Od riječi do djela

Mjere za odličnu 2019. – onima koji su već prekršili novogodišnje odluke

2019

Većina novogodišnjih odluka otpadne nedugo nakon ulaska u novu godinu. Ovdje je nekoliko načina kako to promijeniti i ovu godinu stvarno učiniti novom.

Novogodišnje odluke skoro da su napravljene samo da se ne bi ispunile. Početkom svake godine samo se prebacuju na sljedeću, bez ikakvih većih promjena. Srećom postoje neke mjere koje se mogu poduzeti kako bi nova godina zaista bila kao nijedna do sad. 

Volontirajte

Ljudi koji volontiraju imaju veći osjećaj svrhe te se posljedično osjećaju sretnijima. Također, volonteri su nagrađeni ugodnim osjećajem suosjećajnosti pošto žrtvuju svoje vrijeme kako bi olakšali tuđe živote.

Putujte

Ovo ne treba značiti skupa putovanja u daleke egzotične krajeve, već su dovoljni odlasci u nova, vama nepoznata mjesta. To može biti neka država, grad ili samo dio grada ili bilo kakvo manje mjesto na koje planirate otići već dulje vrijeme. 

Ako želite uštedjeti novac, ograničite svoj pristup njemu

Ako nemate načina da dođete do svog novca, onda nema ni načina da ga previše potrošite. Kako biste si ograničili pristup novcu, napustite svoj dom s onoliko gotovine koliko ste si rekli da ćete potrošiti, tako da, ako želite preći svoju granicu, morate svratiti do najbližeg bankomata. 

Dajte si više odmora

Ako želite biti proaktivniji, zadajte si redovite, ali kratke pauze usred svojih aktivnosti. Time ne opterećujete sami sebe, povećavate šanse da ćete koncentriranije izvršiti svoj posao koji vas na kraju neće u potpunosti i do posljednje snage izmoriti te kao bonus uživate u zasluženom odmoru. 

Donesite jednu oduku za koju vam ne treba snaga volje

Glavni razlog zašto mnogi planovi propadnu jest zato što zahtijevaju ogromnu količinu snage volje, koja pada s izmučenim izvršavanjem novih odluka. Odlična je strategija da si odredite barem jedan plan za koji znate da ga možete provesti bez previše muke, pa će vam on poslužiti kao nada i za ostale planove. 

Dajte si vremena za nove navike

Ako uistinu želite pretvoriti neko poželjno ponašanje u dio rutine, onda morate dati dovoljno vremena transformaciji. Istraživanja su pokazala da kada je u pitanju stvaranje navika, uglavnom treba negdje između jednog i dva mjeseca redovitog izvršavanja aktivnosti kako bi se ona pretvorila u dugotrajnu rutinu.

Komentari na članak

Vezani članci

Kampanja eSkills for Jobs

Potpišite i vi kampanju „eSkills for Jobs“

Gotovo 2500 građana potpisalo je za brze promjene u informatičkom obrazovanju mladih

Otvoreno pismo koje su potpisali ambasadori inicijative „eSkills for Jobs“, u samo je nekoliko dana dobilo podršku brojnih strukovnih udruga, udruženja, pojedinaca ali i građana.

Tost - naslovna

Tost na drugačiji način

Pet ideja za još ukusniji tost

Tost je savršeno jelo kao obrok, međuobrok ili užina – doslovno možete na njega staviti sve što vam padne na pamet. Mi smo za vas odabrali 5 ideja za još bolji tost. Bilo da volite slatko ili slano, ne sumnjamo da ćete pronaći nešto po svom ukusu.

money

Uštedite i putujte svijetom

Sedam promjena u dnevnoj rutini koje će vam uštedjeti novac

Rijetki od nas ne vole putovanja, ali i rijetki od nas imaju novca za njih. Pomoću ovih sedam trikova možete uštedjeti svakog dana te napokon otići u Grčku, kojom maltretirate svoje prijatelje već godinama.

LEAP summit vizual

LEAP Summit

Jeste li osigurali svoje mjesto na najvećoj studentskoj konferenciji?

1000 mladih entuzijasta, 36 internacionalnih stručnjaka iz Googlea, Disneyja, IBM-a, P&G-a, Microsofta, Deutsche Telekoma i mnogih drugih, predavanja, paneli, radionice, vrijedni certifikat i party program očekuju vas na LEAP Summitu.

Mreža studentskih poduzetničkih inkubatora logo

Imate dobru ideju, ali ne znate kako je ostvariti?

Uključite se u Mrežu studentskih poduzetničkih inkubatora

Poziv je posebno namijenjen studentima koji ne znaju kako ih realizirati svoje ideje, onima koji vide stvari koje drugima promaknu te onima koji pronalaze rješenja kad drugi odustaju. Smatrate li da ste među njima, ovo je prava prilika za vas!