Jednostavna komunikacija

FOTO: Put oko svijeta gestama ruku

Geste ruku
Pogledaj fotogaleriju
Geste Italija
Geste Meksiko
Geste Kina
Geste Japan
Geste Rusija

+10

Geste ruku osnova su koju morate znati za odlazak u neku stranu državu, a značenja tih gesti mogu biti različita ovisno o narodu.

Kraj osmoga mjeseca savršeno je vrijeme za odlazak na posljednje putovanje prije onih uobičajenih studentskih obaveza koje nas uskoro čekaju. Ako još k tome planirate putovanje izvan Hrvatske, mi ćemo vam pomoći da se bolje snađete u razgovoru sa stanovnicima stranih država.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da trebate pomoć lokalnih stanovnika grada u kojemu se nalazite, a ne znate njihov jezik te se na kraju samo osramotite. Kako biste se što lakše i brže pripremili za putovanje u stranu državu preporučamo vam korištenje gesti ruku kao osnovu za sporazumijevanje. Ljepota leži u tome što u samo jednome pokretu možete reći puno toga, a da ne brinete na gramatiku, vokabular ili ton. 

Poznavanje gesti ruku također je potrebno kako vam se ne bi dogodile neugodne situacije jer neke geste imaju različito značenje u određenim državama, na primjer dok veći dio svijeta prekrižene prste smatra željom za sreću, u Vijetnamu je takva gesta velika uvreda i nikako se ne bi smjela pokazivati drugim ljudima. Narod koji se najviše koristi gestama definitivno su Talijani koji imaju geste za skoro svaku emociju. Neke od njih možete pogledati u fotogaleriji, u kojoj možete naći i geste drugih naroda.

Komentari na članak

Vezani članci

DNA

Neurologija

Novo znanstveno otkriće moglo bi u budućnosti pomoći u brisanju sjećanja

Istraživanje bi moglo jednog dana pomoći otklanjanju neželjenih sjećanja kod ljudi, na primjer kod onih s posttraumatskim stresnim poremećajem.

Fjaka

„When in Rome, do as the Romans do!”

Savjeti o tome kako se uklopiti među Dalmatince

Želite znati kako izgledati i ponašati se kao Dalmatinac? Pročitajte ove korisne savjete!

Motivacijski citati

Kraj godine

FOTO: Motivacijski citati za uspješan završetak kalendarske godine

Citati za sve one koji su se umorili, koji su bezvoljni, koji trebaju vjetar u leđa – za one kojima je ponestalo motivacije.

Slijedeći kupac

Lektorske kronike

FOTO: Uznemiravajuće pravopisne pogreške na javnim mjestima

Nije neobično da čovjek pogriješi, ali na nekim se mjestima pravopisne i gramatičke pogreške ne bi trebale pojavljivati. Zavirite u našu fotogaleriju!

Drvce star wars

Netradicionalne jelke, drvca i borovi

FOTO: Najkreativnija božićna drvca

Pogledajte na koje sve načine možete imati božićno drvce, a da zapravo nemate drvce.