Omiljeni zimski napitak

Najbolji recept za vruću čokoladu

vruća čokolada

Isprobajte nabolji recept za čokoladni napitak koji svojim okusom ostavlja bez daha već dvije tisuće godina i saznajte u čemu je tajna.

Oko dvije tisuće godina ovaj čokoladni napitak prava je senzacija za nepce. Smatra se da su začetnici vruće čokolade indijanski narod Maja, a nakon otkrića Novog svijeta postala je popularna u Europi. Osim što se konzumira radi užitka, vruća čokolada ima i ljekovita svojstva, odnosno antioksidanse koji se nalaze u kakau. Preporuča se za zaštitu kardiovaskularnog sustava, ublažavanje želučanih tegoba i prehlade.

Danas se vruća čokolada konzumira diljem svijeta te postoje razni recepti za pripremu. Gusta, rijetka, s kokosom, cimetom, đumbirom, čili papričicama-neovisno o začinima i teksturi teško joj je odoljeti. Zato vam donosim najbolji recept za pripremu ovog fantastičnog čokoladnog napitka. Iza ovoga recepta krije se poznati slastičar Jacques Torres koji kaže da se tajna krije u upotrebi kvalitetne čokolade.

Sastojci 

  • tamna čokolada s najmanje 60 postotnim udjelom kakaa
  • punomasno mlijeko
  • mlijeko u prahu
  • škrobno brašno (gustin)
  • slatko vrhnje (125 ml)

Savjet: Važno je dva puta prokuhati mlijeko. Odnosno, nakon što mlijeko prvi put prokuha dodajte čokoladu i sve skupa još jednom prokuhajte. Kako bi se dobila ujednačena smjesa i razvio pravi okus. Gustin i mlijeko u prahu se ne mora dodati, već je za one koji vole jako gustu vruću čokoladu.

Priprema

  1. Prvo pripremite šlag tako da posudu sa slatkim vrhnjem stavite u zamrzivač na 5 minuta kako bi lakše izmiješali šlag. Nakot toga pjenjačom istucite šlag kako bi dobili laganu i kremastu smjesu. Stavite šlag u hladnjak dok pripremate vruću čokoladu.
  2. Zakuhajte 250 ml mlijeka (mjera za četiri šalice guste vruće čokolade), a ako želite rjeđi napitak dodajte još 125 ml mlijeka.
  3. Izmiješajte 50 g mlijeka u prahu i 3 g gustina.
  4. 150 g čokolade natrgajte na komadiće i stavite u zakuhano mlijeko te nastavite miješati.
  5. Zatim dodajte mlijeko u prahu i gustin ako želite jako gustu smjesu.
  6. Nastavite miješati kako bi dobili homogenu smjesu i kada vruća čokolada zakuha ugasite plin.

I za kraj, vruću čokoladu poslužite sa šlagom i naribanom čokoladom.

Komentari na članak

Vezani članci

Prazni džepovi

Ideje za hladne zimske dane

Kako s malo novca uživati u siječanjskim danima?

Ako ste se istrošili za blagdane i vraćate se na fakultet gotovo praznih džepova, ne znači da se ne možete odlično zabaviti u najdepresivnijem mjesecu u godini.

Naslovna

Gastro-pogled na proteklu godinu

FOTO i VIDEO: 16 najpopularnijih gastronomskih trendova u 2016. godini

2016. je godina pri kraju. Osim nove glazbe, filmova i modnih trendova, s užitkom se prisjećamo gastronomskih trendova, i to onih najluđih i vrlo fotogeničnih za kojima je cijeli internet poludio.

naslovna

Sačuvajte meku kožu

Pet savjeta za zaštitu suhe kože zimi

Suha koža može biti problem tijekom cijele godine, ali najočitija je zimi. Stoga vam donosimo savjete koji će vam pomoći zadržati meku i zdravu kožu za vrijeme hladnih zimskih dana.

Snijeg

Savršene lokacije za „ptice selice“

Što je to snijeg? – pitaju se stanovnici poznatih svjetskih lokacija

Iako je nama snijeg uobičajena pojava s kojom se svatko nosi na svoj način, neki ga ljudi vide tek jednom u životu ili nijednom. Saznajte na kojim to poznatim mjestima snijeg pada jednom u stoljeću.

Brzo i fino

Jednostavan recept za omiljenu slasticu

RECEPT: Studentski kolač s mnogo čokolade

Nema izvlačenja! I najveći mrzitelji kuhanja i pripremanja kolača ovu čokoladnu bombu mogu napraviti u potpunosti sami. Ne treba vam više od 10 minuta, a rezultatima ćete biti i više nego zadovoljni. Dobar tek!