Briga o nezbrinutim životinjama

Fantastičan rekord: kolovoz 2019. – mjesec s najviše udomljenih pasa u povijesti Skloništa u Dumovcu

Štenci u Dumovcu

– Riječ je o iznimnom uspjehu, pogotovo ako se sjetimo da smo u srpnju i kolovozu građane intenzivno pozivali na udomljavanje zbog velikog broja pasa u Skloništu. – kazao je Damir Skok.

Prošli je mjesec iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba udomljeno čak 107 pasa. Time je kolovoz 2019. godine ušao u povijest kao mjesec u kojem je udomljeno najviše pasa od njegova osnivanja 2001. godine

– Riječ je o iznimnom uspjehu, pogotovo ako se sjetimo da smo u srpnju i kolovozu građane intenzivno pozivali na udomljavanje zbog velikog broja pasa u Skloništu. Sklonište su početkom ljeta preplavili štenci, a građani su nas svakodnevno zvali da nove pse nalaze na ulicama Zagreba. – kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Kako bi što više pasa bilo udomljeno, Sklonište je organiziralo niz aktivnosti – od promidžbene kampanje Samo tvoj do prvog Večernjeg udomljavanja. Istodobno se njegova terenska ekipa susretala s mnogo priča koje su svjedočile o ljudskoj bešćutnosti. Djelatnici su pronalazili odbačena legla štenaca, psića gladnog i žednog zatvorenog u spremnik za tekstilni otpad, zanemarenog i zlostavljanog mopsa…

Podatak o velikom broju udomljenih pasa u kolovozu svima u Skloništu vraća vjeru u ljude. Naime, rijetki su mjeseci kada broj pasa udomljenih iz Dumovca prijeđe sto. Trenutačno je tamo smješteno dvjesto pasa koji čekaju novi dom i svoje ljude. Može li ovaj mjesec nadmašiti prošli? 

Komentari na članak

Vezani članci

MisandristAnimals

Teži oblik feminizma

Životinje koje mrze (svoje) muškarce

Tko sve ubija svoje mužjake nakon parenja?

pokloni

„Pravnikovo srce”

Studenti prava prikupljaju potrepštine za socijalno ugrožene obitelji i životinje; objavili su popis potrebnih artikala

– Ove godine prikupljena sredstva, u vidu hrane i higijenskih potrepština, donirat će se udruzi Zagrebački humanitarci te udruzi Noina arka. – poručuju iz udruge Pravnik.

Husky

Na današnji dan

FOTO i VIDEO: Najvjerniji četveronožni ljubimac dobio svoj dan u godini

Svake se godine 26. kolovoza u SAD-u obilježava Nacionalni dan pasa. Cilj je podizanje svijesti o napuštenim i nezbrinutim psima, njihovoj ulozi u ljudskom životu i poticanje javnosti na udomljavanje umjesto kupnje pasa.

Psići

Premijera u Centru za kulturu Trešnjevka

Upoznajte programera, ekonomisticu i tek diplomiranu prevoditeljicu – šetače pasa

Nakon što su sa svojim predstavama posjetili brojne festivale i osvojili prestižna priznanja i nagrade, Tragači se ponovo vraćaju na zagrebačku kazališnu scenu. Ovog puta premijerno prikazuju „Šetače pasa” u Centru za kulturu Trešnjevka.

https://pixabay.com/en/books-choosing-hand-bookshop-2566812/

Humanitarna akcija

Kupnjom vrlo povoljnih knjiga uljepšajte život napuštenim životinjama

Udruga Futura i Booksa u petak, 21. prosinca, organiziraju humanitarnu akciju – kupnjom knjiga iz raznovrsne ponude donirate novac za pomoć životinjama.