Zavičajno okupljanje

SUS-ovci pozivaju na sastanak Slavonce i Slavonke, bećare i bekrije!

Slavonska noć 2018

Ovog će se četvrtka na Savi održati prvi ovogodišnji sastanak najveće zavičajne studentske udruge u Hrvatskoj koja okuplja mlade iz Slavonije, ali i šire, kako bi promicala kulturu i tradiciju svoga kraja među studentima u metropoli.

Početkom nove akademske godine s aktivnostima počinju i brojne studentske udruge. Jedna od njih je i Slavonska udruga studenata, koja poziva Slavonce i Slavonke, bećare i bekrije te sve koji se tako osjećaju na prvi ovogodišnji sastanak. Zakazan je za četvrtak, 10. listopada 2019, s početkom u 20:30, a održat će se u prostorima uprave SN-a Stjepana Radića (soba broj 2).

Slavonska udruga studenata, poznata i kao SUS, najveća je zavičajna studentska udruga u Hrvatskoj koja od 2012. godine djeluje pri Sveučilištu u Zagrebu, a okuplja mlade iz Slavonije, ali i šire. Njen je glavni cilj promicanje i održavanje kulture i tradicije Slavonije, Baranje i Srijema među studentima u hrvatskoj metropoli. To čini brojnim projektima, a neki od njih nadaleko su poznati – Slavonska noć, višednevni izlet Vremeplov po Slavoniji, humanitarne akcije pod nazivom Pružimo topli dom bližnjem svom za potrebite obitelji u Slavoniji, pub-kvizovi, turniri i mnoštvo drugih. 

Komentari na članak

Vezani članci

krv

Nestašica krvi u Slavoniji

Zbog nedostatka krvi odgađaju se operacije

KBC Osijek poziva sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti da doniraju krv. Ističu kako je važno da darivatelji u zadnja dva tjedna nisu uzimali jače lijekove.

Prosvijed za studentski standard

Studentski prosvjedi

Posljednji pozdrav studentskom standardu

Dvorište studentskog doma „Stjepan Radić” večeras u 21:00 sat bit će mjesto na kojem će studenti izraziti nezadovoljstvo odnosom vladajućih prema studentima

sus

POZIV NA PRVI SASTANAK FOLKLORA

SUS poziva na folklor: Snaše i bećari vidimo se!

Pod geslom "Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje" Slavonska udruga studenata poziva sve studente koje zanimaju slavonski običaji, tradicija i plesovi da se priključe prvom sastanku i osnivanju folklorne sekcije udruge. 

Hrvatski studiji

Informiranje o reakreditacijskom postupku

Sastanak predstavnika uprave HS-a sa studentima

Sastanak predstavnika uprave HS-a i predstavnika uprave zagrebačkog Sveučilišta sa studentima održat će se 20. studenog u 18 sati, a govorit će se o postupku reakreditacije studijskih programa Sveučilišnog odjela.

SCool Fest: Publika

Završio veliki studentski festival

FOTO: SCool Fest okupio više od 10 tisuća mladih i isprofilirao se kao ponajbolji studentski event u Zagrebu

SCool Fest dao je studentima sve što im treba - sport, zabavu i edukaciju. Sve to u velikim zagrebačkim studentskim domovima i Studentskom centru. Festival su organizirali studenti za studente.