Svijet u znaku maškara

Fašničko ludilo zahvatilo pet najšarenijih karnevalskih destinacija

Karneval

Fašničko ludilo nije zahvatilo samo Hrvatsku, već i cijeli svijet. Donosimo vam pregled najšarenijih, najzabavnijih i najpoznatijih karnevalskih događanja – od Rijeke, Samobora, Venecije pa do Rija, a posjetite ih možete baš sve! Ne vjerujete nam? Nastavite čitati do kraja.

Rokovi su napokon gotovi, potpuno ste spremni spremiti knjige i ludo se zabaviti. Maškare su najbolje vrijeme da se izludirate nakon stresnog razdoblja ispita i učenja, zato vam donosimo pet karnevalskih destinacija koje možete posjetiti lakše nego što mislite.

Rijeka

U školi smo učili kako postoje četiri godišnja doba: ljeto, jesen, zima i proljeće, no u Rijeci i njenoj okolici svake godine 17. siječnja počinje peto godišnje doba. Gradom vijore vesele, šarene vrpce dok se Korzom šeću najslađe maškarice. Tradicija duga više od 500 godina jedna je od najpoznatijih turističkih manifestacija grada Rijeke. Glas o ludom riječkom karnevalu stigao je i do britanskog The Sunday Times koji ga je uvrstio u 24 najegzotičnija događaja na svijetu.

Samobor

Predaja ključeva grada i proglašenje Slobodne Fašničke Republike označava samo jedno – Samoborom vladaju maškare! Fašnik se u Samoboru ne shvaća olako, stoga grad svake godine vrvi zabavnim sadržajima za djecu i odrasle te brojnim nastupima glazbenih zvijezda. Odlučite li se provjeriti zašto je karneval u Samoboru jedan od najboljih, nemojte zaboraviti besplatno preuzeti službenu Fašničku putovnicu u uredu Turističke zajednice. Naravno, i kušati samoborske kremšnite.

Venecija

Jedan od najljepših i najromantičnijih gradova poseban je u svako doba godine, no karnevalsko razdoblje daje mu posebnu čar. Trg Svetog Marka za vrijeme trajanja venecijanskog karnevala postaje veličanstvena pozornica raskošnih maski i kostima koje sudionici karnevala brižno osmišljavaju mjesecima unaprijed. Osim uspomena na dobru zabavu, iz Venecije možete ponijeti ručno rađene maske koja su prava umjetnička djela, a njihova cijena doseže i po nekoliko stotina eura.

New Orleans

New Orleans je grad koji je poznat po barovima, klubovima i fantastičnom noćnom životu te atmosferi, zato nas nije začudilo što ima i svoj – karneval. Mardi Gras označava ludo karnevalsko razdoblje koje svake godine počinje na drugi datum. U 12 dana trajanja održava se više od 60 parada te na stotine zabava, plesova i balova pod maskama.

Rio de Janeiro

Karneval u Riju uvjerljivo drži titulu najraskošnijeg i najposjećenijeg karnevalskog događaja na svijetu. Ulice grada premale su za sve one koji žele biti dijelom raskošne karnevalske povorke i slušati zarazne ritmove sambe te, naravno, gledati lijepe djevojke u blještećim kostimima. Glavna karnevalska ovog grada parada je dvanaest škola sambe koje imaju i do 5000 sudionika, a atmosferu je nemoguće opisati, ona se mora – osjetiti.

Troškovi studentskog života rijetko kada nam ostavljaju mogućnost da si priuštimo mnogo izvan onoga što nam je sasvim nužno za život. No, kako biste putovali, ne morate čekati završetak fakulteta i pronalazak stalnog zapošljenja. OTP banka nudi posebnu ponudu gotovinskih kredita za studente na svim razinama studija i posve je nevažno imate li status redovnog ili izvanrednog studenta.

Gotovinski kredit za studente u vrijednosti od 1,000 ili 10,000 eura podiže se bez troškova obrade kredita, a rok otplate je do 7 godina. U sklopu Paketa OTP Indeks ostvarujete povoljnije uvjete studentskog kredita, a svi proizvodi su krojeni baš za mlade unutar posebne Ponude za studente. Po ugovaranju, iznos u kunama sjeda vam na vaš studentski tekući račun, a na vama je samo da studentsko razdoblje zaista bude najljepše i najbezbrižnije u životu s puno lijepih uspomena.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Twente

Međunarodna ljetna škola

CuriousU nudi jedinstveno iskustvo ljetne škole i festivala u Nizozemskoj

Ljetna škola na Sveučilištu Twente u Nizozemskoj uključuje akademske sate, glazbu, sport, kazalište i inspirativne govornike, a festivalski dio predviđen je za ljetno opuštanje i zabavu.

Članak podsjetnik

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Uvjerite nas da veza na daljinu ne puca brže od „obične“

Na čiju ćete stranu stati? Onih koji smatraju da je veza na daljinu „klimava“ ili onih koji su sigurni da ima jednaku šansu za opstanak kao i „obična“ te da čak donosi nekoliko prednosti?

Maskota Gwangju 2015

Univerzijada u Južnoj Koreji

Gwangju ugošćuje studente iz cijelog svijeta

Južnokorejski grad Gwangju ugostit će ovog ljeta studente iz cijelog svijeta na Univerzijadi.

Prijava za posao

Administracija

Sve što je potrebno za prvu prijavu na Zavod za zapošljavanje

Kako bismo vam pomogli u administrativnim zavrzlamama koje su vas dočekale nakon završenog fakulteta, donosimo vam upute o prijavi na Zavod za zapošljavanje.

ništa

Natječaj za inovacije

„Mind (y)our own bussines“ novčano nagrađuje studentske ideje

Do 31. ožujka zaprimaju se prijave na projekt „Mind (y)our own bussines“. Najinovativnija i najprimjenjivija studentska ideja nagradit će se s 15 000 kuna.