Recenzija filma "Čudo s Hudsona"

Sully uspješno "sletio" na velika platna

Sully 2016.

Tom Hanks ponovno se dokazao kao uvjerljiv glumac u filmovima koji donose istinite i teške događaje i ljudske priče. "Čudo s Hudsona" još je jedan od njih.

Jesenski kino program započeo je veoma zanimljivim biografskim filmom Čudo s Hudsona. Film je adaptacija istinitoga događaja koji se dogodio 15. siječnja 2009. Tog su dana pilot Chesley Sullenberger i kopilot Jeffrey Skiles izveli pravo čudo. Uspjeli su prizemljiti zrakoplov US Airwaysa na letu 1549 kojemu su otkazala oba motora pri sudaru sa pticama. Nitko od 155 putnika nije izgubio život.

Film prati istragu navedenoga događaja o kojoj ovisi cijela karijera i reputacija pilota Sullyja. Iako ga putnici i javnost smatraju herojem, struka mu predbacuje odluku spuštanja zrakoplova na rijeku Hudson, umjesto na obližnje aerodrome. Sam tijek istrage i konačna odluka detaljno su prikazani u filmu.

Glavnu ulogu, pilota Sullyja, tumači izvanredni Tom Hanks koji je uvjerljivo dočarao promjenjiva emocionalna stanja glavnoga lika. Hanks je odvažan, hrabar, ali na trenutak i sumnjičav prema vlastitim odlukama. Međutim, u konačnici vjeruje u ispravnost svoje odluke, kao i njegov kolega, kopilot Jeffery Skiles, kojega glumi Aaron Eckhart (Pad Londona, Vitez Tame). 

Tom Hanks još se jednom pokazao kao uvjerljiv glumac u filmovima koji donose istinite i teške događaje i ljudske priče. Jedan od njih bio je i film Kapetan Phillips u kojem je glumio kapetana broda koji su zauzeli somalijski pirati. Prošle je godine ostvario odličnu ulogu u filmu Most špijuna te ne bi iznenadilo da mu se, kao Sullyju, nasmiješi još jedan Oscar.

Redatelj filma oscarovac je i živuća legenda, Clint Eastwood koji ovim filmom nije razočarao. U jednoj sceni, kada Sully šeće Times Squareom, imamo priliku vidjeti Eastwooda na jednoj od svijetlećih reklama. Na taj je način Clint zabilježio i sebe u filmu koji će zasigurno zaintrigirati mnogobrojnu publiku. Iako se govori o nesretnom događaju, film prikazuje i veliku ljudskost istinskoga heroja kojemu je svaki život neizmjerno važan. Vjerodostojnosti filma pridonose i dokumentarne scene susreta "pravoga" Sullyja sa putnicima zrakoplova 1549.

Film se u CineStaru počinje prikazivati od 8. rujna. Ako volite filmove nastale prema istinitim događajima, obećajemo vam da vas Čudo s Hudsona neće razočarati. Do tada možete pogledati trailer.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Blood Sport

Obustavljen projekt

VIDEO: Igrajući videoigru gubite pravu krv

Uređaj povezan s gamepadom izvlači vašu krv ako se povrijedite igrajući igricu - krvavi sport u kojemu ne želite izgubiti.

Ludwig van Beethoven

Na današnji dan

Nastanak remek-djela koje zavodljivom melodijom još jedno žensko ime omata velom misterioznosti

Skladba koja očarava ljubitelje glazbe točno 207 godina nakon svojega nastanka još je jedan od umjetničkih misterija koji možda kriju intrigantne ženske sudbine.

Naučite kako sami ukrasiti vašu dosadnu šalicu

Šalica koju uvijek izbjegavate postat će vaša omiljena

Naučite kako ukrasiti vašu dosadnu šalicu

Naučite kako pretvoriti svoje dosadne šalice u prava mala umjetnička djela.

Extreme

„Extreme phone pinching”

VIDEO: Internetom hara novi bizarni trend

Bizaran trend započeo je američki duo Twenty One Pilots, kojeg čine glazbenici Tyler Joseph i Josh Dun, koji su prvi počeli izlagati svoje pametne telefone „ekstremnim” opasnostima”.

Robert De Niro

Na današnji dan

Rođen legendarni glumac Robert De Niro

Na današnji je dan 1943. godine rođen jedan od najvećih glumaca u filmskoj povijesti – Robert De Niro.