Studentske nevolje

Najgori tipovi cimera

Cimeri

Ako mislite da imate najgoreg cimera, razmislite još jednom.

Počela je nova akademska godina, a time i nevolje s cimerima. Bilo da se radi o najboljem prijatelju ili prijateljici, kolegi s faksa ili nekoj dosad nepoznatoj osobi, poneke su trzavice i neslaganja neizbježni. No ako mislite da je misteriozni nestanak čipsa najgora stvar koja vam se dogodila, niste ni svjesni koliki ste sretnici. Postoje puno teže cimerske situacije.

Treći kotač

Zamislite da vam cimer održava vezu na daljinu preko Skypea. Pa kad poželite spavati, oni pričaju, kad pišete zadaću, oni pričaju, poželite učiti, a oni opet pričaju. Htjeli to ili ne, postali ste sudionici njihove veze.

IZVOR: Imgur

Udomljavanje

Kad pomislite da u stanu za dvoje ima, zapravo, mjesta samo za dvoje, postoje osobe koje misle da se u taj stan može useliti više osoba te da one ne trebaju plaćati režije i stanarinu. Nema smisla čak i da se pobunite jer kad pokušate razgovarati s cimerom ili cimericom, on/a kaže da su mu/joj prijatelji ostali samo koji dan duže i da će uskoro otići, a vi plaćate režije za još dvije osobe.

IZVOR: Imgur

Party animal

Živjeli u domu ili stanu, kad je neko događanje u tom prostoru, ne možete ne primijetiti. Postoje osobe koje se na to ne obaziru i konstantno pozivaju prijatelje doma na kraća i mirnija ili duža i glasnija druženja.

IZVOR: Imgur

Ogovaranje

Zamislite da naletite na cimera ili cimericu dok vas ogovara iza leđa. Možete se pretvarati da niste čuli ili možete pokušati riješiti situaciju. Napetost u svakom slučaju.

IZVOR : Facebook

Krađa

Sjećate se kad ste živjeli kod kuće i cijeli dan čekali da se vratite da pojedete zadnji komad ukusnog ručka? A onda, kad dođete kući čeka vas samo tuga i razočarenje jer je to pojeo vaš brat? Tako nešto događa se i s cimerima koji odluče pojesti nešto vaše bez da su vas uopće pitali.

IZVOR: Imgur

Ne postoji jamstvo da vam se ovakve ili slične stvari neće dogoditi, ali ne postoji ni ono što razgovor ne može riješiti. Možda zvuči kao klišej, ali uistinu je tako. Na početku svog cimerstva dogovorite neke stvari ili potpišite ugovor kao Sheldon i Lenard. 

Komentari na članak

Vezani članci

Filozofski fakultet

Nove nevolje na Filozofskom fakultetu

Studenti FFZG-a bore se protiv seksualnog uznemiravanja na fakultetu

Novooformljeni Studentski zbor FF-a krenuo je u borbu protiv seksualnog uznemiravanja na fakultetu. Mole sve studentice koje su doživjele neugodna iskustva da to prijave studentskoj pravobraniteljici.

U korak sa svima

Tamara Kordovan

Dobro je sve

Primijetila sam u zadnje vrijeme ljudsku potrebu uspoređivanja s drugima. Pokušavamo ići u korak sa svima, a na kraju se ostajemo vrtjeti u krug jer svi idu u različitim smjerovima.

Graduation

Rješavanje praktičnih problema

Praktični kolegiji koje bismo trebali imati na fakultetu

Kada uspješno završimo studij, tek smo na početku. Života. Tražimo posao, stan, kupujemo „odjeću za odrasle", učimo kuhati, rješavati financijske probleme i biti samostalni. Bi li nam taj prijelaz mogao biti jednostavniji da neke vještine stječemo na fakultetu?

Rebecca

Uz pomoć filma

Tinejdžerka se bori protiv trgovine djecom

Devetnaestogodišnja Rebecca Dharmapalan odlučila je iskoristiti snagu filma kako bi progovorila o problemu kojemu je svjedočila iz prve ruke – trgovini djecom.

gledanje na sat

Problemi s nedostatkom vremena

Pet načina kako olakšati prenatrpan raspored

Ako više ne znate kako rasčistiti svoj prenatrpani raspored i kako odabrati od kojih aktivnosti odustati, postoji pet jednostavnih načina kako donijeti ispravne odluke i olakšati si život.