Od riječi do djela

Mjere za odličnu 2019. – onima koji su već prekršili novogodišnje odluke

2019

Većina novogodišnjih odluka otpadne nedugo nakon ulaska u novu godinu. Ovdje je nekoliko načina kako to promijeniti i ovu godinu stvarno učiniti novom.

Novogodišnje odluke skoro da su napravljene samo da se ne bi ispunile. Početkom svake godine samo se prebacuju na sljedeću, bez ikakvih većih promjena. Srećom postoje neke mjere koje se mogu poduzeti kako bi nova godina zaista bila kao nijedna do sad. 

Volontirajte

Ljudi koji volontiraju imaju veći osjećaj svrhe te se posljedično osjećaju sretnijima. Također, volonteri su nagrađeni ugodnim osjećajem suosjećajnosti pošto žrtvuju svoje vrijeme kako bi olakšali tuđe živote.

Putujte

Ovo ne treba značiti skupa putovanja u daleke egzotične krajeve, već su dovoljni odlasci u nova, vama nepoznata mjesta. To može biti neka država, grad ili samo dio grada ili bilo kakvo manje mjesto na koje planirate otići već dulje vrijeme. 

Ako želite uštedjeti novac, ograničite svoj pristup njemu

Ako nemate načina da dođete do svog novca, onda nema ni načina da ga previše potrošite. Kako biste si ograničili pristup novcu, napustite svoj dom s onoliko gotovine koliko ste si rekli da ćete potrošiti, tako da, ako želite preći svoju granicu, morate svratiti do najbližeg bankomata. 

Dajte si više odmora

Ako želite biti proaktivniji, zadajte si redovite, ali kratke pauze usred svojih aktivnosti. Time ne opterećujete sami sebe, povećavate šanse da ćete koncentriranije izvršiti svoj posao koji vas na kraju neće u potpunosti i do posljednje snage izmoriti te kao bonus uživate u zasluženom odmoru. 

Donesite jednu oduku za koju vam ne treba snaga volje

Glavni razlog zašto mnogi planovi propadnu jest zato što zahtijevaju ogromnu količinu snage volje, koja pada s izmučenim izvršavanjem novih odluka. Odlična je strategija da si odredite barem jedan plan za koji znate da ga možete provesti bez previše muke, pa će vam on poslužiti kao nada i za ostale planove. 

Dajte si vremena za nove navike

Ako uistinu želite pretvoriti neko poželjno ponašanje u dio rutine, onda morate dati dovoljno vremena transformaciji. Istraživanja su pokazala da kada je u pitanju stvaranje navika, uglavnom treba negdje između jednog i dva mjeseca redovitog izvršavanja aktivnosti kako bi se ona pretvorila u dugotrajnu rutinu.

Komentari na članak

Vezani članci

LEAP summit vizual

LEAP Summit

Jeste li osigurali svoje mjesto na najvećoj studentskoj konferenciji?

1000 mladih entuzijasta, 36 internacionalnih stručnjaka iz Googlea, Disneyja, IBM-a, P&G-a, Microsofta, Deutsche Telekoma i mnogih drugih, predavanja, paneli, radionice, vrijedni certifikat i party program očekuju vas na LEAP Summitu.

Bezvoljnost

Krajnje je vrijeme za odrastanje

Navike koje morate promijeniti prije tridesete

U redu, ova brojka trideset u naslovu članka nije tako zloćudna kako zvuči. Ali nije ni tako daleko! S obzirom na to da smo svake godine sve stariji, pravo je vrijeme za promijeniti životni način i sretnije dočekati tridesete!

Vatromet

Umjesto odluka, poneki savjet

Malim koracima do bolje 2015. godine

Krajem svake godine, bila ona uspješna ili ne, svi odlučimo donijeti neke odluke za onu koja nam dolazi. Ipak, u većini slučajeva ne samo da ih ne ispunimo, već ih i zaboravimo.

ERASMUS u Njemačkoj

S Balkana na zapad

Zašto Hrvatska nije Njemačka

Što sam naučila u četiri mjeseca života u Njemačkoj.

FOTO: Pixabay

Malim koracima do cilja

11 savjeta za zdraviji način života

Razdoblje studiranja najbolje je za razvijanje nekih dobrih navika koje će nam ostati i koristiti do kraja života. Posvetite se sebi, postavljajte si ciljeve, ali zapamtite, nitko nije savršen.