Omiljeni zimski napitak

Najbolji recept za vruću čokoladu

vruća čokolada

Isprobajte nabolji recept za čokoladni napitak koji svojim okusom ostavlja bez daha već dvije tisuće godina i saznajte u čemu je tajna.

Oko dvije tisuće godina ovaj čokoladni napitak prava je senzacija za nepce. Smatra se da su začetnici vruće čokolade indijanski narod Maja, a nakon otkrića Novog svijeta postala je popularna u Europi. Osim što se konzumira radi užitka, vruća čokolada ima i ljekovita svojstva, odnosno antioksidanse koji se nalaze u kakau. Preporuča se za zaštitu kardiovaskularnog sustava, ublažavanje želučanih tegoba i prehlade.

Danas se vruća čokolada konzumira diljem svijeta te postoje razni recepti za pripremu. Gusta, rijetka, s kokosom, cimetom, đumbirom, čili papričicama-neovisno o začinima i teksturi teško joj je odoljeti. Zato vam donosim najbolji recept za pripremu ovog fantastičnog čokoladnog napitka. Iza ovoga recepta krije se poznati slastičar Jacques Torres koji kaže da se tajna krije u upotrebi kvalitetne čokolade.

Sastojci 

  • tamna čokolada s najmanje 60 postotnim udjelom kakaa
  • punomasno mlijeko
  • mlijeko u prahu
  • škrobno brašno (gustin)
  • slatko vrhnje (125 ml)

Savjet: Važno je dva puta prokuhati mlijeko. Odnosno, nakon što mlijeko prvi put prokuha dodajte čokoladu i sve skupa još jednom prokuhajte. Kako bi se dobila ujednačena smjesa i razvio pravi okus. Gustin i mlijeko u prahu se ne mora dodati, već je za one koji vole jako gustu vruću čokoladu.

Priprema

  1. Prvo pripremite šlag tako da posudu sa slatkim vrhnjem stavite u zamrzivač na 5 minuta kako bi lakše izmiješali šlag. Nakot toga pjenjačom istucite šlag kako bi dobili laganu i kremastu smjesu. Stavite šlag u hladnjak dok pripremate vruću čokoladu.
  2. Zakuhajte 250 ml mlijeka (mjera za četiri šalice guste vruće čokolade), a ako želite rjeđi napitak dodajte još 125 ml mlijeka.
  3. Izmiješajte 50 g mlijeka u prahu i 3 g gustina.
  4. 150 g čokolade natrgajte na komadiće i stavite u zakuhano mlijeko te nastavite miješati.
  5. Zatim dodajte mlijeko u prahu i gustin ako želite jako gustu smjesu.
  6. Nastavite miješati kako bi dobili homogenu smjesu i kada vruća čokolada zakuha ugasite plin.

I za kraj, vruću čokoladu poslužite sa šlagom i naribanom čokoladom.

Komentari na članak

Vezani članci

ljepota zimi

Nekoliko savjeta

Kako njegovati izgled u zimskim danima

U zimskim uvjetima potrebno je posvetiti dodatnu pažnju našoj ljepoti, a posebno koži. Niske temperature i vjetar postaju neprijatelji koje možete lako pobijediti uz nekoliko malih trikova.

Zdravi doručak

Najvažniji obrok u danu

Brz i zdrav doručak za svaki dan u tjednu

Mnogi su rekli i dokazali da je doručak najbitniji obrok u danu. Mnogi kažu da se po jutru dan poznaje. Mi kažemo da se po doručku dan poznaje. Uz ove recepte, to će postati i vaša omiljena uzrečica.

hrana

Vegeterijanska kuhinja

Savjeti vegetarijanske kuharice: pet jednostavnih, zdravih i originalnih recepata

Vegeterijanci i ostali ljubitelji vegeterijanske i kreativne kuhinje, pozornost! Autorica dviju kuharica, Slavica Čulić, svoju inspiraciju crpi iz prirode, a za nas je pripremila 5 zanimljivih i originalnih recepata pogodnih za studentski džep. Priuštite svojem nepcu novo i drugačije iskustvo!

Klopa i cuga za tulum

Tulum za pamćenje

Podignite tulum na novu razinu uz ove kombinacije hrane i pića

Vikend je pred nama! Pripremate li kod sebe kakvo okupljanje ili tulum, učinite to kreativno. Shootersi od želea u obliku lubenica, meksičke kokice ili nešto drugo od naših prijedloga zadivit će vaše prijatelje.

mamurluk

Što pojesti nakon burnog izlaska?

FOTO: Hrana za pijane večeri i mamurna jutra

Članovi portala preporučuju vam hranu koja njima pomaže u otklanjanju posljedica onih izrazito gadnih pijanstava, kada se jedno pivo misteriozno umnoži u njih desetak.