Recenzija filma "Čudo s Hudsona"

Sully uspješno "sletio" na velika platna

Sully 2016.

Tom Hanks ponovno se dokazao kao uvjerljiv glumac u filmovima koji donose istinite i teške događaje i ljudske priče. "Čudo s Hudsona" još je jedan od njih.

Jesenski kino program započeo je veoma zanimljivim biografskim filmom Čudo s Hudsona. Film je adaptacija istinitoga događaja koji se dogodio 15. siječnja 2009. Tog su dana pilot Chesley Sullenberger i kopilot Jeffrey Skiles izveli pravo čudo. Uspjeli su prizemljiti zrakoplov US Airwaysa na letu 1549 kojemu su otkazala oba motora pri sudaru sa pticama. Nitko od 155 putnika nije izgubio život.

Film prati istragu navedenoga događaja o kojoj ovisi cijela karijera i reputacija pilota Sullyja. Iako ga putnici i javnost smatraju herojem, struka mu predbacuje odluku spuštanja zrakoplova na rijeku Hudson, umjesto na obližnje aerodrome. Sam tijek istrage i konačna odluka detaljno su prikazani u filmu.

Glavnu ulogu, pilota Sullyja, tumači izvanredni Tom Hanks koji je uvjerljivo dočarao promjenjiva emocionalna stanja glavnoga lika. Hanks je odvažan, hrabar, ali na trenutak i sumnjičav prema vlastitim odlukama. Međutim, u konačnici vjeruje u ispravnost svoje odluke, kao i njegov kolega, kopilot Jeffery Skiles, kojega glumi Aaron Eckhart (Pad Londona, Vitez Tame). 

Tom Hanks još se jednom pokazao kao uvjerljiv glumac u filmovima koji donose istinite i teške događaje i ljudske priče. Jedan od njih bio je i film Kapetan Phillips u kojem je glumio kapetana broda koji su zauzeli somalijski pirati. Prošle je godine ostvario odličnu ulogu u filmu Most špijuna te ne bi iznenadilo da mu se, kao Sullyju, nasmiješi još jedan Oscar.

Redatelj filma oscarovac je i živuća legenda, Clint Eastwood koji ovim filmom nije razočarao. U jednoj sceni, kada Sully šeće Times Squareom, imamo priliku vidjeti Eastwooda na jednoj od svijetlećih reklama. Na taj je način Clint zabilježio i sebe u filmu koji će zasigurno zaintrigirati mnogobrojnu publiku. Iako se govori o nesretnom događaju, film prikazuje i veliku ljudskost istinskoga heroja kojemu je svaki život neizmjerno važan. Vjerodostojnosti filma pridonose i dokumentarne scene susreta "pravoga" Sullyja sa putnicima zrakoplova 1549.

Film se u CineStaru počinje prikazivati od 8. rujna. Ako volite filmove nastale prema istinitim događajima, obećajemo vam da vas Čudo s Hudsona neće razočarati. Do tada možete pogledati trailer.

 

Komentari na članak

Vezani članci

John Ford

Na današnji dan

Rođen John Ford

John Ford, poznati američki filmski redatelj, rođen je na današnji dan, 1. veljače 1894. godine u Cape Elisabethu, u državi Maine u SAD-u.

Natjecanje "Next Balkans"

Konferencija u Branimir centru

Devet predavača govorit će o uspješnim brendovima na konferenciji Next Balkans

U CineStaru Branimir centra 1. i 2. ožujka održat će se konferencija "Next Balkans". Prijave su u tijeku.

12. Ogulinski festival bajke

12. Ogulinski festival bajke

Bajke i bajkovito stvaralaštvo slave se u Ogulinu

Predstave, radionice i pričaonice u novom ruhu donose modernu dimenziju 12. Ogulinskog festivala bajke, koji se održava od 9. do 11. lipnja. U svim sadržajima ponajviše je zastupljen književni opus Ivane Brlić Mažuranić.

Kip slobode

Na današnji dan

Kip slobode stigao u New York

Kip slobode izrađen je s ciljem obilježavanja Američke revolucije i stoljeća prijateljstva između SAD-a i Francuske. Postao je poznat diljem svijeta kao simbol slobode i demokracije.

Filmski tjedan na temu ljudskih prava

Poslastica za sve ljubitelje filma

Alimentin Filmski tjedan

Studentska udruga Alimenta, koja djeluje pri Pravnom fakultetu u Zagrebu, četvrtu godinu za redom uspješno organizira Filmski tjedan na temu ljudskih prava.