„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Povjerite nam je li more krivo za vašu ljetnu romansu

Najava ljetne romanse

Dok maštate o ljetu, prisjetite se ljetnih romansi i odgovorite na pitanja četvrte ankete u sklopu našeg velikog studentskog istraživanja o ljubavi.

Bliži nam se početak ljeta, a s njim se bližimo i kraju našeg istraživanja Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama. Pred nama su još samo dvije ankete, stoga je pravo vrijeme da se ukratko prisjetimo dosadašnjih rezultata.

U prvoj anketi u kojoj smo se bavili prvim spojem otkrili ste nam da je seks na prvom spoju ipak samo maštarija manjeg broja ispitanika i da muškarci i dalje rijetko dopuštaju ženama da plate račun. Druga je anketa propitivala muško-ženska prijateljstva i u njoj ste nam rekli da je veća vjerojatnost za seks u takvim prijateljstvima ako su osobe cimeri i da muškarci teže odolijevaju seksu, iako uglavnom završe u friendzoni. Što se tiče veze na daljinu kojom smo se bavili u trećoj anketi, prema vašim je odgovorima ona moguća, a proteže se kroz razne krajeve Hrvatske pa sve do inozemstva. Kako bi takvu vezu održali na životu, naši ispitanici koriste čari moderne tehnologije pa se bave online aktivnostima poput Skypea, textinga i sextinga.

Na red je došla predzadnja anketa u kojoj ćemo vam staviti sol na ranu i podsjetiti vas na vaše, možda neprežaljene, ljetne romanse. Vjerujemo da većina vas sada mašta o ovim bezbrižnim danima pa ćemo vas kroz svoju anketu barem nakratko vratiti u to divno razdoblje.

Je li doista krivo more ili možda alkohol i što za vas uopće znači ljetna romansa ono je što želimo saznati u ovoj anketi. Sigurni smo da se neke kolege mogu složiti s poznatim stihom djevojke u ljetnim haljinama volim i da bi im dobro došao savjet oko toga za čime lude njihove kolegice. Je li vas ta slatka romansa tjerala da se noću iskradate iz sobe i provedete noć kao iz filma ili vas je idućega dana bilo toliko sramota da ste bili crveniji nego onoga puta kada ste zaspali na plaži i sunčali se nekoliko sati duže od planiranog?

– Ljetne romanse završavaju zbog različitih razloga… – kaže Nicholas Sparks, autor priče The Notebook.

Nas pak zanima što je spriječilo vaš sretan završetak i dovelo do kraja te kratke, ali slatke ljubavi. Nekima od vas ove će avanture ostaviti slatka sjećanja za cijeli život kojima ćete se kasnije smijati ili će se čak pretvoriti u ljubav koja će trajati još puno ljeta.

Do sada ste nam uljepšavali dane i nasmijavali nas svojim ljubavnim ludostima. Ako mislite da ste napravili nešto luđe od cure koja je sjela pijana na autobus u 12 sati navečer s praznom baterijom mobitela samo da vidi dečka ili od kolege koji je sasvim jednostavno kupio kartu za Luksemburg i otišao u posjet djevojci, recite nam klikom na poveznicu.

Podsjećamo da vas u srpnju očekuje cjelovito istraživanje i analiza studije koja će odgovoriti na vječna ljubavna pitanja. Onako, na studentski način.

Komentari na članak

Vezani članci

Veterinarski fakultet Zagreb

Izum mladog inovatora Ivana Mrvoša

Steora pametne klupe našle su svoje mjesto na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu

Nakon Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, tri pametne Steora klupe mladog izumitelja Ivana Mrvoša instalirane su na Veterinarskom fakultetu. Klupe nude mogućnost USB punjenja, mobilnog interneta, kao i pristup raznim informacijama.

Najvelikodušnije zemlje svijeta

Obrazovanje u inozemstvu

Besplatno predavanje o mogućnostima studiranja u SAD-u

Želite se obrazovati u inozemstvu? Uskoro ćete imati priliku saznati zanimljive i korisne informacije o mogućnostima studiranja u SAD-u.

20. sjednica Vijeća studenata

Na Veleučilištu Velika Gorica predstavljen program „Garancija za mlade“

Ministar Mrsić: Obrazujemo mlade za Zavod za zapošljavanje, a ne za tržište rada

Garancija za mlade nameće se kao reformska mjera koja ide za time da se u Hrvatskoj konačno počnu obrazovati mladi ljudi za hrvatsko tržište rada i da se na temelju toga nađemo u poziciji zemalja koje imaju vrlo mali broj nezaposlenih mladih.

novac_kovanice

SKRIPTE, MENZA, KAVA

Studenti u prosjeku troše 40 kn dnevno

Koji mjesečni iznos bi bio dovoljan za zadovoljavanje potreba svakog studenta? Važno je napomenuti kako ne postoji univerzalan iznos koji bi odgovarao potrebama svakog studenta jer to ovisi o mnogo čimbenika: živi li student sam ili s roditeljima, hrani li se u menzi, izlazi li često, troši li na cigarete...

Šibensko Sveučilište

Smanjenje stipendija

Grad Šibenik ove godine dodijelio samo četiri stipendije

Šibensko Sveučilište nije uspjelo popuniti ni najmanju kvotu stipendija koje Grad financira