Udruga studenata grada Splita

Pjesme za dušu s dozom romantike na petom Festivalu studentskih klapa

Festival studentskih klapa

Klape Euterpa, Gradec, Falkuša, Figurin i Sorelo nastupit će na jubilarnom izdanju Festivala studentskih klapa. Natjecat će se izvedbama pjesama za dušu s dozom romantike u svevremenom klapskom zvuku.

Udruga studenata grada Splita u subotu, 18. ožujka, s početkom u 20 sati, u kinu Forum peti put zaredom organizira Festival studentskih klapa, manifestaciju na kojoj nastupaju studenti i u Zagreb donose dašak dalmatinskih pjesama. Zaljubljenici u klapsku pismu moći će poslušati pet klapa koje su prošle izbor stručnog studentskog splitskog uha.

– Želja nam je bila omogućiti svim Dalmatincima i zaljubljenicima u klapsku pismu da barem na jedan dan u Zagrebu mogu uživati u pjesmama o moru i Dalmaciji te se prepustiti maštanju o rodnom kraju.  – riječi su Ivana Lukšića, predsjednika Udruge studenata grada Splita.

Foto: USGS

Po dvije pjesme otpjevat će:

  • Klapa Euterpa (Zagreb)
  • Klapa Gradec (Zagreb)
  • Klapa Falkuša (Zagreb)
  • Klapa Figurin (Zagreb – Dubrovnik )
  • Klapa Sorelo (Zagreb)

Gost na jubilarnom 5.festivalu je klapa Grdelin, višestruki dobitnik nagrada na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš.

Za najbolju studentsku klapu natjecat će se muške, ženske i mješovite klape iz svih dijelova Hrvatske, koje su po svom sastavu većinom studentske. Pjesme za dušu, doza romantike i svevremensko klapsko pjevanje stvorit će vrhunsku atmosferu koja će se zasigurno ponoviti i dogodine.

Komentari na članak

Vezani članci

Prvo svjetsko humanitarno prvenstvo u puckanju

Prvo svjetsko humanitarno prvenstvo u puckanju

Heineken bačvica za najbržeg puckača!

Svjetsko prvenstvo u puckanju je humanitarnog karaktera te sav iznos od kotizacija ide Dječjoj bolnici Kantrida.

TIMES case study 2015

ESTIEM LG Zagreb poziva

Svega nekoliko dana do kraja prijava za prestižno TIMES „case study” natjecanje

TIMES je najprestižnije studentsko case study natjecanje u Europi. Pobrini se da tvoj profesionalni put ide pravim tokom, istakni se iz gomile, osvoji titulu najboljeg studenta inženjerstva, a uz to se zabavi sa studentima iz cijele Europe!

Natjecanje u marketinškim vještinama

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske

Studenti farmacije okušali se u prvom „Natjecanju u marketinškim vještinama“

„Natjecanje u marketinškim vještinama“ prvo je takve vrste među studentima farmacije u svijetu. Studenti su izuzetno zadovoljni organizacijom i predavačima koji su u njima pobudili „marketinški duh“.

izvor: Facebook

Pobjednica Google Science Fair natjecanja

Sedamnaestogodišnjakinja izumila jeftini test za ebolu

Izum brzog, jeftinog i efikasnog testa za ebolu donio je Oliviji Hallisey pobjedu na natjecanju mladih znanstvenika Google Science Fairu i stipendiju od 50 000 dolara.

RCS

Start-Up Udruga

Najavljeno 3. izdanje natjecanja Regional Case Study

Ovogodišnji nagradni fond iznosi 25.000 kuna, a u natjecanju mogu sudjelovati studenti svih Sveučilišta i visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj i mlade osobe do 30 godina s VSŠ i VSS.