Ljubavni savjeti

Šest savjeta zbog kojih ćete biti još bolji partner u vezi

Ljubavni par

Donosimo nekoliko savjeta s kojima ćete svoju vezu dići na još višu razinu i učiniti ju boljom i uspješnijom.

Veza bez problema ponekad se može činiti kao nemoguća misija, ali sve što je potrebno da biste do takve veze došli već imate. Vaš partner i vi, kao i vrijeme i trud koje trebate uložiti, sasvim ste dovoljni da svoju vezu dovedete do savršenstva, a mi vam donosimo nekoliko savjeta koji će pomoći upravo u tome.

Nemojte uvijek imati napadački stav – razgovarajte

Nemojte se izvlačiti na PMS ili reći da su vas naživcirali na poslu pa misliti da se zbog toga imate pravo istresti na svog partnera / svoju partnericu. Kada dođete kući, a vaš partner nije oprao suđe ili vaša partnerica nije napravila večeru koju je obećala, pokušajte što smirenije objasniti zašto vas ta situacija frustrira i što biste ubuduće voljeli. Ako vaš dragi zaboravi kupiti nešto s popisa za kupovinu, nemojte ga nečim gađati ili vikati na njega jer vas ne sluša, nego zamolite da idući put bude pažljiviji i uloži više truda.

Razveselite partnera sitnicama

Pod sitnicama mislimo na neke jednostavne stvari koje vam partner/ica uporno napominje, a vi ih svaki put zaboravite obaviti ili vam se jednostavno ne da – operite suđe, složite krevet ili operite rublje. Osim toga, zahvalite svome partneru ili svojoj partnerici na poslovima koje obavljaju gotovo svakodnevno, a vi ih možda uzimate zdravo za gotovo. Ako ste primijetili da nikada ne nedostaje WC papira, sapuna ili, recimo, paste za zube, znači da vaš partner / vaša partnerica misli na sve te se trudi držati vaše kućanstvo u što boljem redu.

Saslušajte voljenu osobu

Kada vam partner/ica priča o nečemu, nemojte samo klimati glavom, nego uistinu slušajte što ima za reći. Ponekad se teme o kojima vam je netko pričao spomenu kasnije, a ako vam nije ni na kraj pameti o čemu se radi, znači da niste pozorno slušali. Kada se nakon dva mjeseca ponovno pokrene tema o kojoj vam je partnerica pričala s velikim entuzijazmom ili jako tužna, a vi se ne sjećate da je ta tema ikada spomenuta, vaša će se partnerica osjećati povrijeđeno, i to sasvim opravdano.

Osim toga, pažljivo slušanje partnera/ice koristit će u mnogočemu pa ćete tako, na primjer, moći izvrtjeti film u glavi kada budete razmišljali što pokloniti svojemu partneru i sjetiti se nečega što vam je spomenuto ranije, a što će ga zasigurno obradovati. Obratite pažnju na to koje je cvijeće najdraže vašoj partnerici, je li uopće tip za cvijeće ili bi ju, recimo, radije obradovalo njeno najdraže pivo. Ako vam partner tjednima priča o filmu koji će se prikazivati u kinu, razveselite ga ulaznicama upravo za taj film.

Izvor: GIPHY

Pronađite vrijeme za sebe ako imate djecu

Iako djeca najčešće dodatno obogaćuju i uljepšavaju veze, mlađi, ali i stariji parovi koji imaju djecu, sigurno će ponekad htjeti vrijeme za sebe. Nakon što dobiju djecu, parovi mogu zaboraviti kako je izgledao početak veze dok su još mogli razmaziti samo jedno drugo. Zamolite nekoga od rodbine ili ako imate dadilju da na koji sat pripaze vašu djecu, a dragoga ili dragu odvedite na neko mjesto koje će vas vratiti u fazu medenog mjeseca.

