Jednostavna komunikacija

FOTO: Put oko svijeta gestama ruku

Geste ruku
Pogledaj fotogaleriju
Geste Italija
Geste Meksiko
Geste Kina
Geste Japan
Geste Rusija

+10

Geste ruku osnova su koju morate znati za odlazak u neku stranu državu, a značenja tih gesti mogu biti različita ovisno o narodu.

Kraj osmoga mjeseca savršeno je vrijeme za odlazak na posljednje putovanje prije onih uobičajenih studentskih obaveza koje nas uskoro čekaju. Ako još k tome planirate putovanje izvan Hrvatske, mi ćemo vam pomoći da se bolje snađete u razgovoru sa stanovnicima stranih država.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da trebate pomoć lokalnih stanovnika grada u kojemu se nalazite, a ne znate njihov jezik te se na kraju samo osramotite. Kako biste se što lakše i brže pripremili za putovanje u stranu državu preporučamo vam korištenje gesti ruku kao osnovu za sporazumijevanje. Ljepota leži u tome što u samo jednome pokretu možete reći puno toga, a da ne brinete na gramatiku, vokabular ili ton. 

Poznavanje gesti ruku također je potrebno kako vam se ne bi dogodile neugodne situacije jer neke geste imaju različito značenje u određenim državama, na primjer dok veći dio svijeta prekrižene prste smatra željom za sreću, u Vijetnamu je takva gesta velika uvreda i nikako se ne bi smjela pokazivati drugim ljudima. Narod koji se najviše koristi gestama definitivno su Talijani koji imaju geste za skoro svaku emociju. Neke od njih možete pogledati u fotogaleriji, u kojoj možete naći i geste drugih naroda.

Komentari na članak

Vezani članci

Svijet na tanjuru 2017

Gastro putovanje

Cijeli svijet, od Dalekog istoka do egzotičnog juga, kušajte na tanjuru

Gastro putovanje „Svijet na tanjuru" kroz 11 festivalskih dana ponudit će specijalitete iz 18 svjetskih zemalja, a posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni i glazbeni program.

Fuckup nights

Stand-up nastup u Studiju Smijeha

„Fuckup“ putovanje ususret ljetnim putovanjima

Dobra posjećenost, zadovoljni gosti i publika dokazuju da je pokret „Fuckup nights“ zaživio i u Zagrebu. Zašto je to tako, otkrijte na posljednjem ovosezonskom izdanju u Studiju Smijeha.

Muzej iluzija, Zagreb

Provjerite kako smo se proveli u Muzeju iluzija

FOTO: Studentski.hr posjetio Muzej iluzija

Razmišljate li posjetiti Muzej iluzija? Pogledajte našu fotogaleriju i uvjerite se da je ovo jedan od muzeja koje obavezno morate posjetiti!

Maja Tanasovski i Davor Rostuhar

PUTOVANJE ŽIVOTA

Dvoje mladih ljudi u avanturi života

Maja Tanasovski i Davor Rostuhar krenuli su na put dug više od 20 000 kilometara kako bi upoznali afričku kulturu, ali i saznali kako pomoći lokalnom stanovništvu.

Akcijska ponuda letova za Europu

Jeftini avio letovi Ryanaira

Letite po Europi za manje od 150 kuna!

Ryanair je objavio popis novih akcijskih cijena letova iz hrvatskih zračnih luka Osijeka, Rijeke, Pule i Zadra. Letjeti možete u najveće svjetske prijestolnice poput Pariza, Londona i Bruxellesa po cijenama od početnih 18 eura.