Svjetski dan torte

Kuhajte sa Studentskim: Čokoladna torta od samo dva sastojka spremna za tren oka

https://www.pinterest.com/pin/AYl09nAlhgvwhXz-nCk2n7U6t2mVkJArNsnNY0c9E2vcoOCtNwL6wy4/

Ako ste na studentskom budžetu i imate malo dobre volje, preporučujemo vam da prihvatite kulinarski izazov i napravite si slasnu čokoladnu tortu. Sve što vam treba jest čokolada i nekoliko jaja.

Torta od dva sastojka, jednostavna, brza za napraviti i uz sve to unutar budžeta? Zvuči predobro da bi bilo istina, sigurno je neka varka. Ipak nije! I sami smo bili skeptični kada smo naišli na recept japanske slastičarske zvijezde Ochikeron, no kako smo imali sve sastojke i malo slobodnoga vremena, odlučili smo se okušati u ovom slasnom zadatku.

U vrlo kratkom vremenu torta je bila u pećnici, a mi smo jedva čekali da je napokon i probamo. Uz gotovo nikakve kulinarske sposobnosti, ugodno smo se iznenadili jer je okus deserta bio poprilično dobar. Svim slatkoljupcima koji trenutno čitaju ovaj članak savjetujemo da ostave sve što rade i odu pravac u kuhinju. Naoružajte se kuhačom, stavite najdražu pregaču i pratite ovaj jednostavan recept do čokoladnog uspjeha.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 165 grama tamne čokolade po izboru.

Priprema:

Odvojite bjelanjke i žumanjke. Nakon toga bjelanjke spremite natrag u hladnjak te zatim upalite pećnicu na 170 °C. Nakon što ste to učinili, otopite čokoladu postupno na pari pa onda miješajte bjelanjke mikserom dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Kada se čokolada ohladi, dodajte žumanjke te zatim u smjesu dodajte jednu trećinu tučenih bjelanjaka i promiješajte. Dodajte ostatak bjelanjaka.

Kalup za tortu obložite masnim papirom, smjesu ulijte u kalup te je pecite između 30 i 40 minuta. Torta je gotova i spremna za posluživanje vama i vašim voljenima.

Studentski.hr želi vam slatko uživanje i napominje da je danas svjetski dan torti! Još jedan valjani razlog za pravljenje ove slastice.

Komentari na članak

Vezani članci

Uslikala Nikica

Povratak u djetinjstvo

Kuhajte sa Studentskim: Dobre stare šnenokle

Šnenokle ili paradižet austrijska je poslastica kao stvorena za božićno vrijeme. Otkrivamo vam jednostavan recept ove poznate slastice koja će vas svojim okusom na trenutak vratiti u djetinjstvo, a istovremeno spasiti vaš studentski budžet.

Hoagie

Na današnji dan

Popularni sendvič dobio svoj dan

Danas je Međunarodni dan „hoagie“ sendviča. Predstavljamo povijest mnogima najčešćeg obroka te donosimo brze recepte za njegovo pravljenje.

Tjestenina

Na današnji dan

VIDEO: Pet recepata s tjesteninom koje možete napraviti u studentskom domu

Svjetski je dan tjestenine. Na ovaj poseban dan donosimo vam pet recepata koji su ,,za prste polizati", a možete ih napraviti i u domskoj kuhinji.

Cimet

Dašak skandinavske kuhinje

Kuhajte sa Studentskim: Jednostavan recept za finske cimet-rolice

Blagdanima se svi veselimo, a tako i hrani koja je vezana uz njih. Ima li što ljepše od mirisa božićnih slastica? Donosimo vam recept za jednu baš posebnu koja dolazi sa sjevera Europe.

Mug cake

Recept

Kuhajte sa Studentskim: Brzi kolač

Recept za kolač jednostavan je i gotov za 5 minuta (7 minuta s čišćenjem). Najbolje je od svega što se može eksperimentirati s dodatcima, tako da svaki put spremiš drugu verziju.