TBF i Kuzma & Shaka Zulu nastupili u sklopu SCool Festa

Splitski đir raspametio zagrebački Studentski centar

TBF petak SCool Fest

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. 

Kad dan nakon koncerta kod kuće preslušavaš pjesme koje si protekle večeri čuo negdje usred rulje s rukama podignutim u zrak, znači da je provod bio vrhunski. Upravo su takav dojam ostavili izvođači na ovogodišnjem SCool Festu. Prvi od dva dana koncerata u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu obilježili su nastupi popularnih splitskih bendova The Beat Fleet i Kuzma & Shaka Zulu.

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. Legendarni splitski ping-pong sastav proveo je publiku kroz svoj raznolik repertoar od kojeg su najstarije pjesme, poput Malo san maka, snimljene prije čak 20 godina.

Poneki upaljač u zraku mogao se vidjeti na laganim pjesmama Smak svita i Grad spava, a dobru atmosferu napravile su pjesme Mater i Veseljko. TBF-ovci zajedno s publikom nisu propustili ni lansirati pokoji odjeb za sve primitivce i kretene. Pjesmom Fantastična podsjetili su nas da je život šaka suza i vrića smiha, a pjesmom Pozitivan stav bolje od svake škole ili kampanje poručili studentima da se čuvaju spolnih bolesti. Dvosatni koncert, tijekom kojeg je frontman Mladen Badovinac više puta pljeskao publici, završio je vjerojatno najpopularnijom pjesmom TBF-a Alles gut, koja bi vjerojatno bila proglašena najljetnijom pjesmom da takav izbor postoji.

U ljetnom tonu nastavilo se i u unutrašnjosti Studentskog centra, gdje su nastupale, po nekim komentarima, prave zvijezde prvog dana. Kuzma & Shaka Zulu stvorili su vrhunsku atmosferu na Black stageu, na kojem se teško dolazilo do daha, što zbog vrućine i dima, što zbog ritmova koji su cijelo vrijeme bili u petoj brzini. Količina ljubavi koju je publika poklonila Kuzmi i Shaki ne čudi jer su ih ljudi, nakon prošlogodišnjeg izvrsnog koncerta, s nestrpljenjem isčekivali. Lito ide mala, U mojoj ulici, Naloži do kraja, Majstori sa mora i mnoge druge hitove pjevala je publika zajedno s Kuzmom i Shakom koji su opravdali akademsku titulu doktora puknuća.

Osim splitskih bendova, koji su bili glavne atrakcije večeri, vrlo dobre nastupe imali su i bend Radio Aktiv, Mrtvo hitovlje, DJ Phil OK i YAMS, koji je nastupio kao predgrupa TBF-u.

U subotu će u Studentski centar stići novi izvođači koje predvode bendovi Crvena jabuka i Pravila igre. Za sve ljubitelje nogometa bit će organizirano gledanje finala Lige prvaka na videozidu.

Komentari na članak

Vezani članci

Fink

Koncert u Močvari

Fink kreće u borbu protiv zagrebačke snježne oluje

U ponedjeljak, 6. veljače, u prodaju kreću ulaznice za novi Finkov koncert u zagrebačkom klubu Močvara.

Daleka obala, "Sviraj stare"

„Sviraj stare“

Novi vjetrovi s mora donose stare hitove Daleke obale u Vintage

U Vintage Industrial Baru ovog nas petka očekuje koncert Marijana Bana i Diktatora. U sklopu programa „Sviraj stare“ ponovno će postati Daleka obala.

Miki Solus tvornica

Promocija albuma u Tvornici

IZVJEŠTAJ: Miki Solus i bolesni tekstovi sa super mjuzom za djecu i penzionere

Miki Solus je subotu uljepšao svima koji su se našli u Velikom pogonu Tvornice sa svojim bolesnim tekstovima i super mjuzom. Super mjuzi su, osim Viskovića na basu i Tačigina na cajonu, doprinjeli i saksofonistica te gitarist.

boris štok

Intervju s Borisom Štokom

„Najljepše je kada dođe do sinergije s publikom, bez toga niti jedan glazbenik ne može”

Ususret njegovom prvom samostalnom koncertu u Tvornici kulture 4. studenog, porazgovarali smo s Borisom Štokom.

Antentat u KSET-u

Oproštaj od člana benda

Zadnji nastup Antenata u KSET-u

Ovo je zadnji put da ih možete vidjeti u dosadašnjem sastavu, a boljeg razloga za dolazak nema.