Dan knjiga by SIK

Pokaži svoje znanje o hrvatskoj književnosti i osvoji vrijedne nagrade

Dan knjiga

Na Danu knjiga čeka vas zabavan kviz u kojem najbolje nagrađuju Fraktura i Naklada Ljevak, a mi donosimo online verziju koja može poslužiti za ponavljanje gradiva i zagrijavanje prstića za brzo klikanje točnih odgovora.

Obožavaš čitati, a znanje o hrvatskoj književnosti imaš u malom prstu? Bez problema možeš nabrojiti romane hrvatskih književnika, a njihove sadržaje možeš izrecitirati ako te usred noći netko probudi i zamoli da to učiniš? Prijatelji te zovu knjiškim moljcem, na kvizovima znanja uvijek kao kategoriju biraš književnost, a usto ti je i brzina vrlina? Zašto ne bi svoje znanje iskoristio i pokupio vrijedne nagrade?

Udruga Studentski informativni kutak u suradnji s Knjižnicom Filozofskog fakulteta povodom proslave desete obljetnice preseljenja Knjižnice u novu zgradu, u kojoj se i danas nalazi, organizira Dan knjiga. Događaj će se održati 14. ožujka s početkom u 16 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice FFZG-a, a odmah nakon panel-rasprave uslijedit će kviz Tragom hrvatske književnosti. Svi će natjecatelji u kvizu, koji će trajati od pola sata do najviše 45 minuta, moći pokazati svoje zavidno znanje o hrvatskoj književnosti, dok će prva tri mjesta bogato nagraditi Naklada Ljevak i Fraktura.

Kako bi naši čitatelji prije velikog ogleda na Filozofskom fakultetu provjerili svoje znanje i navikli prstiće na brzo klikanje točnih odgovora, pripremili smo i zabavnu online verziju kviza, kojom se možete zagrijati za pravo natjecanje i osvajanje vrijednih nagrada. Pristupiti joj možete klikom na poveznicu, a rezultatima se možete pohvaliti prijateljima na društvenim mrežama i pozvati ih da i sami pokažu što znaju.

Ako kviz nije ono što vas najviše privlači, ekipa Dana knjiga pripremila je za četvrtak brojne književne poslastice, a više informacija o svim sadržajima možete pronaći na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje

DSK „Cassius“ raspisuje natječaj

Traže se mlade književne nade za Margan Tadeon

Volite li pisati i mislite li da ste uspješni u tome, prijavite se za natječaj Margan Tadeon Društva studenata kroatologije i osvojite knjige poznatih hrvatskih nakladnika.

Sergej Jesenjin

Na današnji dan

Rođen Sergej Jesenjin, pjesnik čiji burni život nema premca u svjetskoj književnosti

Jedan od najvećih pjesnika svih vremena rođen je na današnji datum 1895. godine. „Posljednji pjesnik sela" koji je odisao jednostavnošću, čovjek je čiji su stihovi čitani u svemiru, koji se tri puta ženio i na koncu tragično završio svoj burni život.

Finale Vukovar film festivala 2017

Kinematografija

Veliki trijumf njemačkih filmova na Vukovar film festivalu

Tik do Dunava, pod zvijezdama, zatvoreno je ovogodišnje izdanje Vukovar film festivala. Zlatni šlep za najbolji dugometražni dodijeljen je njemačkom filmu „Iz ništavila”, čija je projekcija bila šlag na filmsku tortu.

Knjiga.

Nagrada „Goran za mlade pjesnike”

Prilika mladim pjesnicima da objave svoju prvu zbirku poezije

Raspisan je natječaj za nagradu „Goran za mlade pjesnike” koja će se dodijeliti 2018. godine. Rok za slanje rukopisa jest 31. prosinca 2017, a nagrađeni pjesnik dobit će priliku objaviti svoju prvu zbirku pjesama.

Sveučilište u Zagrebu

Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Nagrađeni najbolji studentski projekti Studija dizajna

Čak četiri nagrade i sedam priznanja dodijeljeno je studentima Arhitektonskog fakulteta za najbolje projekte u prethodnoj akademskoj godini.