Studentske nevolje

Najgori tipovi cimera

Cimeri

Ako mislite da imate najgoreg cimera, razmislite još jednom.

Počela je nova akademska godina, a time i nevolje s cimerima. Bilo da se radi o najboljem prijatelju ili prijateljici, kolegi s faksa ili nekoj dosad nepoznatoj osobi, poneke su trzavice i neslaganja neizbježni. No ako mislite da je misteriozni nestanak čipsa najgora stvar koja vam se dogodila, niste ni svjesni koliki ste sretnici. Postoje puno teže cimerske situacije.

Treći kotač

Zamislite da vam cimer održava vezu na daljinu preko Skypea. Pa kad poželite spavati, oni pričaju, kad pišete zadaću, oni pričaju, poželite učiti, a oni opet pričaju. Htjeli to ili ne, postali ste sudionici njihove veze.

IZVOR: Imgur

Udomljavanje

Kad pomislite da u stanu za dvoje ima, zapravo, mjesta samo za dvoje, postoje osobe koje misle da se u taj stan može useliti više osoba te da one ne trebaju plaćati režije i stanarinu. Nema smisla čak i da se pobunite jer kad pokušate razgovarati s cimerom ili cimericom, on/a kaže da su mu/joj prijatelji ostali samo koji dan duže i da će uskoro otići, a vi plaćate režije za još dvije osobe.

IZVOR: Imgur

Party animal

Živjeli u domu ili stanu, kad je neko događanje u tom prostoru, ne možete ne primijetiti. Postoje osobe koje se na to ne obaziru i konstantno pozivaju prijatelje doma na kraća i mirnija ili duža i glasnija druženja.

IZVOR: Imgur

Ogovaranje

Zamislite da naletite na cimera ili cimericu dok vas ogovara iza leđa. Možete se pretvarati da niste čuli ili možete pokušati riješiti situaciju. Napetost u svakom slučaju.

IZVOR : Facebook

Krađa

Sjećate se kad ste živjeli kod kuće i cijeli dan čekali da se vratite da pojedete zadnji komad ukusnog ručka? A onda, kad dođete kući čeka vas samo tuga i razočarenje jer je to pojeo vaš brat? Tako nešto događa se i s cimerima koji odluče pojesti nešto vaše bez da su vas uopće pitali.

IZVOR: Imgur

Ne postoji jamstvo da vam se ovakve ili slične stvari neće dogoditi, ali ne postoji ni ono što razgovor ne može riješiti. Možda zvuči kao klišej, ali uistinu je tako. Na početku svog cimerstva dogovorite neke stvari ili potpišite ugovor kao Sheldon i Lenard. 

Komentari na članak

Vezani članci

24 znaka koji pokazuju da apsolutno niste ležerni

Nema mjesta opuštanju

24 znaka koji pokazuju da apsolutno niste ležerna osoba

Nedostatak samokontrole, intenzivni ispadi i stalno upaljen Caps Lock samo su neki od znakova koji upućuju da kroz život ne idete nimalo opušteno.

Bicikli ispred SCZG

Nova studentska pobuna

Stanari zagrebačkih domova ujedinjeni: "Bicikle nećemo ostavljati na kiši i suncu"

– Uz stanare doma „Cvjetno naselje“, inicijativu podupire uprava navedenog doma te domski odbor „Stjepan Radić“ i „Ante Starčević“. Uz njih je podršku iskazao Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu te Ured sveučilišnog studentskog pravobranitelja. – kaže Nediljko Jerković.

Naslovna

Asshole alert!

8 osobina lošeg cimera

Neslaganja među cimerima praktički su neizbježna. Od roditelja do momka/cure, postoje ljudi koji neće kucati na vrata (zahod, soba, nebitno), a tvoje grickalice će misteriozno nestajati.

Međunarodni dan ružičastih majica

Na današnji dan

Danas se u Hrvatskoj i svijetu nose ružičaste majice

Nošenje ružičaste majice simbolična je gesta, ali može imati veliki učinak. Stoga, danas nosite ružičasto i podržite borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Cimerski odnosi

Šest tipova cimera

Cimerski odnosi

Useljavate se u studentski dom, dolazite u sobu i tamo vas čeka potpuno nepoznata osoba s kojom morate živjeti u 12 kvadrata (ili malo više) idućih deset mjeseci. Što vas čeka?