LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Yorku

Ublažavanje uvjeta za strane studente

Sveučilište u Yorku ublažava uvjete za upis stranim studentima.

Sveučilište u Yorku ublažava uvjete za upis stranim studentima.

Nakon izvještaja nacionalnih novina o ublažavanju uvjeta za upis, Sveučilište u Yorku izjavilo je da će imati fleksibilniji pristup u regrutiranju stranih studenta.
 


VEZANO: DAAD – njemačka stipendija omogućuje besplatan studij!



Nacionalne novine The Financial Times izvijestile su da sveučilište planira odobravati prijave stranih studenata, čak i ako ne postignu najbolje rezultate. Novine su također navele bilješku prema kojoj je navedenu odluku izazvala financijska situacija.
 

Rektor tvrdi da se radi o nesporazumu


Međutim, u obrani, rektor sveučilišta tvrdi da je bilješka koja je objavljena u prosincu prošle godine pogrešno shvaćena od strane medija.

Prema novinama, ubuduće će neki preddiplomski programi na sveučilištu odobravati prijave stranih studenata s ocjenama B/B/C na A razini, što bi značilo ublažavanje uvjeta upisa za nekoliko studijskih programa koji su prethodno od drugih kandidata zahtijevali ocjenu A, izvještava BBC.
 

Fleksibilniji pristup


Charlie Jeffery, sveučilišni rektor, gostujući za BBC radio tvrdi kako je došlo do nesporazuma te da ublažavaju uvjete kako bi ovlastili akademske odjele da zauzmu fleksibilniji pristup ako kandidati ne postignu zadovoljavajuće ocjene. Također nadodaje da to čine i za njihove domaće studente svake godine.