanstveno-istraživačkog centra u Koprivnici, ovaj naš restoran koji u ovom trenutku otvaramo, ovu preko puta zgradu za naš studij Prehrambene tehnologije – sve je ovo bilo gradsko i sve je ovo nastalo zahvaljujući potpori Grada. – istaknuo je rektor prof. dr. sc. Marin Milković, naglašavajući da je za realizaciju projekta ipak najzaslužniji prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša.

Prorektor Tomiša pozvao je pak sve studente i građane da dođu u novootvoreni restoran te zahvalio trima glavnim stranama koje su omogućile da se ovaj projekt realizira:

– Prvo hvala Gradu i gradonačelniku Mišelu Jakšiću što su nam dali staru derutnu zgradu na korištenje, drugo hvala rektoru prof. dr. sc. Marinu Milkoviću i Senatu, koji su donijeli odluku da se iz vlastitih sredstava izdvoji tri i pol milijuna kuna za obnovu i opremanje restorana. I treće, ne smijemo zaboraviti, hvala našim partnerima iz tvrtke KTC koji su se javili na natječaj i koji već mjesec dana financiraju svoje zaposlenike čekajući taj papir, tako da bez ustrajnosti KTC-a ne bismo uspjeli otvoriti ovu menzu. 

Svečanom otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić, koji je izrazio zadovoljstvo postignućima koja su posljedica zajedničkih napora Sveučilišta i Grada.

– Sveučilište Sjever je strateško opredjeljenje Grada Koprivnice. Ja osobno često naglašavam da će ono u desetljećima pred nama imati za grad i za regiju značenje kakvo je nekad davno imala Vegeta. Ono sve što ste do sad napravili – kapa vam do poda, želim puno uspjeha i vama i cijelom vašem timu. I, naravno, nadam se da će studenti sa zadovoljstvom koristiti sve ono što im uspijevamo zajedničkim naporima, bez pomoći sa strane, staviti na raspolaganje. Ali ako smo došli do ovdje, doći ćemo sigurno i dalje. Hvala vam i sretno!

U priopćenju Sveučilišta istaknuto je:

– Studentski restoran u sklopu Kampusa još jedan je dodatak koji čini Koprivnicu pravim sveučilišnim gradom. Sveučilište sa svojim studentima i nastavnicima aktivno sudjeluje u životu grada; ulice su pune mladih ljudi, porasla je potražnja i ponuda stanova i soba za najam, ugostiteljski objekti rade bolje. Osim toga, sve veći broj ljudi iz Koprivnice i okolice radi na Sveučilištu, ali i na projektima vezanim uz njega, završeni studenti pronalaze posao u gradu, a broj visokoobrazovanih ljudi ove regije postupno raste. 

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.flickr.com/photos/adasorous/4946875340/in/photolist-8x92G9-k7WT7i-k7WaCV-d4VET-Ps83C-24E1GZ-JVFMHa-k7XRR9-6LoQh2-TktPwc-eYBs2-arZCvc-8vVA8c-268nSD9-23SDvcp-aW9hm8-SKx38h-dCnnJn-77FBw8-23MtxZm-jdYyDV-77k3DN-29qxTmZ-9eUjB7-akQNSN-8q91ct-77rsfa-9eRckp-akALy5-aKyYtp-9EMuUK-gpQ3Wa-73hSZf-ngyeh-aXApQk-8MAKcy-77dxan-pk331J-6f9BUt-6fdPm3-9eRbKg-pKzNcM-6vkWf9-9eUjKy-77g8QF-GNXCTw-Fbwvnc-aUeVMF-24LegMz-77k6e5

Poslijediplomsko obrazovanje

Službeno počinje nastava na novom studiju Poduzetništvo i EU fondovi

Nastava 27. po redu studijskog programa na Sveučilištu Sjever započinje ovog petka za prvu generaciju studenata. Njih će 16 na poslijediplomskom sveučilišnom specijalističkom studiju stjecati znanja na polju poduzetništva i EU fondova.

Studenti Sveučilišta Sjever

Dan otvorenih vrata

Budući studenti oduševljeni Sveučilištem u Koprivnici – najbrže rastućim sveučilištem u RH

– Naš moto jest: naš posao na Sveučilištu Sjever ne završava vašom diplomom nego završava kad se zaposlite u struci. – istaknuo je prorektor izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša.

Učionica na Sveučilištu Sjever

Diplomski studij ekonomije

Miroslav Škoro novi je suradnik na Sveučilištu Sjever

Na Sveučilištu Sjever ne kriju zadovoljstvo što će njihovi studenti imati mogućnost iz prve ruke učiti od iskusnoga glazbenika koji godinama vodi i uspješnu poslovnu karijeru – od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

Panel "S faksa u poduzetništvo"

Pokretanje vlastitog posla

Sveučilište Sjever potiče studente na poduzetništvo

„Prioritet nam je ulaganje dodatnih napora u implementiranje nastavnih sadržaja u kurikulume koji će doprinijeti dobivanju ključnih informacija kod studenata koje će im omogućiti ulazak u svijet poduzetništva.“

Menza na Cvjetnom

Vodič za brucoše

Nemaju svi studenti jednaka prava na prehranu; razina ovisi o nekoliko čimbenika, a može se i mijenjati

Iako svi studenti imaju pravo na hranu u menzi, nisu svačija prava jednaka. Jesi li se ikad zapitao/la zašto? Pravo na subvencioniranu prehranu imaju svi redoviti studenti, a ostvaruje se uz pomoć iksice. Obnavlja se automatski upisom u sljedeću akademsku godinu. Kako se i tebi ne bi dogodilo da napraviš zastoj i pokupiš kakav pogled iskosa, informiraj se o svojim pravima.