Dan knjiga by SIK

Pokaži svoje znanje o hrvatskoj književnosti i osvoji vrijedne nagrade

Dan knjiga

Na Danu knjiga čeka vas zabavan kviz u kojem najbolje nagrađuju Fraktura i Naklada Ljevak, a mi donosimo online verziju koja može poslužiti za ponavljanje gradiva i zagrijavanje prstića za brzo klikanje točnih odgovora.

Obožavaš čitati, a znanje o hrvatskoj književnosti imaš u malom prstu? Bez problema možeš nabrojiti romane hrvatskih književnika, a njihove sadržaje možeš izrecitirati ako te usred noći netko probudi i zamoli da to učiniš? Prijatelji te zovu knjiškim moljcem, na kvizovima znanja uvijek kao kategoriju biraš književnost, a usto ti je i brzina vrlina? Zašto ne bi svoje znanje iskoristio i pokupio vrijedne nagrade?

Udruga Studentski informativni kutak u suradnji s Knjižnicom Filozofskog fakulteta povodom proslave desete obljetnice preseljenja Knjižnice u novu zgradu, u kojoj se i danas nalazi, organizira Dan knjiga. Događaj će se održati 14. ožujka s početkom u 16 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice FFZG-a, a odmah nakon panel-rasprave uslijedit će kviz Tragom hrvatske književnosti. Svi će natjecatelji u kvizu, koji će trajati od pola sata do najviše 45 minuta, moći pokazati svoje zavidno znanje o hrvatskoj književnosti, dok će prva tri mjesta bogato nagraditi Naklada Ljevak i Fraktura.

Kako bi naši čitatelji prije velikog ogleda na Filozofskom fakultetu provjerili svoje znanje i navikli prstiće na brzo klikanje točnih odgovora, pripremili smo i zabavnu online verziju kviza, kojom se možete zagrijati za pravo natjecanje i osvajanje vrijednih nagrada. Pristupiti joj možete klikom na poveznicu, a rezultatima se možete pohvaliti prijateljima na društvenim mrežama i pozvati ih da i sami pokažu što znaju.

Ako kviz nije ono što vas najviše privlači, ekipa Dana knjiga pripremila je za četvrtak brojne književne poslastice, a više informacija o svim sadržajima možete pronaći na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Prirok, Svjetski savez mladih Hrvatska

Svjetski savez mladih Hrvatska

Druga sezona Priroka: otvorene prijave za mlade pisce

Radionice i susreti namjenjene su mladim piscima. Prijaviti se možete do 28. listopada, a sudjelovanje je besplatno. Nakon provedenih radionica, sudionici imaju priliku za daljnju suradnju u vidu zajedničkih radionica i promocija.

Tko pjeva, zlo ne misli

Na današnji dan

Ukoričene ljubavi: ljubavne (ne)zgode hrvatskih književnih parova

Svake se godine 22. travnja obilježava Dan hrvatske knjige, a tim vam povodom donosimo popis najljepših ljubavnih priča ispisanih rukom hrvatskih autora.

Naslovna

Na današnji dan

Zanimljivosti i pitanja vrijedna milijuna u najpopularnijem kvizu na svijetu

Na današnji dan prije 19 godina u Ujedinjenom Kraljevstvu počeo se prikazivati jedan od najpoznatijih kvizova ikad – „Tko želi biti milijunaš?“. Otad se proširio cijelim svijetom, prikazivao se u 120 zemalja, na 83 različita jezika.

Zlatni indeks 2017

Doprinos kvaliteti studentskog života

Najbolja će se poduzeća nagraditi Zlatnim indeksom, prijave u tijeku

Zlatni indeks dodjeljuje se u pet kategorija: stručne prakse, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručna potpora i organiziranje projekata te najbolji imidž, i to po dvama pobjednicima u svakoj – jednom malom ili srednjem poduzeću i jednom velikom.

Festival Miroslav Krleža

Tako je govorio Krleža

Peti festival Miroslav Krleža posvećen Krležinim realnim i imaginarnim ženama

Peti festival Miroslav Krleža, koji je ove godine u znaku Krležinih ženskih likova, održava se od 1. do 7. srpnja.