Dva desetljeća rada

Siddharta i Damir Urban nastupaju u Tvornici kulture

sidd

U spomen na žrtve briselskog terorističkog napada u Hrvatskoj je u četvrtak, 24. ožujka proglašen danom žalosti te se otkazuju ili odgađaju glazbene i zabavne manifestacije, pa tako i koncert grupe Siddharta u Tvornici kulture. Novi potvrđeni datum održavanja koncerta je četvrtak, 7. travnja.

Slovenska industrial/rock mašina Siddharta trebala je nastupiti u četvrtak 24. ožujka na krilima dva nova izdanja – Infra i Ultra. U spomen na žrtve briselskog terorističkog napada u Hrvatskoj je ovaj datum proglašen danom žalosti te se otkazuju ili odgađaju glazbene i zabavne manifestacije, pa tako i koncert ove grupe u Tvornici kulture. Svi kupci ulaznica koji ih zbog novonastale situacije žele vratiti mogu to učiniti na prodajnom mjestu gdje su ih kupili do utorka, 5. travnja. Naravno, ulaznice kupljene za prvi datum vrijedit će za koncert 7. travnja.

Na pozornici će im se priključiti Damir Urban, s kojim su objavili najnoviji hvaljeni singl Strele v maju. Siddharta je prošlu godinu zaokružila s impresivnih dva desetljeća rada i bogatog te značajnog prisutstva na sceni. Veliku obljetnicu proslavili su i s dva albuma, a oba ukupno sadrže dvadeset pjesama za toliko godina rqada.

Urbanov snažan vokal lako je prepoznatljiv u ovom singlu koji ga je spojio sa Siddhartom u razumijevanju, sličnoj percepciji svijeta, doba i aktualnih događanja. Pjevač Siddharte Tomi M. i Damir Urban u ovoj pjesmi pričaju isti jezik pod istim nebom, što će još jednom pokazati na pozornici Tvornice kulture. Već su zavladali radijskim eterom, a našli su se i na regionalnoj listi najboljih spotova Domaćica.

Studijski uradak Ultra potvrdio je da Siddharta još uvijek može u kratko vrijeme pokazati dva različita lica koja pripadaju istoj grupi. Kritika hvali album koji je moderan, vrlo pitak i komunikativan, društveno i socijalno osviješten s mnogim pozitivističkim porukama. Progresivan zvuk po njihovom receptu donosi neočekivani zaokret, nešto mekše i laganije melodije na čijim se krilima nose itekako velike poruke, a kritika hvali novu dozu svježih Siddhartinih glazbenih ideja koje prati odlična produkcija. Prvi dio cijele dvostruke priče je album Infra, objavljen ranije prošle godine, koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih.

Komentari na članak

Vezani članci

Cold Snap, Throattwsiter, Apex - Good Vibrations

Nastupit će Cold Snap, Throattwister i Apex

Metal fešta za treći rođendan Good Vibrationsa!

Organizatori su  povodom rođendana priredili i bogate nagradne igre koje će se moći odigrati na fan page-u Good Vibrationsa, dok će iduće izdanje biti besplatno i, između ostalog, ponuditi panel diskusiju.

Tmoe

Švedski kantautor u Zagrebu

The Tallest Man on Earth u kinu SC-a

Jedan od najzanimljivijih svjetskih kantautora napokon dolazi u Zagreb. Tallest Man on Earth ovoga četvrtka, 15. rujna, nastupa u kinu SC-a pod generalnim sponzorstvom SuperUho festivala.

Čeka se

Entuzijasti s Filozofskog fakulteta u Rijeci formiraju pjevački zbor

Odsad će se na Filozofskom fakultetu u Rijeci češće čuti pjesma

Dosad su osnivane udruge na raznim odsjecima FFRI-a, ali ovaj pjevački zbor nastoji povezati studente svih 11 odsjeka FFRI-a. Želimo im puno sreće te da što prije organiziraju koncert za studente i profesore FFRI-a.

Milky Chance

Indie-pop senzacija u Hrvatskoj

Globalni pop-fenomen Milky Chance na vrhuncu kreativnog stvaralaštva dolazi u Zagreb

Milky Chance nastupa u Tvornici kulture u sklopu aktualne europske turneje. Njihov hit „Stolen Dance“ ušao je u Shazam Hall of Fame kao jedna od „najshazamanijih“ pjesama ikad.

Dečko i stari radio

Najava koncerta

Vrhunska kombinacija hip-hopa i live svirke u subotu u Metropolisu

Karte po cijeni od 20 kuna možete kupiti na samom ulazu u klub Metropolis na dan koncerta u 21 sat.