Recenzija filma "Čudo s Hudsona"

Sully uspješno "sletio" na velika platna

Sully 2016.

Tom Hanks ponovno se dokazao kao uvjerljiv glumac u filmovima koji donose istinite i teške događaje i ljudske priče. "Čudo s Hudsona" još je jedan od njih.

Jesenski kino program započeo je veoma zanimljivim biografskim filmom Čudo s Hudsona. Film je adaptacija istinitoga događaja koji se dogodio 15. siječnja 2009. Tog su dana pilot Chesley Sullenberger i kopilot Jeffrey Skiles izveli pravo čudo. Uspjeli su prizemljiti zrakoplov US Airwaysa na letu 1549 kojemu su otkazala oba motora pri sudaru sa pticama. Nitko od 155 putnika nije izgubio život.

Film prati istragu navedenoga događaja o kojoj ovisi cijela karijera i reputacija pilota Sullyja. Iako ga putnici i javnost smatraju herojem, struka mu predbacuje odluku spuštanja zrakoplova na rijeku Hudson, umjesto na obližnje aerodrome. Sam tijek istrage i konačna odluka detaljno su prikazani u filmu.

Glavnu ulogu, pilota Sullyja, tumači izvanredni Tom Hanks koji je uvjerljivo dočarao promjenjiva emocionalna stanja glavnoga lika. Hanks je odvažan, hrabar, ali na trenutak i sumnjičav prema vlastitim odlukama. Međutim, u konačnici vjeruje u ispravnost svoje odluke, kao i njegov kolega, kopilot Jeffery Skiles, kojega glumi Aaron Eckhart (Pad Londona, Vitez Tame). 

Tom Hanks još se jednom pokazao kao uvjerljiv glumac u filmovima koji donose istinite i teške događaje i ljudske priče. Jedan od njih bio je i film Kapetan Phillips u kojem je glumio kapetana broda koji su zauzeli somalijski pirati. Prošle je godine ostvario odličnu ulogu u filmu Most špijuna te ne bi iznenadilo da mu se, kao Sullyju, nasmiješi još jedan Oscar.

Redatelj filma oscarovac je i živuća legenda, Clint Eastwood koji ovim filmom nije razočarao. U jednoj sceni, kada Sully šeće Times Squareom, imamo priliku vidjeti Eastwooda na jednoj od svijetlećih reklama. Na taj je način Clint zabilježio i sebe u filmu koji će zasigurno zaintrigirati mnogobrojnu publiku. Iako se govori o nesretnom događaju, film prikazuje i veliku ljudskost istinskoga heroja kojemu je svaki život neizmjerno važan. Vjerodostojnosti filma pridonose i dokumentarne scene susreta "pravoga" Sullyja sa putnicima zrakoplova 1549.

Film se u CineStaru počinje prikazivati od 8. rujna. Ako volite filmove nastale prema istinitim događajima, obećajemo vam da vas Čudo s Hudsona neće razočarati. Do tada možete pogledati trailer.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Parov Stelar

Turneja „The Burning Spider“

Samo nas jedan dan dijeli od plesnog spektakla Parov Stelar Banda u Domu sportova

Provjerite satnicu koncertnog spektakla koji će Parov Stelar prirediti za hrvatsku publiku. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 280 kuna mogu se kupiti još samo danas.

https://www.pinterest.com/pin/440930619766422666/

Na današnji dan

Znate li kakve veze imaju legendarni filmski vampir Drakula i Valentinovo?

Davne 1931. premijerno je prikazan legendarni horor „Drakula”. Povodom obljetnice donosimo nekoliko zanimljivosti o filmu.

Dead Poets Society

Na današnji dan

Sjećamo se profesora čije su riječi i ideje nadahnule brojne generacije studenata

Svatko ima omiljenog profesora, ali jedan kojeg je svijet upoznao prije 27 godina, ipak povezuje najviše generacija. Kako živjeti po krilatici Carpe diem? Jeste li znali da poznavanje jezika služi da zadivite žene? Saznajte što nas je još o životu naučio voljeni profesor Keating.

Film

Filmska ostvarenja

Lista filmova za kraćenje praznika

Nismo se ni okrenuli, a 2017. već je gotova. Očekujemo pad temperature, ali sunce se još uvijek zadržalo i zagrijalo nas. Ali kada sunce zađe, zavalite se u toplinu svog doma i pogledajte filmove koji su nam uljepšali 2017. godinu.

Rush hour video

Stresno i zabavno

VIDEO: Izbrojite moguće nesreće na ovom video uratku!

Video je veoma stresan po neke, ali nesreća neće biti.