Studentski život

Biseri iz studentskih klupa olakšavaju povratak na predavanja; donosimo nekoliko zabavnih

https://www.pexels.com/photo/full-frame-shot-of-stadium-247839/

Profesorica: „Zovem Leonarda da Vincija samo Vinci zato što 'da Vinci' zapravo znači 'iz Vincija'.”

Nije lako vratiti se na fakultet nakon dugoga ljeta i većina studenata se baš i ne veseli ponovno sjesti u studentske klupe. Međutim, nije sve tako crno. 

Zanimljiva predavanja, druženje s kolegama i razne anegdote mogu olakšati povratak. Uvijek je dobro kad se možemo iskreno nasmijati, zato vam donosimo neke zabavne priče s predavanja koje su na internetu podijelili mnogi studenti. 

– Jednog dana profesorica mi je rekla da sam pao kolokvij i na papiru napisala: „Vidimo se nakon predavanja.” Cijelo vrijeme sam razmišljao zbog čega i bio sam pod stresom. Nakon predavanja došao sam do nje i pitao je u čemu je problem. Profesorica mi je dala pozitivnu ocjenu i rekla: „Svako predavanje me ometaš. Htjela sam da se i ti malo brineš.” Do kraja godine joj više nisam ništa vjerovao.

Studentica: „Vidi kako su mi lijepe bilješke s predavanja. Šteta što uopće neću učiti iz njih.”

Student: „Kad uđe profesor, ustat ću, pogledati ga u oči i otići.”

Profesor povijesti: „Za one od vas koji imaju dovoljno sreće da nisu odrasli kao katolici, krštenje je kad mazite dijete poput orhideje da biste ga spriječili da ode u pakao.”

Profesorica: „Zovem Leonarda da Vincija samo Vinci zato što 'da Vinci' zapravo znači 'iz Vincija'.”

– Prije 2 tjedna pisao sam završni rad do 2 ujutro sve dok nisam naglo ogladnio. Otišao sam u kuhinju i pronašao vrećicu čipsa. Čips je bio iznenađujuće velik, pa bih ga prepolovio. Iz nekog razloga mi se činio jako smiješan i zabavan zvuk čipsa koji prepolovim. Nastavio sam to činiti i to je priča kako su me moji roditelji pronašli na podu kuhinje u suzama okruženim čipsom.

– Imala sam profesoricu koja bi, ako te uhvatila da čitaš knjigu tijekom sata, uzela knjigu. Pročitala bi u sebi kraj knjige i zaprijetila bi da će ti reći kraj ako te ponovno uhvati da čitaš knjigu tijekom sata.

Studentski je život poseban način života i ponekad se čini kako studenti i profesori imaju svoj poseban način humora koji je često prožet sarkazmom.

Komentari na članak

Vezani članci

Vlatko Štampar u Lisinskom

Nastup u KD Vatroslava Lisinskog

Vlatko Štampar mnoge nasmijao forama o Međimurcima, muško-ženskim odnosima, svojoj visini

Rasprodana dvorana Vatroslava Lisinskog tresla se od smijeha zahvaljujući Štamparu i njegovim najboljim, probranim, žestokim, necenzuriranim forama.

Zbunjen

Manje stresa na prvoj godini

Što sve brucoši trebaju znati prije odlaska na fakultet?

Svima je bilo teško probiti led, ostaviti doma svoju ekipu i krenuti na fakultet gdje je sve potpuno novo i tek se treba privikavati i stvarati - od novih prijatelja do nove okoline i načina života.

Ilustracija posao

MojPosao.hr proveo istraživanje

Balans između fakulteta i posla – moguće ili ne?

Je li moguće uskladiti posao i fakultet, koliko poslodavci imaju razumijevanja za obveze studenata i koliki je prosječni studentski mjesečni budžet saznajte na linku!

Ovaj se pas htio iskrasti u šetnju, ali je zapeo u ogradi

Nisu ni slutili da ih netko može snimiti

FOTO: Zabilježeni na Google Mapsu u krivom trenutku

Pogledajte 11 smiješnih, ali i pomalo čudnih situacija koje je uhvatila kamera Googlea.

Štrajk u školama

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Fakulteti štrajk prekidaju sutra

Osnovne škole danas ne štrajkaju, dok srednje škole nastavljaju štrajk.