Zanimljive činjenice

Seks s upaljenim svjetlima puno je bolji – da ili ne?

https://pixabay.com/en/couple-making-out-young-happy-731890/

Neki ga smatraju uzbudljivim iskustvom, dok se drugi boje uopće probati tako nešto. Seks s upaljenim svjetlima dodaje element ranjivosti i povećava intimnost s partnerom. Je li uistinu bolji nego seks u mraku?

Premda većina radi to u mraku, postoji teorija da je seks puno bolje iskustvo kada se iskusi pod upaljenim svjetlima. Prema toj teoriji uživanje u jasnom pogledu na partnerovo tijelo, kako se kreće i što radi, dodaje dodatnu vrućinu u krevet, dok spolni odnos u mraku odaje dojam da partner nešto skriva ili se boji pokazati svoje tijelo.

Adina Mahalli, savjetnica za odnose i stručnjakinja seksualnog zdravlja iz tvrtke Maple Holistics, poručila je za Mashable da seks s isključenim svjetlima proizlazi iz nekoliko osobnih i društvenih čimbenika. To mogu biti faktori brige oko svog tjelesnog izgleda do društvenih tabua koji potječu iz religioznih uvjerenja. Primjerice, objašnjava da je u katoličanstvu i ostalim religijama seks gledan kao čin koji se ne smije izvoditi rekreativno. Po tome se vjernici ne žele gledati kako ne bi osjećali dodatan sram.

Ono što najviše ljude zabrinjava jest da ne razočaraju osobu s kojom to rade. Bolji pogled na njihovo tijelo, čak i kontakt očima, plaši ih. Sve je na izloženosti, kaže za Mashable trenerica holističke seksualnosti Christie Federico. Upaljena svjetla tijekom seksa dodaju element ranjivosti. Seks je općenito kao čin osjetljivo iskustvo, a svjetla još dodatno jačaju taj osjećaj.

Seks s upaljenim svjetlima, s druge strane, može pomoći prevladati strah i nesigurnosti nedostataka tijela, podići samopouzdanje i povećati intimnost s partnerom. Uz njih postajemo svjesniji što se događa i kako radimo određene pokrete.

Za one koji to još nisu probali, krajnje je vrijeme! Za prvi put, recimo, ne morate skroz upaliti svjetlo već ga ostavite prigušenim ili zapalite par svijeća. Ono što je također izvrsna ideja jest probati seks ujutro pod prirodnim svjetlom. K tome, on vas definitivno razbuđuje i motivira na predstojeće obaveze – win win.

Ako vas strah sprječava u isprobavanju seksa s upaljenim svjetlima, trenerica Federico preporučuje da se tada zapitate zašto imate taj strah i razmislite što bi mogao biti uzrok. Uzmite si vremena, a kada definirate uzrok, savladajte ga i riješite taj problem.

Pitali smo nekoliko studenata što oni misle o seksu s upaljenim svjetlima. Evo odgovora koje smo dobili:

– Preferiram seks s ugašenim svjetlima, čisto iz razloga što se sigurnije osjećam i ugođaj je ljepši nego kada su svjetla upaljena.

– Iako su u većini slučajeva svjetla ugašena, seks s upaljenim svjetlima je super. Sviđa mi se kad vidim osobu s kojom to radim pod svjetlom, a ne u mraku kada ništa ni ne vidiš praktički. Kada je čisto seks u pitanju, preferiram svjetlost. Ako se radi o romantici, tada je bolji mrak ili upaljena svijeća.

– Mislim da je seks s ugašenim svjetlima bolji jer se ja mogu više opustiti. Zašto ne volim upaljena svjetla je vjerojatno zbog nesigurnosti oko svog tijela. Osim toga, ne mora se vidjeti svaki izraz lica dok to radimo. Sve u svemu, za mene je užitak bolji i atmosfera mističnija kada je mrak.

Komentari na članak

Vezani članci

Guza

Povratak orgazma iz mrtvih

Mjesta za seks koja morate isprobati

Donosimo vam zanimljiva i kreativna mjesta na kojima možete uživati sa svojim partnerom ili slučajnim prolaznikom. Pustite mašti na volju i odaberite idealnu pozu.

Seksi donje rublje

Nove dimenzije spolnosti

Studentski izlasci i seks za jednu noć

U seriji članaka „Nove dimenzije spolnosti” prvo se bavimo seksom za jednu noć. Prema iskustvima studenata, otkrivamo vam kakve veze imaju njihova dob i očekivanja u ovom kontekstu.

Najluđi rokeri - Sid Vicious

Seks, droga i još malo droge

FOTO: 10 najluđih rock-zvijezdi

Cijela ta rock-kultura ispresijecana je mitovima i legendama tako da ni sve ove anegdote vjerojatno nisu sto posto istinite, ali su sigurno zanimljive. Također, treba napomenuti da „prekršaji“ ovih glazbenika variraju od običnog pišanja i povraćanja po pločniku pa do višestrukih ubojstava, ali i to je potrebno staviti u vremenski kontekst jer nešto što se smatralo bizarnim u šezdesetima, danas je gotovo normalno.

Seks u filmovima

Ništa nije kako se čini

Razbijanje iluzija o seksu s malih ekrana

I danas vam je zasigurno neugodno kad se, uz popratne uzdahe, na ekranu pojavi dio nečijeg poprsja ili guze, a uz vas su u sobi vaši roditelji, strina i petogodišnji bratić koji za vrijeme neugodne tišine ispituje: – Što to oni radeee?

S.D. Stjepan Radić

Josip Maslov

Seks u studentskom domu

Tri sata je povraćao Mislav Mihovil Davidović zaključan u wc-u svoje studentske sobe. Mica ga je dozivala i grcajući u suzama ponavljala: „nisam znala, nisam znala, nisam znala“. F. Akerić je bez riječi plakao licem zabijenim u jastuk i tko zna koliko bi se dugo odvijala ova životna drama da se nisu pojavili zaštitari, a nedugo poslije i kola hitne pomoći.