TBF i Kuzma & Shaka Zulu nastupili u sklopu SCool Festa

Splitski đir raspametio zagrebački Studentski centar

TBF petak SCool Fest

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. 

Kad dan nakon koncerta kod kuće preslušavaš pjesme koje si protekle večeri čuo negdje usred rulje s rukama podignutim u zrak, znači da je provod bio vrhunski. Upravo su takav dojam ostavili izvođači na ovogodišnjem SCool Festu. Prvi od dva dana koncerata u Studentskom centru Sveučilišta u Zagrebu obilježili su nastupi popularnih splitskih bendova The Beat Fleet i Kuzma & Shaka Zulu.

Nebo se smilovalo tisućama studenata koji su ispunili dvorište Studentskog centra. Usprkos svim prognozama, kišni oblaci i grmljavima nisu se pojavili na koncertu TBF-a. Valjda je tako moralo biti za bend koji je Uvik kontra. Legendarni splitski ping-pong sastav proveo je publiku kroz svoj raznolik repertoar od kojeg su najstarije pjesme, poput Malo san maka, snimljene prije čak 20 godina.

Poneki upaljač u zraku mogao se vidjeti na laganim pjesmama Smak svita i Grad spava, a dobru atmosferu napravile su pjesme Mater i Veseljko. TBF-ovci zajedno s publikom nisu propustili ni lansirati pokoji odjeb za sve primitivce i kretene. Pjesmom Fantastična podsjetili su nas da je život šaka suza i vrića smiha, a pjesmom Pozitivan stav bolje od svake škole ili kampanje poručili studentima da se čuvaju spolnih bolesti. Dvosatni koncert, tijekom kojeg je frontman Mladen Badovinac više puta pljeskao publici, završio je vjerojatno najpopularnijom pjesmom TBF-a Alles gut, koja bi vjerojatno bila proglašena najljetnijom pjesmom da takav izbor postoji.

U ljetnom tonu nastavilo se i u unutrašnjosti Studentskog centra, gdje su nastupale, po nekim komentarima, prave zvijezde prvog dana. Kuzma & Shaka Zulu stvorili su vrhunsku atmosferu na Black stageu, na kojem se teško dolazilo do daha, što zbog vrućine i dima, što zbog ritmova koji su cijelo vrijeme bili u petoj brzini. Količina ljubavi koju je publika poklonila Kuzmi i Shaki ne čudi jer su ih ljudi, nakon prošlogodišnjeg izvrsnog koncerta, s nestrpljenjem isčekivali. Lito ide mala, U mojoj ulici, Naloži do kraja, Majstori sa mora i mnoge druge hitove pjevala je publika zajedno s Kuzmom i Shakom koji su opravdali akademsku titulu doktora puknuća.

Osim splitskih bendova, koji su bili glavne atrakcije večeri, vrlo dobre nastupe imali su i bend Radio Aktiv, Mrtvo hitovlje, DJ Phil OK i YAMS, koji je nastupio kao predgrupa TBF-u.

U subotu će u Studentski centar stići novi izvođači koje predvode bendovi Crvena jabuka i Pravila igre. Za sve ljubitelje nogometa bit će organizirano gledanje finala Lige prvaka na videozidu.

Komentari na članak

Vezani članci

Izdvojeno

Koncert u Tvornici kulture

Gustafi pozivaju na večer punu plesa i nevjerojatne količine pozitivne energije

– Vraćamo se jači i iskusniji nego ikad, do sada smo u Tvornici radili štale, ovoga ćemo puta napraviti Maneštru! – ističe Edi Maružin

Luka Ljubas

Hrvatska glazbena mladež

Najbolji mladi glazbenici na koncertu godine u Lisinskom

Veličanstveni koncert, koji će izvoditi laureati godišnje nagrade za najbolje ostvarenje mladih glazbenika „Ivo Vuljević”, održat će se 28. prosinca u Vatroslavu Lisinskom.

Advent u Zagrebu - Naslovna

Božićna čarolija

Advent u Zagrebu kroz oči jedne studentice

Advent u Zagrebu sigurno je pojam koji ste čuli nebrojeno puta u posljednjih mjesec dana i o kojem ćete slušati još neko vrijeme. Bilo da ste sami doživjeli tu božićnu čaroliju ili tek planirate, pročitajte kako ga je doživjela jedna studentica.

ks

Žurke bez harmonike

Drito iz Tvornice, drito u sridu

Krankšvester, Edo Maajka, Bad Copy, High5, Kukus, Dječaci, Kiša metaka... samo su dio rap lepeze koja je začinila drugo izdanje festivala „Drito iz Tvornice“.

Nogomet 3 na 3, osmina finala

Studentski dan sporta

FOTO: Nogomet i košarka 3 na 3 obilježili su sportski petak na Savi

U Studentskom domu Stjepan Radić petak je bio ispunjen sportom. U sklopu održavanja Studentskog dana sporta odigravale su se posljednje košarkaške i nogometne utakmice.