Intervju s Krešom Bengalkom

„Svaka stvar koju napravim po defaultu je tvrda"

K.B.

„Iz nule sam starta vidi di sam stiga, u KSET-u bit će fulara, dolazin iz Splita" - tom vas pozivnicom Krešo Bengalka mami na svoj koncert u KSET-u koji će se održati 17. studenoga. U nastavku pročitajte razgovor s njim o nadolazećem koncertu, kao i o svježim „singlovima".

Tvrdoća frca na sve strane kada je u pitanju jedno od najjačih imena splitske rap scene: Krešo Bengalka. Za vrijeme desetogodišnjeg rap staža surađivao je s mnogima, harao s Kišom metaka i Žuvijem, a sada opako radi na solo albumima. Nakon albuma Finale slijedi Split Zoo, na kojem će se naći i neke nove suradnje. Tim povodom, popričali smo s njime o novoj robi, o afterima, kao i o nadolazećem koncertu u KSET-u 17. studenog. Bilo je tu swaga.

Šta ćeš? ima preko 490 soma klikova na Youtubeu, Nokturno preko 370. Klikče se naveliko, a kako na singlove reagira publika koja je novije stvari imala prilike poslušati uživo?

Publika reagira pozitivno, a posebno mi je drago što u svakom gradu unutar Hrvatske i šire imam istomišljenike koji cijene moj rad, mogao bih reći da sam zadovoljan reakcijom.

Prvi singl s nadolazećeg albuma odrađen je sa Speedheadsima. S kim sve surađuješ na albumu Split Zoo?

Osim Speedheadsa na albumu surađujem sa Stipom Srdelom, Žuvijem, Vojkom, Batmanom 3000, Orebom i novim likom kojeg guram u igru, njegovo ime je Žuky Brate.

Što će se sve naći na albumu Split Zoo? Hoće li publika u KSET-u imati prilike čuti neke materijale koji nisu još objavljeni?

Poučen iskustvom, nije mi u interesu izvoditi pjesme koje publika nije čula, mislim da nije ni publici, tako da novog materijala biti neće, ali nastup će bit popriličan mash up svih mojih najboljih pjesama i versova, od Kiše Metaka, Krešo i Žuvi materijala pa do mog solo materijala.

Gdje ti je najdraže nastupati? Jesi li i ti jedan od onih koji živi za aftere? Ako je odgovor da, kako izgleda tvoj idealan after?

Nezaboravne nastupe sam svakako imao u Zagrebu, Beogradu te naravno u mom rodnom gradu Splitu. Idealan after je svaki after u kojem je domaćin ženskog roda.

Koje stvari tvoji sljedbenici smatraju tvrdima? Pretpostavljam da su to El comandante, Ajme, Kalashnikov..?

Svaka stvar koju napravim po defaultu je tvrda, a najtvrđa među njima meni osobno je Daj mi da te varam.

Izvor: Krešo Bengalka/Facebook

Mediji ti vole tepati da si kroničar splitskih ulica. Koliko se tekstovi tvojih pjesama poklapaju s tvojim životom i s realnošću na splitskim ulicama?

Moji tekstovi su preslika prijašnjih faza moga života ili trenutne faze u kojoj se nalazim. Živim u Splitu cijeli život, Split je realno tvrd grad i samim time mislim da zaslužujem takav status.

Hoćemo li doživjeti Folder 3 Kiše metaka? Hoće sa Žuvijem još pasti kakav album?

Svako vrijeme nosi nove pobjede i nove pjesme, samim time i nove ljude. Neću ni ja repat' cijeli život, vjerojatno ću s 50 godina imat dovoljno da mogu ić igrat' balote i živit ka čovik.

Što se kuva za KSET? Osim novijih singlova, stvari s albuma Finale...

KSET će „gorit". Bit će šarolika, ali ne preduga tracklista i gosti iznenađenja.

Za kraj nabaci neki poziv za koncert u KSET-u. Možda bi bili prigodni versovi: Ove noći nema dalje, stoj di jesi, di ćeš, di ćeš.."

 Iz nule sam starta, vidi di sam stiga, u KSET-u bit će fulara – dolazin iz Splita.

Komentari na članak

Vezani članci

Elemental

Promocija albuma i veliki koncert grupe Elemental

Novi album Elementala u prodaji, na redu je Dom sportova

Elemental će 5. ožujka 2016. označiti kao Dan E, najvažniji dan u svojoj karijeri. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere bend će prvi put samostalno nastupiti u Domu sportova.

Autechre

Koncert u Močvari

Začetnici eksperimentalne elektroničke glazbe Autechre otvaraju Illectricity festival

Kada Autechre nastupa, s tehničke je strane postava ogoljena, a dvojac izbjegava biti u središtu pozornosti. To je odlika njihove filozofije jer Autechre ne stvaraju plesnu elektroničku glazbu, ne žele biti kult ličnosti, ne smatraju da je njihova glazba instant proizvod te zahtijevaju od slušatelja da bude uživljen u zvuk.

Open MIc Good Vibrations

Vintage Industrial Bar

"Masna repčuga" na prvom ovogodišnjem Good Vibrationsu

Nakon koncerta, održat će se OPEN MIC, kao i slušaonica hrvatskog/srpskog rapa. Karte u pretprodaji po cijeni od 25 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu, Vintage Industrial Baru i Kavezu! Na dan koncerta cijena će biti 35 kuna.

Posjetitelji

Bez cajki, molim!

FOTO: Uz odličan nastup S.A.R.S.-a otvoren novi klub Hangar

Ovaj vikend odlučili smo popratiti otvaranje novog kluba Hangar u Ulici Florijana Andrašeca 14 koje se održalo u subotu 27. prosinca. Na otvorenju su nastupali S.A.R.S.-ovci, miljenici Balkana.

Radost!

Škrabica u KSET-u

U KSET-u nastupaju Radost! i David Alanović

U sklopu Škrabice u KSET-u, 27. svibnja nastupit će Radost! i David Alanović.