Uputite se u avanturu života

Pet razloga zašto biste trebali studirati u inozemstvu

Putovanja

Studiranje u inozemstvu pružit će vam nezaboravno iskustvo koje će vam pomoći u izgradnji vaše budućnosti. Donosimo vam najvažnije razloge te ujedno prednosti studiranja u stranoj zemlji.

Studiranje u inozemstvu je prava životna avantura za svakog studenta koja će mu promijeniti život. Vratit ćete se s novim znanjem i pogledima na svijet koji će vam pomoći u daljnjem životu, a prije svega ovo je jedinstvena prilika da se izgradite privatno i profesionalno. Zato vam donosimo nekoliko glavnih prednosti studiranja u inozemstvu zbog kojih bi se svakako trebali odlučiti za ovu avanturu.

Upoznavanje drugih kultura

Ponekad da bismo shvatili sebe te društvo i kulturu u kojoj živimo moramo proširiti horizonte i upoznati novi svijet koji će nam dati odgovore na mnoga naša pitanja. Studiranje u inozemstvu omogućuje nam da upoznamo različite ljude te neko vrijeme živimo u okolini koja se potpuno razlikuje od naše. Na taj način stječemo nova iskustva koja nam pomažu da razumijemo, prihvatimo i poštujemo različito te cijenimo druge kulture.

Učenje novog jezika i poboljšanje postojećih jezičnih sposobnosti

Ne postoji bolji način učenja stranog jezika nego biti okružen domaćim govornicima, što vam omogućuje da brže naučite jezik. Nećete se morati mučiti s gramatikom i izgovorom jer slušajući i komunicirajući s ljudima potpuno ćete usvojiti taj jezik. A ako putujete u zemlju čiji jezik već znate, onda vam je ovo odlična prilika da ga usavršite te se upoznate s lokalnim vokabularom.

FOTO: Flickr

Globalno komuniciranje

Osim poznavanja jezika, važno je upoznati kulturu kao bismo mogli uspostaviti pravilnu komunikaciju. Upoznavanje s tradicijom i običajima te kroz druženje s lokalnim ljudima steći ćete komunikacijske vještine koje će vam pomoći da naučite globalno komunicirati, što je vrlo važno u današnjem svijetu koje je postalo globalno selo.

Privatna i profesionalna prijateljstva

Jedna velika prednost studiranja u inozemstvu je upoznavanje novih ljudi s kojima ćete ostvariti životna prijateljstva. Osim što ćete proširiti svoj osobni krug prijatelja, izgradit ćete i svoju profesionalnu mrežu diljem svijeta koja je vrlo važna kako biste ostvarili svoju karijeru. Možda ćete upoznati i osobu s kojom ćete provesti ostatak života. 

FOTO: Flickr

Osamostaljivanje

Studiranje u inozemstvu daje vam priliku da postanete samostalni, odnosno da sami naučite donositi odluke za sebe. U početku će vam biti teško što ste daleko od obitelji, prijatelja i poznate okoline, ali ubrzo ćete poboljšati svoje sposobnosti i steći samostalnost koja će vam puno pomoći u daljnjem životu, posebno pri donošenju teških odluka.

Komentari na članak

Vezani članci

Mediatoolkit

Projekt udruge Studentski informativni kutak

Mediatoolkit zanimljivom radionicom otvara drugi dio projekta „Maraton karijera"

Kako bolje najaviti predavanje glavne urednice Tportala.hr Danijele Jozić, nego zanimljivom radionicom o načinima praćenja i organizacije informacija u medijskom svijetu koju će održati Igor Pekija iz Mediatoolkita, tvrtke koja se istaknula svojim nastojanjima da zapošljava mlade ljude i ambiciozne studente.

Deveti paviljon

Crno tržište smještaja

SC namjerava stati na kraj ilegalnoj prodaji studentskih soba

Iako cijene mjesta u studentskoj sobi dosežu i do 10 tisuća kuna, transakcija na crnom tržištu smještaja ne manjka. Iz zagrebačkog SC-a otkrivaju što planiraju poduzeti po tom pitanju.

more, pogled i hrid

5 do 12

Kako uhvatiti sezonski posao kad je sezona već počela

Ako ste se već pozdravili s ljetnim rokovima, nemojte i s ljetnom zaradom. Još nije kasno pronaći dobar sezonski posao, malo je teže, ali daleko od neizvedivog. Za razliku od, na primjer, ispita.

liana3

Liana

Aplikacija koja će mnogima olakšati studiranje u inozemstvu

Liana je mobilna aplikacija koju su razvili hrvatski developeri čiji je cilj povezati iseljenike ili pak osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a među ciljanom skupinom nalaze se i studenti.

Promocija Humanista 2015

Časopis studenata FFST

Promocija drugog broja časopisa studenata Filozofskog fakulteta u Splitu »Humanist«

Radom na časopisu »Humanist« studentima Filozofskog fakulteta dana je prilika da se upoznaju sa svim aspektima društvenih i humanističkih znanosti.