Dan knjiga by SIK

Pokaži svoje znanje o hrvatskoj književnosti i osvoji vrijedne nagrade

Dan knjiga

Na Danu knjiga čeka vas zabavan kviz u kojem najbolje nagrađuju Fraktura i Naklada Ljevak, a mi donosimo online verziju koja može poslužiti za ponavljanje gradiva i zagrijavanje prstića za brzo klikanje točnih odgovora.

Obožavaš čitati, a znanje o hrvatskoj književnosti imaš u malom prstu? Bez problema možeš nabrojiti romane hrvatskih književnika, a njihove sadržaje možeš izrecitirati ako te usred noći netko probudi i zamoli da to učiniš? Prijatelji te zovu knjiškim moljcem, na kvizovima znanja uvijek kao kategoriju biraš književnost, a usto ti je i brzina vrlina? Zašto ne bi svoje znanje iskoristio i pokupio vrijedne nagrade?

Udruga Studentski informativni kutak u suradnji s Knjižnicom Filozofskog fakulteta povodom proslave desete obljetnice preseljenja Knjižnice u novu zgradu, u kojoj se i danas nalazi, organizira Dan knjiga. Događaj će se održati 14. ožujka s početkom u 16 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice FFZG-a, a odmah nakon panel-rasprave uslijedit će kviz Tragom hrvatske književnosti. Svi će natjecatelji u kvizu, koji će trajati od pola sata do najviše 45 minuta, moći pokazati svoje zavidno znanje o hrvatskoj književnosti, dok će prva tri mjesta bogato nagraditi Naklada Ljevak i Fraktura.

Kako bi naši čitatelji prije velikog ogleda na Filozofskom fakultetu provjerili svoje znanje i navikli prstiće na brzo klikanje točnih odgovora, pripremili smo i zabavnu online verziju kviza, kojom se možete zagrijati za pravo natjecanje i osvajanje vrijednih nagrada. Pristupiti joj možete klikom na poveznicu, a rezultatima se možete pohvaliti prijateljima na društvenim mrežama i pozvati ih da i sami pokažu što znaju.

Ako kviz nije ono što vas najviše privlači, ekipa Dana knjiga pripremila je za četvrtak brojne književne poslastice, a više informacija o svim sadržajima možete pronaći na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Djela, Ranko Marinković

Na današnji dan

Preminuo književnik koji je izvlačio dramu iz svakodnevice i umjetnost iz ljudi

Na današnji je dan 2001. godine preminuo Ranko Marinković, jedan od ponajboljih pisaca 20. stoljeća koji je kroz univerzalne opreke prikazao čovjeka te njegov odnos prema životu i umjetnosti.

Profesor i student

Traži se najbolji profesor

INA otvorila prijave za natječaj NajMentor/ica

Po završetku natječaja najboljem profesoru u svakoj od kategorija, uručit će se plaketa i novčana nagrada, dok će student, koji ponudi najkreativniji razlog za nominaciju, osvojiti tablet.

http://macrolit.tumblr.com/post/172462430620

Kontroverzne teme

Top 10 knjiga koje su bile zabranjene

Postoje knjige koje su mnogi pročitali, koje se smatraju vrhuncem svjetske književnosti, a nekada ih je bilo zabranjeno čitati. Nemoguće je zamisliti da su se u prošlom stoljeću spaljivale, a danas školarci redovito posežu za njima.

Antun Branko Šimić

Na današnji dan

Rođen Antun Branko Šimić, pjesnik koji je oslobodio hrvatsku poeziju

Na današnji je dan 1898. godine rođen predvodnik hrvatskoga pjesničkog ekspresionizma koji se kritički postavio prema književnoj tradiciji te stih izvukao iz strogih okova forme.

Dodijeljene nagrade za WebPoSt

Izrada web-stranica

Dubrovačkim studentima dodijeljene nagrade i pohvalnice za „WebPoSt”

Za izradu web-stranica na projektu „WebPoSt” nagrađeni su Marija Papac, Toni Matijić i Petra Asturić.