TBF i Kuzma & Shaka Zulu nastupili u sklopu SCool Festa

Splitski đir raspametio zagrebački Studentski centar

TBF petak SCool Fest

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. 

Kad dan nakon koncerta kod kuće preslušavaš pjesme koje si protekle večeri čuo negdje usred rulje s rukama podignutim u zrak, znači da je provod bio vrhunski. Upravo su takav dojam ostavili izvođači na ovogodišnjem SCool Festu. Prvi od dva dana koncerata u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu obilježili su nastupi popularnih splitskih bendova The Beat Fleet i Kuzma & Shaka Zulu.

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. Legendarni splitski ping-pong sastav proveo je publiku kroz svoj raznolik repertoar od kojeg su najstarije pjesme, poput Malo san maka, snimljene prije čak 20 godina.

Poneki upaljač u zraku mogao se vidjeti na laganim pjesmama Smak svita i Grad spava, a dobru atmosferu napravile su pjesme Mater i Veseljko. TBF-ovci zajedno s publikom nisu propustili ni lansirati pokoji odjeb za sve primitivce i kretene. Pjesmom Fantastična podsjetili su nas da je život šaka suza i vrića smiha, a pjesmom Pozitivan stav bolje od svake škole ili kampanje poručili studentima da se čuvaju spolnih bolesti. Dvosatni koncert, tijekom kojeg je frontman Mladen Badovinac više puta pljeskao publici, završio je vjerojatno najpopularnijom pjesmom TBF-a Alles gut, koja bi vjerojatno bila proglašena najljetnijom pjesmom da takav izbor postoji.

U ljetnom tonu nastavilo se i u unutrašnjosti Studentskog centra, gdje su nastupale, po nekim komentarima, prave zvijezde prvog dana. Kuzma & Shaka Zulu stvorili su vrhunsku atmosferu na Black stageu, na kojem se teško dolazilo do daha, što zbog vrućine i dima, što zbog ritmova koji su cijelo vrijeme bili u petoj brzini. Količina ljubavi koju je publika poklonila Kuzmi i Shaki ne čudi jer su ih ljudi, nakon prošlogodišnjeg izvrsnog koncerta, s nestrpljenjem isčekivali. Lito ide mala, U mojoj ulici, Naloži do kraja, Majstori sa mora i mnoge druge hitove pjevala je publika zajedno s Kuzmom i Shakom koji su opravdali akademsku titulu doktora puknuća.

Osim splitskih bendova, koji su bili glavne atrakcije večeri, vrlo dobre nastupe imali su i bend Radio Aktiv, Mrtvo hitovlje, DJ Phil OK i YAMS, koji je nastupio kao predgrupa TBF-u.

U subotu će u studentski centar stići novi izvođači koje predvode bendovi Crvena jabuka i Pravila igre. Za sve ljubitelje nogometa bit će organizirano gledanje finala Lige prvaka na videozidu.

Komentari na članak

Vezani članci

Promicanje hrvatske kulturne baštine kroz međunarodni projek

Muzička akademija u Zagrebu

Promicanje hrvatske kulturne baštine na međunarodnom projektu

Muzička akademija u Zagrebu domaćin je međunarodnog projekta koji je prije pet godina inicirala s Akademijom Liszt Ferenc iz Budimpešte. Projekt će okupiti studente sedam akademija iz šire regije.

Editors

Koncert u Tvornici kulture

S novim albumom Editorsi opet pune svjetske dvorane

Na svojim počecima lansiran među otočke rock zvijezde, sastav Editors puni svjetske dvorane. U Hrvatskoj će ponovno održati koncert u travnju iduće godine.

Laibach

Koncert u KD „Lisinski“

Laibach jednu od najvećih produkcija postavlja na zagrebačku scenu

U četvrtak, 2. veljače u prodaju kreću ulaznice za koncert „Naše pjesme, vaši snovi“. Na pozornici će se okupiti 90 glazbenika grupe Laibach i Simfonijskog orkestra RTV Slovenije.

danjhre

#12 INmusic

Kanadski rockeri Danko Jones stižu na INmusic #12!

Kanadska hard-rock trojka Danko Jones zasvirat će na glavnoj pozornici spektakularnog dvanaestog izdanja INmusic festivala!

Peter Sunde predavanje

Zanimljiv i edukativan vikend u Rovinju

Rekordno izdanje Dana komunikacija okupilo najveća imena komunikacijske industrije

Predavanje na kojemu se tražilo mjesto više bilo je i ono kontroverznog osnivača portala The Pirate Bay Petera Sundea.