LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bez mamurluka

Blagdanski tutorial: treba li piti žesticu prije ili nakon piva?

U blagdansko doba većina nas je opuštenija s alkoholom, ali postoje neke upute s kojima lakše možemo prevenirati mamurluk koji slijedi.

U blagdansko doba većina nas je opuštenija s alkoholom, ali postoje neke upute s kojima lakše možemo prevenirati mamurluk koji slijedi.

Sva alkoholna pića dehidriraju organizam, što nas u blagdansko vrijeme pojačanog pijančenja može dovesti do prilično gadnog mamurluka.

Najgori mamurluk možemo imati od viskija i crnog vina kao i od ostalih tamnih pića, prenosi Pun kufer. To je zbog veće kompleksnosti takvih pića i izraženijeg okusa, za razliku od votke ili džina koji se destiliraju.

Ako već moramo kombinirati pivo i žesticu, bolje je popiti žesticu prije piva, a ne obrnuto. Tako ćemo popiti jače piće dok je organizam još u stanju izboriti se s velikim količinama alkohola, a kada je već u slabijoj formi možemo prijeći na lakša pića.

Ipak, ni tu ne treba pretjerivati: ako popijete pet piva nakon tri deci rakije, nije teško zaključiti da ćete se probuditi poprilično preparirani.

Ipak, ovakva podjela je bar malo poboljšanje u odnosu na presijecanje piva žesticom i raspad sistema sutradan.
FOTO: PIXABAY