Budite podrška

Kada vaš partner / vaša partnerica dođe s idejom nemojte biti podrugljivi, nego na lijep način recite što mislite o ideji, iznesite svoje pozitivne i negativne strane. Ukoliko smatrate da postoji način, utoliko se potrudite pomoći partneru realizirati dobre ideje. Također, budite podrška i u lošijim razdobljima. Možda je početak vaše veze bio savršen pa niste morali razmišljati o financijskim ili nekim drugim tegobama, a sada su se stvari promijenile pa pokažite voljenoj osobi da ste uz nju neovisno o situaciji u kojoj se nalazite i pokušajte naći zajedničko rješenje za što bezbolnije preživljavanje težih trenutaka.

Budite vjerni, ali i vjerujte partneru

Najvažnije je za održavanje zdravog i normalnog odnosa biti vjeran i ne davati razloga za sumnju. Ne možemo očekivati da će neki odnos biti zdrav ako su bile ili su još uvijek prisutne prevare ili neke druge stvari zbog kojih ćete iznevjeriti partnera/icu. Osim što trebate biti vjerni, trebate pokazati da vjerujete vašem partneru ili partnerici – nemojte imati ljubomorne ispade ili uzrokovati dramu ondje gdje je nema. Ako možete s partnerom razgovarati o svemu bez da nešto morate skrivati, vaš će odnos biti zdrav. U slučaju da smatrate da bi nešto moglo biti krivo protumačeno, razjasnite to na početku i nemojte ostavljati prostora za sumnju.

Komentari na članak

Vezani članci

vjenčani list

Birokracija

Promjena prezimena na fakultetu – istražili smo postupak

Iako zvuči kao niz birokratskih zavrzlama, promjena prezimena nakon vjenčanja nije kompliciran postupak. Osim na osobnim dokumentima, prezime je lako promijeniti i na fakultetu, a saznali smo i kako.

Spavanje; izvor: https://unsplash.com/photos/s8PTWCu5maQ

Sve se budi, ali tebi se spava

Kako jednostavnim promjenama pobijediti proljetni umor i osjećati se bolje

Fenomen proljetnog umora javlja se na prijelazu iz zime u proljeće, a osobito je izražen kada pomaknemo svoje satove unaprijed. Našem je organizmu potrebno neko vrijeme da se privikne na sve promjene koje dolaze s proljećem, ali možemo mu taj prijelaz olakšati.

Stres; izvor: Pixabay

Savjeti uoči ispitnih rokova

Male stvari koje smanjuju ispitni stres

Tijekom ispitnih rokova dani uglavnom počinju i završavaju poznatim grčem u želucu. Bez obzira koliko se studenti svakodnevno šale na vlastiti račun, poznato je o kakvoj se zapravo količini stresa radi. Za početak poradite na smanjenju stresa, a onda će se i indeks popuniti.

https://www.flickr.com/photos/vetbonkie/8286021900/in/photolist-dCd2Cy-jw2pKq-x9Razj-566FJY-6pThCu-5YmYUj-cmkTYE-6Lz8JE-6LiNjZ-3acKGU-avj8yd-aCeTDn-5kUqcn-562hrM-3X5CfV-bLzoh8-5bvHJY-nyH3MB-65mCsq-fDgVPQ-s4pWak-5spdvm-npRDwT-qtT5dU-wRaho-68r7zy-4cp5aF-7jYisH-avhaKx-P3Zam-sagWNz-9y2yiq-bftjAH-35KXCE-etN482-gq5nrR-nGETWd-65mCzY-5E1XVf-7jjv9G-83xcWD-nDaDp2-fk6ZB-4GL2eG-6Z7VcA-rCcLKt-MkNGR-9ftrxj-7poS9M-4wDp6n

Kontrola emocija

Sedam zdravih načina za nošenje s ljutnjom

Donosimo vam zdrave metode pomoću kojih možete smanjiti ljutnju te reagirati racionalnije i razboritije u stresnim situacijama.

Jezik

Lakše učenje jezika

Savjeti za lakše učenje stranih jezika!

10 savjeta koji će ti olakšati težak početak svladavanja novog jezika!