LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
AI predviđa

Kako izgleda budućnost pametnog telefona: zaslon u stilu zmijske kože?

Razne nezamislive promjene mogle bi se dogoditi u svijetu mobilnih uređaja i naših sveprisutnih pametnih telefona.

Razne nezamislive promjene mogle bi se dogoditi u svijetu mobilnih uređaja i naših sveprisutnih pametnih telefona.

Stručnjaci su uz pomoć umjetne inteligencije pokušali predvidjeti i pružiti uvid u fascinantne inovacije koje bismo mogli vidjeti u budućnosti pametnih telefona. Mobiles.co.uk koristi se AI-alatima poput Midjourney, Dall-E 3 i Adobe Firefly za stvaranje vizualizacija budućnosti pametnih telefona, otkrivajući nevjerojatne mogućnosti koje bi mogle promijeniti način na koji koristimo ove uređaje, prenosi Zimo.
 


VEZANO: Revolucija u medicini: čovjek se ponovno koristi paraliziranom rukom zahvaljujući presađenom živcu iz noge



Fleksibilnost


Fleksibilni telefoni, poput Motorola Razr Plus, doživjet će revolucionarnu evoluciju, a trenutna fleksibilnost proširit će se na cijeli uređaj. Održivi materijali, poput fleksibilnih organskih svjetlećih dioda, pridonose dugovječnosti ovih uređaja.
 

Punjenje na solarni pogon


Očekuje se odmak od tradicionalnih metoda punjenja, s naglaskom na solarnoj energiji koja može biti integrirana u džepne uređaje. Iako solarni paneli na telefonima još uvijek zvuče futuristički, potražnja za obnovljivom energijom potiče razvoj te tehnologije.
 

Samopopravljanje


Koristeći se naprednim tehnologijama poput detekcije pukotina na ekranu, budući pametni telefoni mogli bi imati sposobnost samopopravka. Istraživanja poput sintetičke kože koja se može popravljati pomoću topline i magneta otvaraju vrata ovakvim inovacijama.
 

Održivi materijali


Održivost postaje ključna s predviđanjima o korištenju ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji pametnih telefona. Modularni dizajn i lakši popravci, kao što nudi Fairphone, pridonose očuvanju resursa.
 

Zmijska koža zaslon


Kako bi smanjili slučajne padove i oštećenja, predviđa se razvoj telefona s jedinstvenim zaslonom nalik zmijskoj koži. Ta prilagodba donosi poboljšano rukovanje i izdržljivost, pridonoseći ukupnoj trajnosti uređaja.

FOTO: FOTO: MOTOROLA.COM