Udruga studenata grada Splita

Klapa Sorelo osvojila naklonost publike i žirija na Festivalu studentskih klapa

Klapa Sorelo

Nijanse su odlučile o pobjednicima ovogodišnjeg izdanja Festivala studentskih klapa. Prvo mjesto i nagradu publike osvojila je klapa Sorelo. Na drugom i trećem mjestu našle su se klape Euterpa i Gradec.

U kinu Forum, u sklopu studentskog doma Stjepan Radić, 18. ožujka održalo se peto izdanje Festivala studentskih klapaPobjednici ovogodišnjeg festivala su:

  • 1. Mjesto – klapa Sorelo
  • 2. Mjesto – klapa Euterpa
  • 3. Mjesto – klapa Gradec

Nagrada publike dodijeljena je klapi Sorelo, a nijanse su odlučivale o pobjedniku. Klape Figurin i Falkuša također su dojmile sve prisutne. U nenatjecateljskom dijelu večeri nastupala je svima poznata klapa Grdelin, koja je bila kao šlag na torti cijeloj večeri. Ono što je posebno dojmilo sve prisutne jest nastup Eme Aničić koja je uspjela navesti cijelu dvoranu da pusti svoj glas pjesmom Željo moja izvođačice Doris Dragović.

Foto: Udruga studenata grada Splita

Udruga studenata grada Splita od srca se zahvaljuje svim klapama koje su joj pomogle u stvaranju nezaboravnih sjećanja. Ugodna večer zaokružila se domjenkom na kojem su se pjevači nastavili družiti uz pjesmu. Nedugo nakon punjenja trbuščića pršutom, sirom i vinom, klapaši su se nastavili uz ples u klubu Roko.

– Hvala barba Miki i Jarunskim Dvorima, Zags Caffe-u, Karlovačkom. Dalmacijavinu jer je osiguralo klapama osvježenje uz vječni Pipi. Hvala, Studentski Zbore Sveučilišta U Zagrebu na ukazanom povjerenju i financijskoj pomoći. Hvala našoj najdražoj banci, Splitskoj banci. Hvala, Studentski centre Zagreb na omogućenom prostoru za festival i domjenak. Posebno hvala našem najvjernijem sponzoru u svim projektima – Clubu Roko. – riječi su kojima organizatori zahvaljuju sponzorima na ostvarenju ovog divnog druženja.

Već sada se najavljuje novo izdanje za iduću godinu. Šesti Festival studentskih klapa obilovat će iznenađenjima.

Komentari na članak

Vezani članci

Gavella

Kazališni festival

„Medeja" proglašena najboljom predstavom na Gavellinim večerima

Na cijenjenom kazališnom festivalu nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Nataša Matjašec Rošker, a za mušku Siniša Popović. Dora Ruždjak Podolski zaslužila je nagradu za najbolju režiju, dok je „Medeja" ukrašena titulom najbolje predstave.

(h)UMORSTVO

Humanitarna akcija „Svi za Pava”

Dođite na humanitarnu predstavu (h)UMORSTVO za studenta Pava

 Udruga studenata Dubrovnika Libertas organizator je humanitarne predstave amaterske glumačke družine studenata Dubrovnika „Bonegracija”, naziva (h)UMORSTVO.

Klapa Stine

U kinu Studentskog centra pred velikim brojem gledatelja

Uspješno održan treći Festival studentskih klapa

Klapa Stine sa osvojenih 116 bodova stručnog žirija te 38,61% ukupnih glasova publike, osvojila je prvo mjesto publike i žirija. Slijedi klapa Signum, dosadašnji dvogodišnji pobjednik Festivala sa 106,5 bodova te klapa Vidulice sa 103 osvojena boda.

4. Festival studentskih klapa

4. Festival studentskih klapa

Klapski spektakl za sve Dalmatince u centru Zagreba

Na Festivalu će zaljubljenici u klapsku pismu moći poslušati pet klapa koje su prošle izbor stručnog studentskog splitskog uha.

Humanitarno grudanje na Savi

I studenti u akciji

Milanu i njegovom ocu studenti pomogli grudanjem

Milan i Matija žive u trošnoj kućici i gotovo nemaju primanja, a studenti su im odlučili pomoći humanitarnim grudanjem.