„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Povjerite nam je li more krivo za vašu ljetnu romansu

Najava ljetne romanse

Dok maštate o ljetu, prisjetite se ljetnih romansi i odgovorite na pitanja četvrte ankete u sklopu našeg velikog studentskog istraživanja o ljubavi.

Bliži nam se početak ljeta, a s njim se bližimo i kraju našeg istraživanja Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama. Pred nama su još samo dvije ankete, stoga je pravo vrijeme da se ukratko prisjetimo dosadašnjih rezultata.

U prvoj anketi u kojoj smo se bavili prvim spojem otkrili ste nam da je seks na prvom spoju ipak samo maštarija manjeg broja ispitanika i da muškarci i dalje rijetko dopuštaju ženama da plate račun. Druga je anketa propitivala muško-ženska prijateljstva i u njoj ste nam rekli da je veća vjerojatnost za seks u takvim prijateljstvima ako su osobe cimeri i da muškarci teže odolijevaju seksu, iako uglavnom završe u friendzoni. Što se tiče veze na daljinu kojom smo se bavili u trećoj anketi, prema vašim je odgovorima ona moguća, a proteže se kroz razne krajeve Hrvatske pa sve do inozemstva. Kako bi takvu vezu održali na životu, naši ispitanici koriste čari moderne tehnologije pa se bave online aktivnostima poput Skypea, textinga i sextinga.

Na red je došla predzadnja anketa u kojoj ćemo vam staviti sol na ranu i podsjetiti vas na vaše, možda neprežaljene, ljetne romanse. Vjerujemo da većina vas sada mašta o ovim bezbrižnim danima pa ćemo vas kroz svoju anketu barem nakratko vratiti u to divno razdoblje.

Je li doista krivo more ili možda alkohol i što za vas uopće znači ljetna romansa ono je što želimo saznati u ovoj anketi. Sigurni smo da se neke kolege mogu složiti s poznatim stihom djevojke u ljetnim haljinama volim i da bi im dobro došao savjet oko toga za čime lude njihove kolegice. Je li vas ta slatka romansa tjerala da se noću iskradate iz sobe i provedete noć kao iz filma ili vas je idućega dana bilo toliko sramota da ste bili crveniji nego onoga puta kada ste zaspali na plaži i sunčali se nekoliko sati duže od planiranog?

– Ljetne romanse završavaju zbog različitih razloga… – kaže Nicholas Sparks, autor priče The Notebook.

Nas pak zanima što je spriječilo vaš sretan završetak i dovelo do kraja te kratke, ali slatke ljubavi. Nekima od vas ove će avanture ostaviti slatka sjećanja za cijeli život kojima ćete se kasnije smijati ili će se čak pretvoriti u ljubav koja će trajati još puno ljeta.

Do sada ste nam uljepšavali dane i nasmijavali nas svojim ljubavnim ludostima. Ako mislite da ste napravili nešto luđe od cure koja je sjela pijana na autobus u 12 sati navečer s praznom baterijom mobitela samo da vidi dečka ili od kolege koji je sasvim jednostavno kupio kartu za Luksemburg i otišao u posjet djevojci, recite nam klikom na poveznicu.

Podsjećamo da vas u srpnju očekuje cjelovito istraživanje i analiza studije koja će odgovoriti na vječna ljubavna pitanja. Onako, na studentski način.

Komentari na članak

Vezani članci

Laganje

Neobično istraživanje

Tko najviše laže?

Najmanji postotak lažljivaca znanstvenici su utvrdili kod ljudi starijih od 60 godina, samo 1.5% lagalo je svakodnevno, dok 55% njih nije uopće lagalo.

Pravilnik prehrana članak

Aktualno: Pravilnik o prehrani

„Oprostite, ali ja bih ove jabuke ponio u dom''

No, najviše u cijelom Pravilniku za oko zapinje Članak 16. koji definira tko su Davatelji usluga i koje su njihove zadaće. Navode se i točke, odnosno slučajevi, u kojima Davatelj usluge čini povredu Pravilnika, a među njima je i ako se dopusti iznošenje hrane iz menze.

Batak

Tamara Kordovan

Život je kratak, pojedi batak

Kao osoba s ograničenim budžetom jer studentske su satnice male isto kao i stipendije, nema posla, država je u banani, idem u "birtiju" popit pet piva jer mi je život užasan i nemam love, odlučila sam vam predstaviti najbolje namirnice i jela iz studentske kuhinje jer znam da to svakom studentu dobro dođe.

 Plakat Zdravstveno osiguranje za sve redovne studente

Obavezno zdravstveno osiguranje studenata starijih od 26 godina

Zakon kao još jedan pokušaj jačanja određenog posjedovanja moći

Nikome nije palo na pamet da dio studenata nije bio u mogućnosti upisati fakultet odmah nakon srednje škole, da studentice nisu u menopauzi za vrijeme studiranja pa mogu i zatrudnjeti, da su neki studenti iz raznih teških zdravstvenih ili socijalnih razloga bili prisiljeni na pauziranje studija te da jako uspješni studenti upisuju i drugi fakultet u nizu.

Graduation

Novi semestar, novi početak

Prednosti nove studentske godine

Iako vam se možda tako ne čini, novi semstar ima puno prednosti, zato ne plačite za ljetom, već zgrabite i iskoristite nove prilike koje čekaju iza ugla.