Doček na otvorenom

Zagrepčane čeka bogat program za doček; na glavnom trgu Hladno pivo i Četiri tenora

Vatromet, doček nove godine

Grad Zagreb ove je godine pripremio bogat program za doček na otvorenom. Uz tradicionalne lokacije poput Trga bana J. Jelačića, posjetitelji će moći besplatno uživati i na mnogim drugim gradskim lokacijama.

Od Nove 2019. godine dijeli nas još svega nekoliko dana, a velik broj ljudi će ju, tradicionalno, dočekati na gradskim ulicama i trgovima. Već smo pisali o bogatom programu za doček na otvorenom koji su pripremili hrvatski gradovi, a sada donosimo program koji očekuje sve one koji ostaju u Zagrebu ili dolaze u njega. Ulaz na sva događanja je, kao i svake godine, besplatan

  • Trg bana Josipa Jelačića 

Kao i svake godine, očekuje se da će najveći doček, onaj na glavnom zagrebačkom trgu, privući tisuće posjetitelja. Program započinje oko 21:30 kada će DJ-evi u sklupu DJ Akademije početi puštati glazbu. Nakon elektronske glazbe, oko 22:30, posjetitelje će zabavljati Četiri tenora – Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak koji će izvesti agramerske pjesme. Kada kazaljke otkucaju ponoć, zagrebačko će nebo ukrasiti spektakularan vatromet, a nakon vatrometa slijedi tradicionalno obraćanje zagrebačkog gradonačelnika. Oko 00:15 nastupit će Hladno pivo, bend koji ove godine slavi 30 godina karijere.

  • Fuliranje

Ljubitelji house glazbe doći će na svoje na zagrebačkom Fuliranju na Strossmayerovom trgu. Jedan od najpoznatijih svjetskih glazbenih labela i klupskih večeri – Defected zabavljat će posjetitelje do ranih jutarnjih sati. Zagrijavanje počinje 31. prosinca u 18 sati, a sve su dodatne informacije dostupne na Facebook događaju

  • Strossmayerovo šetalište 

Za sve kojima nedostaju ljeto (a pogotovo Ljeto na Strossu) i svirke dobrih bendova po gradskim ulicama, doček Nove godine na Strossu idealan je izbor. Prošle je godine, ističu organizatori, atmosfera na Strossu bila sjajna. Ove godine za dobru glazbu i još sjajniju atmosferu pobrinut će se bend Positivo. Program počinje oko 20 sati, a nastup benda očekuje se oko 22 sata.  

  • Europski trg

Osim Trga bana Josipa Jelačića, i Europski će trg biti domaćin jednog od zagrebačkih dočeka na otvorenom. U sklopu EUadventa posjetitelje će na Staru godinu zabavljati, kako ga nazivaju organizatori, legenda klupske scene – Eddy Ramich. Ako želite dočekati 2019. uz zvukove disca, elektronike, housea, soula, boogieja, jazza, latina i funka, dođite na Europski trg 31. prosinca u 22 sata. Dodatne su informacije dostupne na Facebook događaju.

  • Tomislavac 

Ako želite lagano uklizati u novu godinu, Ledeni park na Tomislavcu idealno je mjesto za doček. Organizatori ističu kako pripremaju nezaboravan koncert i brojna iznenađenja sve do zore, a od posjetitelja traže samo da povedu prijatelje i dođu dobro raspoloženi.

U Zagrebu je, kao i u drugim hrvatskim gradovima, program za doček na otvorenom bogat i gotovo svatko može naći nešto za sebe. 31. prosinca toplo se obucite, uputite se prema centru grada te dočekajte Novu godinu uz mnoštvo raspoloženih ljudi, sjajnu atmosferu i odlične besplatne koncerte. Novogodišnji vatromet ipak izgleda najljepše kada ga gledate iz prvog reda.  

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti

Održivi razvoj

ZAGiMUN uranja studente u svijet diplomacije; konferenciju podupire i zagrebačko Sveučilište

Studenti i mladi profesionalci dobit će priliku sami iskusiti svijet diplomacije kroz oči delegata Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda ili Europskog vijeća ili unaprijediti svoje vještine vođenja kroz ulogu predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg jednog od simuliranih Vijeća.

Zlatko

Sport zarazio metropolu

Kako je Zagreb postao najsportskiji grad u Europi

Brojna natjecanja i uspjesi hrvatskih sportaša i klubova osigurali su Zagrebu status sportskog grada.

Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe

Najveća maketa željeznice jugoistočne Europe

Besplatan ulaz u Backo Mini Express i izbor za lokomotivu godine

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe, na radost domaćih i stranih, malih i velikih ljubitelja željeznice poklanja jedinstveni sadržaj i ugođaj – besplatni posjet i razgled makete te provodi izbore za najlokomotivu godine.

Note

Na današnji dan

Rođen Boris Papandopulo, hrvatski Mozart

Među najplodnija i najpotentnija imena hrvatske glazbene povijesti uklesano je i ono Borisa Papandopula, čovjeka koji je posjedovao grad, posljednjeg guvernera Kavkaza, muža striptizete i hrvatskog Mozarta.

Premijera filma "Trampolin"

Film o (bez)uvjetnoj roditeljskoj ljubavi

"Trampolin“, dugometražni igrani prvijenac Katarine Zrinke Matijević, dolazi u kina

Nakon premijere u Zagrebu "Trampolin" je od 9. ožujka na repertoraru kina u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu, Dubrovniku, Čakovcu, Koprivnici, Slatini, Samoboru i Kutini.