Jednostavna komunikacija

FOTO: Put oko svijeta gestama ruku

Geste ruku
Pogledaj fotogaleriju
Geste Italija
Geste Meksiko
Geste Kina
Geste Japan
Geste Rusija

+10

Geste ruku osnova su koju morate znati za odlazak u neku stranu državu, a značenja tih gesti mogu biti različita ovisno o narodu.

Kraj osmoga mjeseca savršeno je vrijeme za odlazak na posljednje putovanje prije onih uobičajenih studentskih obaveza koje nas uskoro čekaju. Ako još k tome planirate putovanje izvan Hrvatske, mi ćemo vam pomoći da se bolje snađete u razgovoru sa stanovnicima stranih država.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da trebate pomoć lokalnih stanovnika grada u kojemu se nalazite, a ne znate njihov jezik te se na kraju samo osramotite. Kako biste se što lakše i brže pripremili za putovanje u stranu državu preporučamo vam korištenje gesti ruku kao osnovu za sporazumijevanje. Ljepota leži u tome što u samo jednome pokretu možete reći puno toga, a da ne brinete na gramatiku, vokabular ili ton. 

Poznavanje gesti ruku također je potrebno kako vam se ne bi dogodile neugodne situacije jer neke geste imaju različito značenje u određenim državama, na primjer dok veći dio svijeta prekrižene prste smatra željom za sreću, u Vijetnamu je takva gesta velika uvreda i nikako se ne bi smjela pokazivati drugim ljudima. Narod koji se najviše koristi gestama definitivno su Talijani koji imaju geste za skoro svaku emociju. Neke od njih možete pogledati u fotogaleriji, u kojoj možete naći i geste drugih naroda.

Komentari na članak

Vezani članci

Caravaggio - portret

Na današnji dan

FOTO: Smrt kontroverznog začetnika modernog slikarstva

Najpoznatiji je po svojim realističnim, mračnim biblijskim prikazima, među kojima se posebno ističu „Smrt Djevice Marije“ i „David s Golijatovom glavom“. Inspirirao je generacije umjetnika, a danas se smatra jednim od začetnika modernog slikarstva.

Oktoberfest

Nagradna igra

Besplatno putovanje na Oktoberfest, jedan od najvećih pivskih festivala

U tijeku je nagradna igra na Facebook stranici FlixBusa. Svi se zainteresirani mogu priključiti svojim komentarima i osvojiti nezaboravno putovanje.

Euro 2012

Ljepša strana nogometa

FOTO: Pogledajte najljepše navijačice prošlog Europskog prvenstva

Donosimo vam fotogaleriju naljepših navijačica po našem izboru s prošlog europskog prvenstva, koje se igralo u Poljskoj i Ukrajini. U našoj galeriji našle su se navijačice Danske, Njemačke, Irske, Poljske, Portugala, Španjolske te, naravno, iz zemlje s najljepšim ženama na svijetu – Hrvatske.

Putovanje

Predavanje Urbane mladeži

Putovanje svijetom s 0 kuna i dozom talenta

Kako bi povećala razinu mobilnosti, Urbana mladež organizira susret u sklopu kojeg će otkriti kako je moguće pretvoriti hobi u besplatno putovanje. Održat će se 24. siječnja u 20 sati.

izvor: Facebook

Paradoks jednog studenta

Jonathan Davey - Englez koji studira u Londonu, a živi u Poljskoj

Jonathan Davey je Englez koji se odlučio za život u Poljskoj dok studira u Londonu, što će mu donijeti uštedu od 4940 funti u devet mjeseci.