Omiljeni zimski napitak

Najbolji recept za vruću čokoladu

vruća čokolada

Isprobajte nabolji recept za čokoladni napitak koji svojim okusom ostavlja bez daha već dvije tisuće godina i saznajte u čemu je tajna.

Oko dvije tisuće godina ovaj čokoladni napitak prava je senzacija za nepce. Smatra se da su začetnici vruće čokolade indijanski narod Maja, a nakon otkrića Novog svijeta postala je popularna u Europi. Osim što se konzumira radi užitka, vruća čokolada ima i ljekovita svojstva, odnosno antioksidanse koji se nalaze u kakau. Preporuča se za zaštitu kardiovaskularnog sustava, ublažavanje želučanih tegoba i prehlade.

Danas se vruća čokolada konzumira diljem svijeta te postoje razni recepti za pripremu. Gusta, rijetka, s kokosom, cimetom, đumbirom, čili papričicama-neovisno o začinima i teksturi teško joj je odoljeti. Zato vam donosim najbolji recept za pripremu ovog fantastičnog čokoladnog napitka. Iza ovoga recepta krije se poznati slastičar Jacques Torres koji kaže da se tajna krije u upotrebi kvalitetne čokolade.

Sastojci 

  • tamna čokolada s najmanje 60 postotnim udjelom kakaa
  • punomasno mlijeko
  • mlijeko u prahu
  • škrobno brašno (gustin)
  • slatko vrhnje (125 ml)

Savjet: Važno je dva puta prokuhati mlijeko. Odnosno, nakon što mlijeko prvi put prokuha dodajte čokoladu i sve skupa još jednom prokuhajte. Kako bi se dobila ujednačena smjesa i razvio pravi okus. Gustin i mlijeko u prahu se ne mora dodati, već je za one koji vole jako gustu vruću čokoladu.

Priprema

  1. Prvo pripremite šlag tako da posudu sa slatkim vrhnjem stavite u zamrzivač na 5 minuta kako bi lakše izmiješali šlag. Nakot toga pjenjačom istucite šlag kako bi dobili laganu i kremastu smjesu. Stavite šlag u hladnjak dok pripremate vruću čokoladu.
  2. Zakuhajte 250 ml mlijeka (mjera za četiri šalice guste vruće čokolade), a ako želite rjeđi napitak dodajte još 125 ml mlijeka.
  3. Izmiješajte 50 g mlijeka u prahu i 3 g gustina.
  4. 150 g čokolade natrgajte na komadiće i stavite u zakuhano mlijeko te nastavite miješati.
  5. Zatim dodajte mlijeko u prahu i gustin ako želite jako gustu smjesu.
  6. Nastavite miješati kako bi dobili homogenu smjesu i kada vruća čokolada zakuha ugasite plin.

I za kraj, vruću čokoladu poslužite sa šlagom i naribanom čokoladom.

Komentari na članak

Vezani članci

Choco Bar, Hedona

„Crowdfunding“ kampanja

Donacijama za Choco Bar pomažete osobama s invaliditetom, a dobivate „čokoladno“ pivo

Otvaranje Choco Bara omogućit će zapošljavanje novih pet osoba, a posjetitelji će moći kušati brojne čokoladne poslastice. Podržite i vi inicijativu svojom donacijom za širok spektar Hedoninih čarolija.

Kupka

Ugodite sebi

Slatki načini kako se razmaziti ako ste solo za dan zaljubljenih

I kao samac taj dan možete pretvoriti u jedno novo, zanimljivo iskustvo i to u samo par koraka.

Šanker

Nepisana pravila

Konobari poslali 8 poruka gostima

Smiješak i znak zahvale oduvijek su bili dobitna kombinacija za dobru uslugu. Međutim, postoji nekoliko nepisanih pravila kojih se gosti trebaju držati.

4 jednostavna recepta koji su savršeni za jesen

Probudite kuhara u sebi

4 jednostavna recepta savršena za jesenske dane

Jednostavni i ukusni recepti kao stvoreni za jesen.

Maškarani party u SCRI-u

Studentski centar u Rijeci

Riječki SC organizira „Maškarani party“ za svoje studente; maskirane časti pićem

Studentski centar u Rijeci organizira „Maškarani party“ 1. veljače 2018. u 19 sati. Tko god dođe maskiran, dobit će besplatno piće.