Dani društvene uključenosti

ESN-ovci s Erasmusovcima snimili zanimljiv video na znakovnom jeziku

Video na znakovnom jeziku, ESN Rijeka

U sklopu Dana društvene uključenosti snimljena je pjesma „This Is Me” na znakovnom jeziku. Autorica videa Roma Đurić istaknula je da zadatak nije bio lagan, posebice zato što većina sudionika nije otprije poznavala znakovni jezik

Inicijativom ESN-a Rijeka volonteri i Erasmus studenti, sudionici 14. Nacionalne platforme ESN-a Croatia, snimili su video na znakovnom jeziku kako bi potaknuli razmišljanje o samosvijesti te suosjećanju. Video je nastao kao jedan od brojnih projekata ove organizacije, a ujedno i kao dio Dana društvene uključenosti. 

Radi se o pjesmi This Is Me iz mjuzikla The Greatest Showman. Autorica videa – koordinatorica Social Erasmusa ESN-a Rijeka Roma Đurić – istaknula je da je ideju dobila od sličnog projekta ESN-a Zadar, da zadatak nije bio lagan, posebice zato što većina sudionika nije otprije poznavala znakovni jezik, ali da se trud itekako isplatio jer je vidjela što je iz njega proizašlo. 

Komentari na članak

Vezani članci

Sudionici seminara "Neki aspekti internacionalizacije visokog obrazovanja"

Internacionalizacija visokog obrazovanja

Do 2025/2026. planirana 74 nova studijska programa na engleskom jeziku

– Internacionalizacija je danas prisutna u svim segmentima društva, pa tako i u sektoru visokog obrazovanja. Ona u svojoj srži nije cilj, nego sredstvo za unaprjeđenje kvalitete visokog obrazovanja – kroz transfer znanja, međunarodne istraživačke projekte, mobilnost nastavnika i studenata. – istaknula je ravnateljica AZVO-a.

Video "Dvanaest"

Projekcija videoradova

Eksperimentalne videe Helene Schultheis Edgeler moguće besplatno pogledati u MM centru

Docentica Fakulteta za tekstilnu tehnologiju gostuje u MM centru gdje će sva zainteresirana publika moći besplatno pogledati projekcije njenih eksperimentalnih videoradova.

Instant Video

Oduševljenje korisnika

Facebook Messenger novim dodatkom drži korak sa Snapchatom

Nova opcija Facebook Messengera trebala bi uskoro biti dostupna u Hrvatskoj za iOS i Android pametne telefone.

mikrofon

Odvaži se i nasmij Rijeku

Otvoreni mikrofon čeka neke nove komičare

Ako si kojim slučajem osoba koja uvijek zabavlja ekipu i može svakome izmamiti osmijeh na lice, onda je ovaj događaj upravo za tebe.

Novogodišnji noktići: Happy New Year design

Novogodišnji noktići

FOTO i VIDEO: Neka i vaši nokti zablistaju na novogodišnjem tulumu

Dugački ili kratki? Jednobojni ili šareni? Tradicionalni ili moderni? Da, radi se o noktićima! Saznajte kako pravilno pripremiti nokte za manikuru i priuštite si ju u vlastitom domu. Zapamtite, stiže doček Nove godine - što više boja i šljokica!