Studentski život

Biseri iz studentskih klupa olakšavaju povratak na predavanja; donosimo nekoliko zabavnih

https://www.pexels.com/photo/full-frame-shot-of-stadium-247839/

Profesorica: „Zovem Leonarda da Vincija samo Vinci zato što 'da Vinci' zapravo znači 'iz Vincija'.”

Nije lako vratiti se na fakultet nakon dugoga ljeta i većina studenata se baš i ne veseli ponovno sjesti u studentske klupe. Međutim, nije sve tako crno. 

Zanimljiva predavanja, druženje s kolegama i razne anegdote mogu olakšati povratak. Uvijek je dobro kad se možemo iskreno nasmijati, zato vam donosimo neke zabavne priče s predavanja koje su na internetu podijelili mnogi studenti. 

– Jednog dana profesorica mi je rekla da sam pao kolokvij i na papiru napisala: „Vidimo se nakon predavanja.” Cijelo vrijeme sam razmišljao zbog čega i bio sam pod stresom. Nakon predavanja došao sam do nje i pitao je u čemu je problem. Profesorica mi je dala pozitivnu ocjenu i rekla: „Svako predavanje me ometaš. Htjela sam da se i ti malo brineš.” Do kraja godine joj više nisam ništa vjerovao.

Studentica: „Vidi kako su mi lijepe bilješke s predavanja. Šteta što uopće neću učiti iz njih.”

Student: „Kad uđe profesor, ustat ću, pogledati ga u oči i otići.”

Profesor povijesti: „Za one od vas koji imaju dovoljno sreće da nisu odrasli kao katolici, krštenje je kad mazite dijete poput orhideje da biste ga spriječili da ode u pakao.”

Profesorica: „Zovem Leonarda da Vincija samo Vinci zato što 'da Vinci' zapravo znači 'iz Vincija'.”

– Prije 2 tjedna pisao sam završni rad do 2 ujutro sve dok nisam naglo ogladnio. Otišao sam u kuhinju i pronašao vrećicu čipsa. Čips je bio iznenađujuće velik, pa bih ga prepolovio. Iz nekog razloga mi se činio jako smiješan i zabavan zvuk čipsa koji prepolovim. Nastavio sam to činiti i to je priča kako su me moji roditelji pronašli na podu kuhinje u suzama okruženim čipsom.

– Imala sam profesoricu koja bi, ako te uhvatila da čitaš knjigu tijekom sata, uzela knjigu. Pročitala bi u sebi kraj knjige i zaprijetila bi da će ti reći kraj ako te ponovno uhvati da čitaš knjigu tijekom sata.

Studentski je život poseban način života i ponekad se čini kako studenti i profesori imaju svoj poseban način humora koji je često prožet sarkazmom.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentice

Srednjoeuropski program razmjene za sveučilišne studije

Sve što trebate znati o stipendijama programa CEEPUS

Stipendije za mobilnost unutar programa CEEPUS dostupne su studentima preddiplomskog, diplomskog, poslijediplomskog i doktorskog studija te nastavnom osoblju.

Ljubav na faksu

Iskustva studenata

Je li ljubav s kolegom/kolegicom na faksu ili radnom mjestu zapravo „zabranjena“ ljubav

Zaljubljeni ste u kolegu/kolegicu na faksu ili radnom mjestu? Donosimo vam nekoliko savjeta o tome što poduzeti.

zavr

Josipa Miković

Zaboravila sam temu završnog rada

Pišem li ovdje o Svjetskom prvenstvu ili o završnom? Iskreno ne znam ni ja točno, ali mogu vam reći da ima svačeg po malo.

Pisanje kolokvija

Josipa Miković

Tko sve ide na faks?

Ljudi na faksu koji se prave da su dobri s tobom samo zato što znaju da imaš skriptu, zovu te na kavu samo kako bi tračali o profesorima ili da bi saznali kako napraviti prezentaciju ― te osobe zvat ćemo „fejkuše”.

Lajnap Comedy, zajednička

Stand-up komedija

Najpopularnija domaća komičarska ekipa ove jeseni ponovno u Lisinskom

Večer puna smijeha očekuje vas u rujnu, kada će se pod reflektorima pozornice u Lisinskom naći Vlatko, Aleks, Goc, Koza i Saša. Za nastupe ovih komičara po cijeloj Hrvatskoj uvijek se traži mjesto više, zato je najbolje svoje mjesto osigurati na vrijeme.