Savjeti za rokove

Kako preživjeti prvi dio ispita u 2020. godini?

https://pixabay.com/photos/library-books-education-literature-869061/

Bliži se ono vrijeme kada su knjižnice pune, ali i kafići također. Donosimo vam korisne metode za preživljavanje nadolazećih ispitnih rokova.

Do kraja semestra ostalo je još malo vremena, tko je kolokvirao spavat će, a tko nije – neće. Odgovore na pitanja s kakvim stavom treba pristupiti ispitima, koje su najbolje metode koje će vam pomoći pri učenju te kako izbjeći grižnju savjesti ako samo odlučite to sve riješiti na ljeto, nalaze se u savjetima koji slijede.

Uvijek je dobro početi na vrijeme, a za slučaj da niste (a vjerojatno niste) moguće je i u jedan vikend spremiti jako velik broj ispita! Metoda se zove power work. Jednostavno ulijete 12 sati u 3 dana (total 36 sati) i nadoknadili ste dovoljno da se možete vratiti izležavanju bez da se okrećete krivima zbog lijenog semestra.

Druga metoda je ta da se fokusirate na one predmete koje smatrate najbitnijima. Interes koji imate prema tom predmetu olakšat će vam učenje, a ostale ćete ispite riješiti bez previše stresa, ako se riješite tih glavnih predmeta naravno. Ova metoda nosi simboličan naziv priorities first.

Ipak, za slučaj da sve ode k vragu i stvarno vidite da nema smisla uopće izlaziti na ispit, svakako izađite pa ako ne za svoju savjest onda barem da roditelji ne izgube pouzdanje u vas. Turistički izlazak i dalje je najsigurnija metoda za probiti led i upiti atmosferu, a i uvijek postoji šansa za slučajni prolaz.

No čak i da odustanete od slavnog turističkog izlaska, uvijek se možete opustiti u izležavanju uz dobar film i one najklasičnije metode učenja – Sutra ću i Ima vremena.

Komentari na članak

Vezani članci

Zdrava kosa

Savjeti i preporuke

VIDEO: Tajna lijepe i njegovane kose

Iako briga za kosu spada u glavne sastavnice osobne higijene, njezina njega ipak je kod većine nepotpuna i nepravilna. Upravo vam zbog toga donosimo korisne trikove i savjete vezane uz ispravno sušenje, četkanje te hidratizaciju kose.

Putovanje

S ruksakom po Europi

Vodič za nezaboravno putovanje po Europi

Malo je stvari toliko uzbudljivo kao ljetno putovanje Europom. Ovaj će vam vodič pomoći u planiranju nezaboravnog putovanja po Europi.

https://pixabay.com/en/environment-tree-nature-2948299/

Ekološka osviještenost

Donosimo nekoliko savjeta kojima možeš pridonijeti očuvanju okoliša i pomoći obnovi planeta Zemlje

Loše ekološko stanje postalo je dio naše stvarnosti koji ne možemo ignorirati, uvjeravati se kako se nas ne tiče ili izbjegavati mogućnost pružanja pomoći našem planetu. Donosimo nekoliko savjeta kojima ćete očuvati Zemlju.

accounting

Štednjom do savršenog ljeta

Osam načina kako uštedjeti za ljetne praznike

Ako planirate otputovati na festival ili samo ljenčariti po plažama, ovi savjeti su ono što vam treba jer se koktel neće sam platiti.

desk

Tko se boji faksa još?

Nekoliko savjeta kako izbjeći stres prouzrokovan početkom akademske godine

Slušajući pjesmu Ekatarine Velike o jeseni koja dolazi u kožu i krzno ili o jeseni koja caruje Parnim valjkom, pripremamo se za promjenu svakodnevice – u onu fakultetsku. Događa se svake jeseni i svaki je put jednako stresna. No uz nekoliko je savjeta taj stres moguće ublažiti.