TBF i Kuzma & Shaka Zulu nastupili u sklopu SCool Festa

Splitski đir raspametio zagrebački Studentski centar

TBF petak SCool Fest

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. 

Kad dan nakon koncerta kod kuće preslušavaš pjesme koje si protekle večeri čuo negdje usred rulje s rukama podignutim u zrak, znači da je provod bio vrhunski. Upravo su takav dojam ostavili izvođači na ovogodišnjem SCool Festu. Prvi od dva dana koncerata u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu obilježili su nastupi popularnih splitskih bendova The Beat Fleet i Kuzma & Shaka Zulu.

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. Legendarni splitski ping-pong sastav proveo je publiku kroz svoj raznolik repertoar od kojeg su najstarije pjesme, poput Malo san maka, snimljene prije čak 20 godina.

Poneki upaljač u zraku mogao se vidjeti na laganim pjesmama Smak svita i Grad spava, a dobru atmosferu napravile su pjesme Mater i Veseljko. TBF-ovci zajedno s publikom nisu propustili ni lansirati pokoji odjeb za sve primitivce i kretene. Pjesmom Fantastična podsjetili su nas da je život šaka suza i vrića smiha, a pjesmom Pozitivan stav bolje od svake škole ili kampanje poručili studentima da se čuvaju spolnih bolesti. Dvosatni koncert, tijekom kojeg je frontman Mladen Badovinac više puta pljeskao publici, završio je vjerojatno najpopularnijom pjesmom TBF-a Alles gut, koja bi vjerojatno bila proglašena najljetnijom pjesmom da takav izbor postoji.

U ljetnom tonu nastavilo se i u unutrašnjosti Studentskog centra, gdje su nastupale, po nekim komentarima, prave zvijezde prvog dana. Kuzma & Shaka Zulu stvorili su vrhunsku atmosferu na Black stageu, na kojem se teško dolazilo do daha, što zbog vrućine i dima, što zbog ritmova koji su cijelo vrijeme bili u petoj brzini. Količina ljubavi koju je publika poklonila Kuzmi i Shaki ne čudi jer su ih ljudi, nakon prošlogodišnjeg izvrsnog koncerta, s nestrpljenjem isčekivali. Lito ide mala, U mojoj ulici, Naloži do kraja, Majstori sa mora i mnoge druge hitove pjevala je publika zajedno s Kuzmom i Shakom koji su opravdali akademsku titulu doktora puknuća.

Osim splitskih bendova, koji su bili glavne atrakcije večeri, vrlo dobre nastupe imali su i bend Radio Aktiv, Mrtvo hitovlje, DJ Phil OK i YAMS, koji je nastupio kao predgrupa TBF-u.

U subotu će u Studentski centar stići novi izvođači koje predvode bendovi Crvena jabuka i Pravila igre. Za sve ljubitelje nogometa bit će organizirano gledanje finala Lige prvaka na videozidu.

Komentari na članak

Vezani članci

Tech D House logo

Elektronska glazbena poslastica

Tech D House program u Depou

Uplovite u vikend praćeni elektronskom glazbom pet vrhunskih DJ-a.

Škrtice

Koncert u Tvornici kulture

Škrtice će kopati po ranama zagrebačke publike

Tko voli Partibrejkerse, Jarbole, Veliki prezir ili pak Straight Mickey and The Boyz – voljet će i Škrtice. A bend pravu glazbenu poslasticu priprema za Tvornicu kulture.

White Lies

Koncert u Tvornici kulture

White Lies u Hrvatskoj će opjevati osjetljivost veza koje s vremenom blijede

Novi album benda White Lies inspiriran je njegovim bliskim prijateljima. Zagrebačka publika može ga čuti na koncertu 8. studenoga u Tvornici kulture.

Interpol

Sziget 2015

IZVJEŠTAJ: Razočaravajuće dosadna Ellie Goulding, odlične MØ i Ella Eyre začinile četvrti dan Szigeta

The Ting Tingse smo odlučili propustiti jer ih nismo smatrali dovoljno interesantnima, ali i istini za volju jedino što od njih znamo jest da imaju pjesme That's Not My Name, kao i pjesmu Shut up and Let Me Go sa Fantine reklame.

Stereo Deficit

Najava koncerta

Velika Arctic Monkeys fešta u četvrtak u Vintageu

Stereo Deficit je Arctic Monkeys tribute bend iz Kruševca. Bend je prvo nastao pod nazivom Random sredinom 2010. godine kao rezultat uzajamne ljubavi prema raznovrsnoj progresivnoj glazbi trojice braće.