Studentski izazov

Prvi studentski Escape room – EscapeKampus

https://www.pexels.com/photo/ask-blackboard-chalk-board-chalkboard-356079/

Timove očekuju četiri dvorane u kojima će morati udružiti svoje snage i znanje te što prije riješiti zagonetke iz područja matematike, znanosti, povijesti i inženjeringa.

Na kampusu Trsat u Rijeci u četvrtak, 16. svibnja, organizira se studentski Escape room pod nazivom EscapeKampus. Ovaj zanimljivi izazov dio je Student Day festivala koji se održava 17. i 18. svibnja u Rijeci, a uz besplatan ulaz nastupaju TBF, Edo Majka, Urban & 4, Vatra, Krešo Bengalka te mnogi DJ-evi.

Studentski Escape room zamišljen je kao timsko rješavanje zagonetki uz pomoć različitih tragova koji se nalaze unutar četiri prostorije, odnosno arene. Timovi će svoje snage morati udružiti kako bi svaku zagonetku riješili unutar ograničenog intervala od deset minuta. Maksimalan je broj članova tima četiri, a izazovu možete pristupiti i samostalno. Kao i u svakom Escape roomu rješenje zagonetke osigurava ključ za izlazak iz trenutne prostorije, a uvjetuje i rješavanje zagonetke u sljedećoj prostoriji.

Ovom prilikom studenti će moći pokazati svoju domišljatost i znanje u područjima matematike, znanosti, povijesti te inženjeringa. Organizatori navode kako je za rješavanje zagonetki potrebno prije svega opće znanje i snalažljivost u prostoru, a znanje iz navedenih područja svakako će doprinijeti brzini rješavanja zagonetki.

Naravno, sudionici tijekom izazova nemaju pristup internetu i mobitelima jer se sve potrebno za rješavanje zagonetki nalazi unutar prostorije. Timovi će na kraju igre biti rangirani po vremenu koje im je bilo potrebno za rješavanje svih zagonetki.

Prijaviti se za sudjelovanje možete na linku.

Komentari na članak

Vezani članci

Laboratorij aplikacija 2014

Sveučilište u Rijeci

Nakon osječkog Sveučilišta, i Rijeka ima svoj laboratorij aplikacija

Otvaranje dvaju laboratorija na Sveučilištu u Rijeci, jednog na Kampusu u Zgradi sveučilišnih odjela, a drugog na Tehničkom fakultetu, studentima omogućava interaktivno učenje o programiranju i razvoju mobilnih aplikacija.

Student Day Festival naslovna

Student Day Festival

Volontirajte u backstageu, znanstvenom programu i drugim dijelovima velikog studentskog festivala

Student Day Festival poziva studente da pošalju svoje prijavnice za volontiranje na ovogodišnjem festivalu, pri čemu će im osigurati odličnu zabavu i stjecanje novih iskustava.

Karneval odgovarajuća

Zabava za riječke studente i djelatnike SC-a

SC priprema Maškarani party na Kampusu, maskirane čeka besplatno piće

Studentski centar u Rijeci organizira zabavu pod maskama za svoje djelatnike i studente. Maskirane će dočekati besplatno piće.

Restoran Kampus

Studentska prehrana

SC Split nudi alternativno rješenje za prehranu studenata tijekom ljeta

Studenti Sveučilišta u Splitu i tijekom ljeta mogu jesti u menzi.

SCSTORE

„Naš mali dućan” u splitskom Kampusu

FOTO: Studentski centar Split otvorio SCSTORE - trgovinu prilagođenu potrebama studenata

Studentski centar Split u okviru studentskog doma Dr. Franje Tuđmana u sveučilišnom Kampusu od ponedjeljka, 9. ožujka, svojim studentima otvara vrata SCSTORE-a –„našeg malog dućana”, trgovine prilagođene svim studentskim potrebama.