Filmsko studiranje

Filmovi koji najbolje opisuju nezaboravne studentske dane

7 filmova koji govore o studiranju

Odstudirali, studirali ili tek započinjali fakultet.... Donosimo vam popis filmova koji će vam pokazati što studentski život i fakultetsko obrazovanje donose.

Ljeto je došlo, rokovi se primakli kraju i još jedna godina studiranja polako odlazi u povijest. Vjerojatno ćete prvi tjedan praznika biti presretni. Nema više kolokvija i ispita, nema isčitavanja dosadnih skripti niti traženja pitanja s prošlih godina, ali onda će vam postati dosadno i sjetit ćete se dobrih kolega, ispijanja trač kava, konstantno prisutne tihe napetosti i stresa koja je u tim granicama donekle ugodna.

Sjetit ćete se najdraže klupe koja je iza stupa da vas profesor ne vidi dok spavate ili čitate Studentski.hr na predavanju. Na kraju, sjetit ćete se ludih studentskih tuluma i kvalitetno provedenih pauza, a tijekom toga nostalgičnog ispada poželjet ćete da vam tu nostalgiju nešto i ublaži. Zato vam donosimo popis filmova o studiranju koje možete gledati i ubijati nostalgiju, dosadu i tugu. 

Za vas koji tek upisujete fakultete, filmovi mogu biti izvor mnogih znanja, poticaja i motivacija. Jedini problem je što većina poznatih filmova govori najčešće o stilu američkog studiranja, ali jedno se ponavlja u svim filmovima i na svim fakultetima bilo američkim, hrvatskim ili tunguškim – na fakultetima stječeš prijatelje i ekipu za cijeli život. Stoga provjerite što vas čeka na studiju i pripremite se za najbolje godine svojeg života!

Dobri Will Hunting (1997)

Definitivno jedan od klasika. Matt Damon i Ben Affleck zajedno su napisali scenarij te su potom i glumili u ovoj drami o buntovnom domaru Willu Huntingu koji, osim što ima tek 20 godina, ima i izrazito visoku razinu inteligencije. Buntovan je i jedinu slamku spasa nudi mu profesor matematike i njegov prijatelj, psiholog kojeg tumači Robin Williams. Ovim filmom želimo vam reći ako imate dar, nemojte ga potratiti, vi to možete!

Čudovišta sa sveučilišta (2013)

Pixar je 2013. godine izbacio ovaj animirani film koji nam pokazuje početak prijateljstva između Mikea i Sullya što je definitivno nešto najljepše što na fakultetu možete doživjeti – steći prijatelje za cijeli život.

Super luzeri (2007)

Film u kojem glumi Amanda Bynes, dakle jedan od njezinih zadnjih uspješnijih. Film nije nešto, ali je simpatična tipična priča koja prati navodno netipičnu brucošicu koja postaje članica itekako tipičnog uglednog sestrinstva svoje pokojne majke. Ma, ne znamo zašto smo stavili ovaj film, vjerojatno da vam kažemo da će biti i takvih glupastih prerioda u vašem studentskom životu. Taj pogledajte u krajnjem slučaju.

Društvena mreža (2010)

Film o harvardskom studentu Marku Zuckerbergu ujedno i kreatoru društvene mreže Facebook. To ste vjerojatno sve znali, mi vam ga preporučamo jer vas potiče da pokušate realizirati svakakve ideje koje vam padnu na pamet za vrijeme studiranja. Tko zna, možda ste vi idući Zucky.

Na putu do zvijezda (2012)

Film o studiranju, prijateljstvu i natjecanju studentskih zborova. Svaka od djevojaka, a i svaki od momaka, predstavlja barem neke od tipova s kojima ćete se susretati tijekom studiranja. Također, pjevanje je zakon, uključite se u studentske pjevačke zborove. Naravno, pogledajte i nešto lošiji nastavak.

Društvo mrtvih pjesnika (1989)

Još jedan od klasika Robina Williamsa. Komedija i drama koja će vam na ozbiljno-neozbiljan način reći da iako će biti groznih profesora na fakultetu koji će vam pokušati pokazati da vam nije mjesto tu, ipak će postojati oni koji su toliko izvrsni da će izbrisati postupke tih loših profesora koji ne znaju za bolje.

Plavuša s Harvarda (2001)

Većina zna o kojem se filmu radi i vjerojatno ste ga svi pogledali, ali to je jedan od filmova koji, ma koliko se na prvu čini trivijalnim, govori o tome da ne trebate dopustiti da vas stereotipi, koje vam društvo nameće, ograničavaju u bilo čemu. Uz maksimalan trud, vi ćete biti daleko ispred njih i nećete ih ni čuti. Također, fakultet će vam omogućiti da napokon nađete svoje pravo ja.

Komentari na članak

Vezani članci

Neuredna soba

Stan koji izgleda kao da znate biti odrasli

Devet savjeta za osvježenje studentskog stana

Student ste koji se upravo uselio u novi stan? Ili ste se odlučili osamostaliti i uživate u slobodi, a čišćenje vam je kada potrpate sve stvari u ormar? Uskoro vam stižu roditelji ili prijatelji? U nastavku donosimo idealno rješenje za uređenje prostora kako bi vaš stan izgledao ozbiljno!

Izvor: Pixabay

Radionice udruge Amazonas

Nauči kako videom poslati snažnu poruku

Oduvijek si htio naučiti nešto više o medijima, snimanju i montaži? Imamo nešto baš za tebe!

Dubrovnik Summer School

Međunarodna ljetna škola

„Dubrovnik Summer School“ omogućuje studentima da iskažu poslovne sposobnosti

Otvorene su prijave za međunarodnu ljetnu školu eSTUDENT-a koja će se održati u kolovozu. Svaki će polaznik steći potrebnu edukaciju i praktične sposobnosti koje su u današnjem poslovnom svijetu iznimno cijenjene.

WP

Prijave u tijeku

Washington Post nudi plaćeno stažiranje studentima novinarstva

Studenti će primati novčanu naknadu čiji iznos još uvijek nije poznat, ali valja napomenuti kako je ljetos iznosila 750 dolara tjedno (oko 5 000 kuna).

SF Week Zadar

Sveučilište u Zadru

I ove godine kreće SF Week u Zadru!

SF Week vam je pripremio niz kvalitetnih izlaganja koja će održati profesori i studenti Sveučilišta u Zadru te gostujući predavači.