Studentska prehrana

Sa Sveučilišta Sjever objašnjavaju razloge odgode otvaranja menze

Menza na Sveučilištu Sjever, kampus u Koprivnici

Premda je planirano otvaranje studentske menze u Koprivnici u lipnju, ono je odgođeno za rujan. Sveučilište Sjever u priopćenju navodi i razloge tome.

Studentska menza u Sveučilišnom centru Sveučilišta Sjever, u Koprivnici, bit će svečano otvorena 16. rujna, tri tjedna prije formalnog početka nove akademske godine 2019/20. Dogovor su o tome ovih dana postigli predstavnici Sveučilišta i tvrtke KTC, koja je od resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobila već ranije posao organiziranja studentske prehrane.

U priopćenju Sveučilišta objašnjavaju se razlozi odgode datuma otvaranja, ranije planiranog za lipanj.

– Razlog premještanja otvaranja menze s lipnja na rujan u poslovnom je smislu razumljiv jer redovna nastava traje samo do sredine lipnja. Nakon toga slijedi gotovo tromjesečna ljetna stanka, tijekom koje poslovanje specijalizirane studentske menze nema tržišnog opravdanja. Tu će ulogu u ljetnim mjesecima za studente s popularnim iksicama i nadalje imati postojeći studentski restoran koji se nalazi u objektu koprivničkog KTC-a. – poručuju sa Sveučilišta. 

Tijekom proteklih mjeseci više se puta postavljalo pitanje datuma otvaranja menze unutar Kampusa, udaljene samo pedesetak metara od nastavne zgrade.

– Treba, prije svega, podsjetiti na činjenicu da je Sveučilište Sjever u taj objekt, inače dan na korištenje od Grada Koprivnice, uložilo 3,5 milijuna kuna vlastitog novca. To je, osim toga, i jedina studentska menza u okviru hrvatskih javnih sveučilišta koju nije financirala država. Kad je prošle godine objekt u cijelosti adaptiran i opremljen, ispostavilo se da je došlo do manje projektne pogreške, relativno brzo ispravljene. No to je iz niza proceduralnih razloga, budući da je tu riječ o velikom broju najrazličitijih dozvola i certifikata, dovelo do dugotrajnijeg zastoja. Dodatni je problem zbog poznatih problema na tržištu rada predstavljalo i raspisivanje natječaja za koncesionara, zbog čega su studenti bili prisiljeni realizirati svoje pravo na dotiranu prehranu u spomenutom dislociranom restoranu. Sada je i to riješeno, pa će studenti, zaposlenici Sveučilišta Sjever i svi zainteresirani od rujna imati na raspolaganju jednu od najmodernijih studentskih menzi. – stoji u priopćenju.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište

Studentski centar Rijeka

Doznajte radno vrijeme riječkih studentskih servisa i restorana za vrijeme blagdana

Za vrijeme božićnih blagdana posebno radno vrijeme imat će studentski restorani, dok će većina ureda Student servisa biti zatvorena.

Lidija Bačić

Koncert u Areni Varaždin

Bliži se još jedna brucošijada; studente zabavlja Lidija Bačić

Brucošijada za varaždinske i koprivničke studente održat će se u Areni Varaždin uz nastup Lidije Bačić. Ulaznice se prodaju po cijeni od 40 kuna.

Stolovi u budućoj menzi II

Veleučilište u Šibeniku

Službenom otvorenju šibenske menze SKVUŠ prisustvovat će ministar Mornar

Menza je već mjesec dana u punom pogonu, no službeno otvorenje je u utorak, 9. lipnja.

Fotograf

Otvorenje u Galeriji HDLU-a

Studenti Sveučilišta Sjever postavljaju izložbu „Tragom tragova”

– Terenska nastava iz kolegija Medijska fotografija studenata Multimedije sa Sveučilišta Sjever posjetom izložbi autorice Lile Herceg ostavila je trag zabilježen fotografskim postupkom. – ističe doc. art. dr. sc. Mario Periša.

Sjećanje vode, Teatar Ludens

Humorna drama za sve

Očekuje nas premijera predstave „Sjećanje vode”, koju mogu pratiti i slijepe i slabovidne osobe

Koprivnica ugošćuje prvu predstavu namijenjenu i slijepim i slabovidnim osobama. Teatar Ludens 11. studenoga postavlja predstavu o tri sestre i njihovim ljubavima, problemima, životima.