Studentski izazov

Prvi studentski Escape room – EscapeKampus

https://www.pexels.com/photo/ask-blackboard-chalk-board-chalkboard-356079/

Timove očekuju četiri dvorane u kojima će morati udružiti svoje snage i znanje te što prije riješiti zagonetke iz područja matematike, znanosti, povijesti i inženjeringa.

Na kampusu Trsat u Rijeci u četvrtak, 16. svibnja, organizira se studentski Escape room pod nazivom EscapeKampus. Ovaj zanimljivi izazov dio je Student Day festivala koji se održava 17. i 18. svibnja u Rijeci, a uz besplatan ulaz nastupaju TBF, Edo Majka, Urban & 4, Vatra, Krešo Bengalka te mnogi DJ-evi.

Studentski Escape room zamišljen je kao timsko rješavanje zagonetki uz pomoć različitih tragova koji se nalaze unutar četiri prostorije, odnosno arene. Timovi će svoje snage morati udružiti kako bi svaku zagonetku riješili unutar ograničenog intervala od deset minuta. Maksimalan je broj članova tima četiri, a izazovu možete pristupiti i samostalno. Kao i u svakom Escape roomu rješenje zagonetke osigurava ključ za izlazak iz trenutne prostorije, a uvjetuje i rješavanje zagonetke u sljedećoj prostoriji.

Ovom prilikom studenti će moći pokazati svoju domišljatost i znanje u područjima matematike, znanosti, povijesti te inženjeringa. Organizatori navode kako je za rješavanje zagonetki potrebno prije svega opće znanje i snalažljivost u prostoru, a znanje iz navedenih područja svakako će doprinijeti brzini rješavanja zagonetki.

Naravno, sudionici tijekom izazova nemaju pristup internetu i mobitelima jer se sve potrebno za rješavanje zagonetki nalazi unutar prostorije. Timovi će na kraju igre biti rangirani po vremenu koje im je bilo potrebno za rješavanje svih zagonetki.

Prijaviti se za sudjelovanje možete na linku.

Komentari na članak

Vezani članci

Kappa centar Osijek

Sveučilište i Ekonomija namjeravaju useliti u poslovne prostore

Osječko Sveučilište odustalo od izgradnje novog kampusa?

Sudeći po tome kako stvari zasad stoje, Kappa centar mogao bi postati novi dom za brojne studente i nastavnike. Naime upravo u tom stambeno-poslovnom kompleksu, Sveučilište i Ekonomski fakultet namjeravaju kupiti prostore koje bi koristili za potrebe različitih službi Sveučilišta.

Predaja ključeva grada studentima

Student Day Festival 2015

Riječki studenti u posjedu ključeva grada, počinje Student Day Festival

Uz glazbeni dio programa očekuje nas i sportski program te predstavljanje studentskih udruga i projekata.

Otvorena Stanica 50 u Dubrovniku

Coca-colin projekt

Prva „Stanica 50" uređena na Sveučilištu u Dubrovniku

– Ovaj će prostor studentima koristiti ne samo kao mjesto boravka u slobodno vrijeme, već i za različita događanja koja obogaćuju redoviti nastavni proces, poput gostujućih predavanja, radionica i slično. – istaknuo je rektor Burum.

Dubrovnik

Događanja u Kampusu

Peta znanstvena tribina Sveučilišta u Dubrovniku posvećena – dubrovačkim krovovima

Kako bi se senzibilizirala javnost i osvijestile institucije o razlikama između povijesnih i novih kanalica, peta je tribina dubrovačkog Sveučilišta posvećena upravo njima.

Sveučilišni kampus

Susret u Stanici 50

O problemima dubrovačkih studenata na Info danu Studentskog zbora

Studenti koji će sudjelovati na ovogodišnjem Info danu Studentskog zbora moći će iznijeti sve što ih muči po pitanju studiranja u Dubrovniku te dati svoje konstruktivne prijedloge za daljnji rad ovog predstavničkog tijela.