Dan knjiga by SIK

Pokaži svoje znanje o hrvatskoj književnosti i osvoji vrijedne nagrade

Dan knjiga

Na Danu knjiga čeka vas zabavan kviz u kojem najbolje nagrađuju Fraktura i Naklada Ljevak, a mi donosimo online verziju koja može poslužiti za ponavljanje gradiva i zagrijavanje prstića za brzo klikanje točnih odgovora.

Obožavaš čitati, a znanje o hrvatskoj književnosti imaš u malom prstu? Bez problema možeš nabrojiti romane hrvatskih književnika, a njihove sadržaje možeš izrecitirati ako te usred noći netko probudi i zamoli da to učiniš? Prijatelji te zovu knjiškim moljcem, na kvizovima znanja uvijek kao kategoriju biraš književnost, a usto ti je i brzina vrlina? Zašto ne bi svoje znanje iskoristio i pokupio vrijedne nagrade?

Udruga Studentski informativni kutak u suradnji s Knjižnicom Filozofskog fakulteta povodom proslave desete obljetnice preseljenja Knjižnice u novu zgradu, u kojoj se i danas nalazi, organizira Dan knjiga. Događaj će se održati 14. ožujka s početkom u 16 sati u Konferencijskoj dvorani Knjižnice FFZG-a, a odmah nakon panel-rasprave uslijedit će kviz Tragom hrvatske književnosti. Svi će natjecatelji u kvizu, koji će trajati od pola sata do najviše 45 minuta, moći pokazati svoje zavidno znanje o hrvatskoj književnosti, dok će prva tri mjesta bogato nagraditi Naklada Ljevak i Fraktura.

Kako bi naši čitatelji prije velikog ogleda na Filozofskom fakultetu provjerili svoje znanje i navikli prstiće na brzo klikanje točnih odgovora, pripremili smo i zabavnu online verziju kviza, kojom se možete zagrijati za pravo natjecanje i osvajanje vrijednih nagrada. Pristupiti joj možete klikom na poveznicu, a rezultatima se možete pohvaliti prijateljima na društvenim mrežama i pozvati ih da i sami pokažu što znaju.

Ako kviz nije ono što vas najviše privlači, ekipa Dana knjiga pripremila je za četvrtak brojne književne poslastice, a više informacija o svim sadržajima možete pronaći na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Slavko Mihalić

Na današnji dan

Deset godina od smrti slavnog hrvatskog pjesnika

Petog dana veljače prije deset godina preminuo je najlucidniji poslijeratni hrvatski pjesnik te jedan od glavnih nositelja hrvatskog identiteta treće četvrtine prošloga stoljeća.

Završen natječaj

projekt „Mali pokretači promjena”

Završen ISUM-ov natječaj za najkreativniji rad

Završio je natječaj na temu „Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom” koji se održavao u sklopu projekta Instituta za stručno usavršavanje mladih „Mali pokretači promjena”.

Kviz Kluba Zona

Program Kluba Zona

Splitski studenti pripremaju povijesno-književnu poslasticu za kvizomane

Udruga iTHEom i Udruga studenata povijesti Toma Arhiđakon pripremaju 40 pitanja iz povijesti i književnosti za sveznalice. U tijeku su prijave natjecateljskih ekipa.

Anton Pavlovič Čehov

Na današnji dan

Rođen Anton Pavlovič Čehov

Anton Pavlovič Čehov, ruski književnik rođen je na današnji dan, 29. siječnja 1860. u Tanganrogu. Jeste li znali da je do danas snimljeno preko 285 filmova nastalih prema njegovim djelima?

Kockanje

Kockati se?

Igre na sreću i čime ih zamijeniti

Kad premaši granice umjerenosti, igranje na sreću može postati opasno, a njegovu odupiranju sklone su zrele i realne osobe. Saznajte kako biti zrela i realna osoba te osvojiti nešto na račun svoga truda ondje gdje ishod ovisi isključivo o vama.