Međuljudski odnosi

Nova razina ljubomore koja razara ljubavne veze

Ljubavni par

Upoznajte bolje sebe, svog partnera i ono što vas usrećuje kada ste zajedno. Radite na tome, budite vi – vi – a ne netko drugi.

Ljubomora je emocija koja razara međuljudske odnose i rijetko je kome donijela dobro. Najgora njena varijanta dolazi u samoj vezi, no mi ovog puta govorimo o njenoj novoj razini – netko je ljubomoran na vašu vezu ili ste pak vi ta ljubomorna osoba kojoj cilj postane ne poboljšati svoj odnos s partnerom, nego postati klon tuđeg odnosa.

Usredotočite se na sebe i svoju vezu

Ne morate ni biti u vezi da biste se ovoga držali. Zašto danima, godinama, satima prolaziti Facebookom i Instagramom dok gledate beskrajno sretne i nasmiješene parove koji žive bajku, bilo da ih znate ili ne znate. Nije zdravo ni za osobe koje su slobodne, a još manje za osobe koje su u vezi. Ima li smisla onda uopće biti u vezi u kojoj stvarate vlastiti imidž i privid sreće ako zapravo niste sretni jer ste usredotočeni na druge više nego na sebe? Razgovarajte s partnerom, sagledajte sve što interesira i njega/nju i vas, radite zajedno nešto što oboje volite, a ne nešto što usrećuje druge ili je popularno. Na taj ćete način najbolje upoznati jedno drugo, a ne biti sve udaljeniji.

Svaka veza je drugačija

Zbilja, nisu sve veze iste. Odlazak na kampiranje možda će jednom paru odgovarati više nego vama, stoga ne morate pratiti sve trendove nekog sretno zaljubljenog para. Isto kao što vas možda ne usrećuje nova kolekcija starki, no za nekoga ona znači sve na svijetu. Neka stvari idu prirodnim tokom, slijedite svoje želje i potrebe. Ponavljamo, kopiranje tuđih udaljava vas od vlastitog identiteta. Upoznajte bolje sebe, svog partnera i ono što vas usrećuje kada ste zajedno. Radite na tome, budite vi – vi – a ne netko drugi.

FOTO: Pixabay

Društvene mreže ne pomažu

Prvo pravilo interneta: ništa nije istinito. Dobro, to ne vrijedi baš za doslovno sve, ali danas društvene mreže same kreiraju priče i scenarije kakvih bi se posramila i meksička sapunica. U tom izmišljenom svijetu možete biti što želite, primjerice sretne osobe s puno prijatelja, uvijek nasmijani, pozitivni i veseli. Vrijeme provodite u prirodi, kuhate najbolja jela i čitate najbolje knjige. Savršeno, zar ne? Brojni ljudi stvaraju privid savršenog života, a nitko ne zna kakva priča stoji iza nečije savršeno iscenirane fotografije ili videa.

I ponovno se neutemeljeno stvara ljubomora spram tih osoba. Umjesto da se maknete od ljubomore, vi i dalje razmišljate o drugima i kopirate ih, premda ste dan mogli započeti mičući se od ekrana.

Ista je stvar s vezama. Prije dva dana savršen ljubavni par objavi predivnu fotku iz koje gotovo da izlaze leptirići i jednorozi, a dva dana kasnije – kraj veze. Toliko o istinitosti fotografija i savršenih ljubavnih i prijateljskih s društvenih mreža. Ne morate dijeliti interese s drugima jer niste u vezi s njima već s odabranikom svog srca. 

Budite sretni zbog drugih parova

Negativne misli samo truju vaše umove, a kome to treba u svijetu koji je već ionako pun loših vijesti u novinskim stupcima i u na gotovo svakom uglu? Budite pozitivniji i razmišljajte o dobrim stvarima jer, iako možda zvuči kao cliche, uistinu je tako. Budite sretni zbog drugih parova i njihove sreće jer je danas tako nešto zbilja rijetkost. Budite sretni radi sebe i radi njih. Ne morate biti #volimštosevolimo. Budite vi, volite se na svoj način.

Komentari na članak

Vezani članci

HalPetov LPC poklon

Iskustvo jedne studentice

Moja božićna priča – Love. Peace. Christmas.

Svakog Božića zamaram se time što pokloniti svojim najmilijima, kako ih razveseliti posebnim i originalnim poklonom. Ove sam se godine odlučila manje zamarati time.

Collateral beauty

Recenzija filma

Drama „Skrivena ljepota“ neočekivana je priča o smrti, ljubavi i vremenu

Dugočekivani film „Skrivena ljepota“ konačno stiže na velika platna. Ako ste romantična duša i željni plakanja, film svakako morate pogledati.

jahačica

Uspješna komunikacija

Ne tražim vezu

Veze su ponekad komplicirane, ali odnos u kojemu jedna osoba želi, a druga ne želi vezu može biti još složeniji. Zato je važno držati se određenih pravila od samoga početka kako nitko ne bi bio povrijeđen.

Valentinovo u Hogwartsu -  Velika dvorana

Čarolija povodom Dana zaljubljenih

Magično Valentinovo u Velikoj dvorani Hogwartsa

Ukoliko nemate ideja povodom Dana zaljubljenih, a vi ili vaša bolja polovica ulazite u kategoriju fanova Harryja Pottera, odlučite se na drugačije Valentinovo i posjetite Hogwarts!

tolkien

Na današnji dan

Smrt pisca koji je Zemlju nastanio hobitima, vilenjacima, patuljcima i orcima

Na današnji je dan 1973. godine svijet napustio J. R. R. Tolkien i zauvijek ga zadužio svojim veličanstvenim svijetom fantastike koji je ostavio u nasljeđe. Tom prigodom donosimo manje poznate činjenice o njegovu životu.